Krajský rok informatiky 2006 Václav Koudele vedoucí projektu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Advertisements

EPUSA - současný stav, jak na vnitřní integraci. Co je ePUSA? •to všichni víte, na úřadě jí využíváte denně… •Povíme si spíše jak fungovala doteď a jakou.
Spisová služba a její vazba na datové schránky
IISPP ■ pojem definován v letech v rámci přípravy výzkumných záměrů NPÚ na roky ■ dlouhodobý projekt na vybudování nového komplexního.
Centrální elektronická podatelna a úřední deska Městský rok informatiky.
Projekt Informační a vzdělávací portál Libereckého kraje I CZ.1.07/1.1.00/ I Technologie portálu Pavel Krayzel CELN o.s.
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Základní registry veřejné správy
Plzeňský kraj Hlavní cíle: 1.pro potřeby komunikace mezi subjekty veřejné správy a občany vytvořit a provozovat vždy aktuální registr obcí 2.pomoci obcím.
Informační technologie pro IZS a krizové řízení
EPusa Václav Koudele, vedoucí odboru informatiky Krajského úřadu Plzeňského kraje.
Projekty krajů a Ministerstva vnitra
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele Projekt „Malá integrace“
8. dubna 2013ISSS - Portál interních identit, Z. Motl1 Portál interních identit jako nadstavba identity managementu Mgr. Boleslav Bobčík, T-Systems Czech.
JIP a KAAS Co umí. A co nabízí ve vztahu k základním registrům.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Celní služby 2000 Radek Sedláček TranSoft a.s Radek Sedláček TranSoft a.s
ISSS 2003 BusinessInfo.cz Portál státní správy pro malé a střední podnikatele Miloslav Marčan, Ministerstvo průmyslu a obchodu Michal Sontodinomo, CzechTrade.
ISSS Pavel Kopecký, Zlínský kraj Václav Mařík, Marbes consulting s.r.o.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 ePUSA – elektronický portál územních samospráv Krajský úřad Plzeňského krajeMinisterstvo vnitra.
Prezentace Internetový portál Plzeňského kraje jako komunikační nástroj Plzeňský kraj Odbor informatiky Ing. Jaroslav Antoš, Ph.D.
Realizační tým ICZ duben 2005
organizační struktury Implementace EOS III na Olomouckém kraji Pro:Krajský rok informatiky 2005 Autor:Jan Kadlec Datum:
Požadavky na další funkce systému ePUSA verze 2.0 Projektová dokumentace.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY PŘEDSTAVENÍ II. ETAPY PROJEKTU Ing. Břetislav Moc IBM Česká republika spol.
MV ČR 1 Nové podmínky pro krajské projekty Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
ISSS 2008 VÝZKUM INFORMAČNÍCH ZDROJŮ Duben 2008 / Prezentace syndikovaného výzkumu pro vybrané Krajské úřady / Jan Tuček / STEM/MARK, a.s.
eGovernment Informační systémy ve státní správě a samosprávě
Proč aktualizovat údaje v SOVM ? Petr Stiegler odbor rozvoje projektů a služeb eGovernment.
PREZENTUJÍCÍ IT služby měst Hodnocení stavu rozvoje informatiky obcí 2. a 3. stupně V období květen až červenec 2014 byly na webech obcí dvojek.
ISSS 2006 Hradec Králové Václav Koudele vedoucí projektu.
2004 KEVIS & HelpDesk Konference ISSS 2004 Autor:Jan Ježek Datum: MARBES CONSULTING s.r.o. Palackého nám. 26.
Portál veřejné správy spolupráce s BusinessInfo CS – Zákaznická řešení pro státní správu Ing. Jitka Novotná Ministerstvo informatiky.
Informační systém plzeňského kraje ( principy stavby - zajímavé prvky) Krajský úřad Plzeňského krajePlzeňský holding, a.s. Václav Koudele Martin Vimr.
Portál veřejné správy Stav projektu, služby zajišťované Českým Telecomem Pavel Paták.
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Povodně 2002 Internetový portál Plzeňského kraje a Geografický informační systém kraje Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Systém evidence nemovitého majetku kraje Vysočina
Sdílení dat a registry VS Ing. Vladimír Hořejší Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
ISSS 2003 ePUSA Elektronický portál územních samospráv – stav projektu Ostrava
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 10.
Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí Odbor informatiky Mgr. Karel Lux vedoucí oddělení koncepce
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky Příspěvek Ministerstva vnitra k informatizaci územních samospráv Ing. Tomáš Holenda ředitel.
Ministerstvo informatiky ČR ISSS, Hradec Králové, duben 2005.
ISSS 2005 Spolupráce projektu PVS a ePUSA Konference ISSS 2005 Autor:Jan Ježek MARBES CONSULTING s.r.o. Palackého nám Plzeň.
Centrální elektronická podatelna a úřední deska ISSS 2006.
ISSS 2003 ePUSA – Elektronický portál územních samospráv – stav projektu ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Elektronické podatelny právo a praxe ISSS Hradec Králové Jan Hobza
Přístup k veřejnému internetu v knihovnách obcí a měst Vít Richter Knihovnický institut Národní knihovna ČR Tel ISSS 2007.
Digitální mapa veřejné správy - DMVS.  Memorandum  o spolupráci, přípravě a realizaci projektu DMVS podepsáno na ČÚZK  Ministerstvo vnitra,
E PUSA (elektronický portál územních samospráv)
identifikačního registru UIR-ADR
Popis systému DBMAN (KEVIS). Obecná charakteristika Systém DBMAN vychází ze snahy maximálně zobecnit přístup k datům v jednoduchých databázích. Původním.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Duben 2006 SDZA Správa datových zdrojů a aplikací.
Tomáš Režňák 5. dubna 2005 webmasterské setkání v rámci konference ISSS Centrum dopravního výzkumu Brno Intranet jako pomocník webmastera.
ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Ing. Dana Bérová Ministerstvo informatiky.
Portál veřejné správy CS – Zákaznická řešení pro státní správu Ing. Vladimír Hořejší Ing. Jitka Novotná Ministerstvo informatiky.
Vztah Komise pro informatiku AKČR a obce Ing. Rostislav Babarík
Odborná příprava starostů obcí Královéhradeckého kraje.
Seznam orgánů veřejné moci OVM Ing. Martin Kořínek eGoncentrum ORP Nový Bydžov.
EPusa a krizové řízení Václav Koudele, vedoucí odboru informatiky Krajského úřadu Plzeňského kraje.
EGONovi tluče srdce! Ivan Langer ministr vnitra.
Informační zdroje české veřejné správy
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele
Projekt krajských evidencí
Informace pro externí administrátory
Úloha a postavení KI AKČR
Obsah Co je to GIS Segmentace GIS HZS ČR GIS portál HZS ČR
Transkript prezentace:

Krajský rok informatiky 2006 Václav Koudele vedoucí projektu

Je to nyní důležité? Po komunálních volbách je to důležitější než jindy! Výměna velkého množství představitelů obcí Dopis ministra vnitra a informatiky MUDr. Mgr. Ivana Langera na obce

Obsah dopisu na obce Sdílení kontaktních údajů Jejich aktualizace na jednom místě a jen jednou Kde všude se kontakty automaticky zaktualizují Výzva k pravidelné aktualizaci

Opakování: Co je ePUSA? Elektronický portál územních samospráv Společný projekt Ministerstva vnitra a Asociace krajů ČR, vycházející z projektového záměru Registr obcí (Plzeňský kraj)

1)efektivní komunikace 2)jedno místo pro aktualizaci kontaktních údajů 3)sdílení dat všemi oprávněnými subjekty 4)zaručit aktuálnost dat Cíle projektu

Partneři projektu Ministerstvo informatiky Hasičský záchranný sbor ČR Svaz měst a obcí Portál Města a obce online

Nový mobilní telefon starosty

Integrace Portál veřejné správy ActiveDirectory krajů HZS – (RCS Kladno) KEVIS – sdílená autorizace (sběry dat) Portál Města a obce Online IS krajů (např. SSO modul na Plzeňském kraji) Využívají se webové služby

Integrace – co nás čeká? Elektronické úřadní desky – centrální aplikace – Hospodářská komora Elektronická podatelna – centrální aplikace – Hospodářská komora Sběr dat z veřejné správy dle usnesení vlády – kombinace s KEVIS Využívání dat o subjektech z ePUSA Sdílená autorizace

Synchronizace dat ePUSA Lokální ePUSA intranet internet PVS WS-A,B – zasílání a ověřování změnových dávek WS-D – odběr a ověřování změnových dávek MOOL Jednocestné přijímání editačních změn (replikace MOOL do ePUSA, MOOL jako privilegovaný uživatel. AD Jednocestná replikace údajů o kontaktních osobách do AD. EOS Jednocestná replikace údajů o organizační struktuře a kontaktních osobách v ní z EOS do ePUSA (nutná lokální instalace) KEVIS Online ověřování účtů z ePUSA a existence adres dle ÚIR-ADR Jednocestná replikace dat z centrální ePUSA, data se pořizují pouze do centrální. RCS Kladno PF ČR Šumava-NET GŘ HZS GŘ Funguje jako „mirror“ centrální databáze.

Lokální instance na krajích Cíl: –Integrace s LDAP (většinou AD) kraje –Zajištění automatické vytváření účtů uživatelům z obcí a zřiz. organizací Komunikace – kontakty a distribuční listy Autorizace ke zdrojům v DMZ

Naplněnost daty Vstupy: –Přímo ePUSA –MOOL –Z PVS (zatím ne – webová služba D – čekáme na další postup MIČR) –Očekáváme z HZS

Geneze projektu 2001 – záměr 2003 – první verze 2003 – dohoda o integraci s PVS 2005 – dohoda o integraci s HZS 2006 – integrace dokončeny? Vše hrozně dlouho trvá!!!!

Co dále Na ISSS 2006 bylo oznámeno dokončení integrace změnových požadavků V únoru 2006 bylo rozhodnuto o úplné synchronizaci modulu Adresář (PVS) a ePUSA – tedy všech společných dat !!!! Dokončení integrace IS HZS s ePUSA (změnové řízení a aktualizace dat) Nová verze Portálu veřejné správy – O2 pro MIČR

Krizové řízení Vazba na krizový telefonní seznam HZS Vazba na IS operačních středisek Nadstavba pro evidenci krizových štábů (sestavováno z kontaktních osob)

Integrace s ActiveDirectory

Integrace s ActiveDirectory (EOS)

Přihlašování elektronickým podpisem

Statistiky

ePUSA Lokální ePUSA intranet internet PVS WS-A,B – zasílání a ověřování změnových dávek WS-D – odběr a ověřování změnových dávek MOOL Jednocestné přijímání editačních změn (replikace MOOL do ePUSA, MOOL jako privilegovaný uživatel. AD Jednocestná replikace údajů o kontaktních osobách do AD. EOS Jednocestná replikace údajů o organizační struktuře a kontaktních osobách v ní z EOS do ePUSA (nutná lokální instalace) KEVIS Online ověřování účtů z ePUSA a existence adres dle ÚIR-ADR Jednocestná replikace dat z centrální ePUSA, data se pořizují pouze do centrální. RCS Kladno PF ČR Šumava-NET GŘ HZS GŘ Funguje jako „mirror“ centrální databáze. Nástroj pro aktualizaci a sběr dat o subjektech samosprávy (veřejné správy?) Obousměrná vazba Souvislost s konceptem Základních registrů ePUSA

Děkuji za pozornost