Inspirativní studijní prostředíMediaSite na VŠESnímek 1 Případová studie MediaSite na Vysoké škole ekonomické v Praze doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
OLE-onlinelearning Studium odkudkoli a kdykoli
Představení doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
Audiovizuální tvorba v multimédiích Klepnutím lze upravit styl předlohy podnadpisů. MULTIMEDIÁLNÍ ZÁZNAMY NA FAKULTĚ INFORMATIKY MASARYKOVY UNIVERZITY.
REFORMA MATURITNÍ ZKOUŠKY v roce 2011 Informace pro předsednictvo Unie školských asociací ČR - CZESHA (Telč, )
Vysoká škola Báňská - Technická univerzita Ostrava Inovace výuky odborných předmětů na bázi řízení projektu Jana Šarmanová Libor Holub Radoslav Fasuga.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Střední škola informatiky, poštovnictví a finančnictví Brno – P8
M ULTIMEDIÁLNÍ PREZENTACE V E - LEARNINGU Tomáš Kubálek, Markéta Kubálková.
KURZY PRO VYSOKOŠKOLSKÉ PEDAGOGY doc. Ing. Pavel Krpálek, CSc
1 Zasedání spoluřešitelů projektu AU3V Hradec Králové doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. Vysoká škola ekonomická v Praze
KOMUNIKAČNÍ A INFORMAČNÍ SYSTÉMY
1 Projektové řízení s podporou MSDN AA Ing. Markéta Kubálková, Ph.D. doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. Katedra obchodního podnikání a komerčních komunikací.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
ISIS doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
ELearning Snímek 1 eLearning Tomáš Kubálek
1 Zasedání spoluřešitelů projektu AU3V Křtiny 7. – doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. Vysoká škola ekonomická v Praze
Prezentační seminář Asociace Univerzit třetího věku 19. – , Plzeň doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. akademický ředitel Univerzita třetího věku Vysoká.
Využití počítače ve výuce zeměpisu Školení SIPVZ – úroveň S Školitel: Antonín Jalovec.
Univerzita Karlova v Praze Pedagogická fakulta Ústav profesionálního rozvoje pracovníků ve školství (od října 2001) ředitelka: PhDr. Jana Kohnová Ústav.
Office 365 na Fakultě mezinárodních vztahů
Nápadité studijní prostředíMediaSite na FMV VŠESnímek 1 MediaSite na Fakultě mezinárodních vztahů Vysoké školy ekonomické v Praze doc. Ing. Tomáš Kubálek,
Konference škol vyučujících IT a IE
Setkání uživatelů Mediasite Inspirace z VŠE
Vícedruhové záznamy Snímek 1 Vícedruhové záznamy Tomáš Kubálek
Základy práce s PC , SB 104, 9.15 – h doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. kancelář: NB 246.
Naučíme vás komunikovat ?!
2OP484 Manažerská informatika 4ÚvodSnímek 1 2OP484 Manažerská informatika 4 Úvod doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
Rozvojové projekty MŠMT 2010Vícedruhové záznamySnímek 1 Vícedruhové záznamy (Záznamy výuky a dalších akcí) doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
B i o c y b e r n e t i c s G r o u p Nový obor - počítače v medicíně a biologii  Proč je management informací ústřední otázkou v biomedicínském výzkumu.
Akreditace EPASIntranetSnímek 1 Akreditace EPAS Intranet doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
E-learningové aktivity na MU Luděk Matyska
Autoevaluace v práci učitele
2OP853 Manažerská informatika 3ÚvodSnímek 1 2OP853 Manažerská informatika 3 Úvod doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
1 Zasedání spoluřešitelů projektu AU3V Praha 11. – doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. Vysoká škola ekonomická v Praze
Modul č. 2: Tutor DiV Kurz: Distanční minimum (kód skupiny DMPRA0509) Tutor: Mgr. Monika Všetulová Olomouc,
IPN Zajišťování a hodnocení kvality v systému terciárního vzdělávání Kvalita přípravy učitelů – podmínka pro udržení konkurenceschopnosti ČR Kašperské.
Office 365 Úvodní seznámení
Program podpory: 15.A Zkvalitňování vzdělávání na vysokých školách Operační program Rozvoj lidských zdrojů.
Schola Ludus pro 21. století Iniciativa pro přípravu celonárodního projektu v oblasti „Vzdělávání pro konkurenceschopnost” z prostředků EU Schola Ludus.
Tvorba e-learningové aplikace pro výuku obchodního práva na oborech s ekonomickým zaměřením Jindřiška Šedová a kol. Masarykova universita Ekonomicko-správní.
Základní problémy realizace eLearningového systému Roman Malo Ústav informatiky PEF MZLU v Brně.
Zápatí prezentace1 IV. celofakultní pedagogická konference
Katedra informačních systémů PhDr. Pavel Pavlík, Ph.D. Kolegium děkana - 5. května 2009 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Zdravotně sociální.
Vzdělávací portál eKabinet.cz a digitální obsah pro střední školy Ing. Richard Valenta
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
Informatika – Textový procesor Word 2010 Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření leden 2011 Ročník 3. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační.
Přenos zkušeností v oborech Právní administrativa, Veřejná správa a Ekonomika podnikání. Súkromná stredná odborná škola SSOS Poprad Střední odborná škola.
2OP863 Manažerská informatika 4ÚvodSnímek 1 2OP863 Manažerská informatika 4 Úvod doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
2OP483 Manažerská informatika 3ÚvodSnímek 1 2OP483 Manažerská informatika 3 Úvod doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
Lektor: Ing. Ludmila Brestičová Vítejte na dnešní přednášce.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Zdravotně sociální fakulta Katedra ošetřovatelství březen 2009.
Využití ICT ve výuce jazyků. CílCíl Cílem školení je seznámit se s možností využití ICT ve výuce anglického jazyka. Důraz je kladen na osvojení a praktické.
Nové přístupy ke vzdělávání a mezinárodní zkušenosti Institutu pro veřejnou správu Praha PhDr. Zdenka Procházková, MPA Institut pro veřejnou správu Praha.
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
KOMUNIKAČNÍ A INFORMAČNÍ SYSTÉMY
Univerzitní informační systém podpora hlavní činnosti univerzity
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Multimediální podpora výuky klinických oborů RITM a MEFANET: Přehled aktivit a návrh meziuniverzitní spolupráce při vytváření vzdělávací sítě lékařských.
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
ICT nebo Informatika? Mgr. Jan Berki, Ph.D.
TECHNOLOGIE PODPORUJÍ DIFERENCIACI VÝUKY
TÉMA: Počítačové systémy
Studijní program Ošetřovatelství
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Přírodovědecká fakulta UJEP
Vyšší odborná škola ekonomická, sociální a zdravotnická, Obchodní akademie, Střední pedagogická škola a Střední zdravotnická škola, Most, příspěvková.
Setkání kariérových poradců
Transkript prezentace:

Inspirativní studijní prostředíMediaSite na VŠESnímek 1 Případová studie MediaSite na Vysoké škole ekonomické v Praze doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.

Obsah 1. Projekt využití MediaSite 2008 Projekt využití MediaSite Projekt využití MediaSite 2010 Projekt využití MediaSite Proč (ne) zaznamenávat Proč (ne) zaznamenávat 4. Specifické zkušenosti Specifické zkušenosti 5. Zkušenosti s podporou Zkušenosti s podporou 6. Další informace Další informace MediaSite na VŠESnímek 2Inspirativní studijní prostředí

1 Projekt využití MediaSite 2008 červen 2007: konference na MŠMT 2008: Rozvojový projekt MŠMT jaro 2008: nákup MediaSite od podzimu 2008: záznamy na MediaSite úplný záznam 4 předmětů  3 předměty manažerské informatiky  3 předměty na U3V (Digitální video v praxi, OneNote, Outlook) vybrané přednášky 2 předmětů  záznam vystoupení odborníků z praxe záznamy obhajob studentů záznam diskuse  Simulace jednání Organizace spojených národů školení učitelů  instruktáž k studijnímu informačnímu systému  e-learning  kancelářský balík Microsoft Office přednáška odborníka na vědecké radě Den otevřených dveří fakulty záznam informační schůzky U3V MediaSite na VŠESnímek 3Inspirativní studijní prostředí

2 Projekt využití MediaSite 2010 snaha o kombinovanou a distanční formu studia iniciativa ostatních fakult využít zkušenosti FMV rozvojový projekt na rok rackový rekordér (RB 101) 3 mobilní rekordéry (RB, SB, JM) 45 předmětů, 34 přepočtených předmětů 1186 hodin záznamu spolupráce s MZLU na začlenění do studijního systému ISIS (především přístupová práva) porada s učiteli před podáním návrhu projektu MediaSite na VŠESnímek 4Inspirativní studijní prostředí

MediaSite na VŠESnímek 5Inspirativní studijní prostředí

3 Proč (ne) zaznamenávat Proti zveřejnění know-how zneužití studenty spolupracovníky veřejností zátěž učitele technické starosti péče o archiv pouze záznam reálné výuky (přímý přenos, nikoliv naučný pořad) autorská práva studenti nebudou chodit na výuku se budou učit jen ze záznamů Pro konkurenční výhoda studenti vyšší kvalita přípravy studentů  absence  opakování náročnějších témat  příprava na testy či zkoušky záznam studentských obhajob ocenění studenty učitelé tlak na kvalitu výuky náslech učitelů Vícedruhové záznamySnímek 6Rozvojové projekty MŠMT 2010

4 Specifické zkušenosti Přepínač VGA signálu Kramer VP-4x4 Vstupy PC (demonostrace) tablet (prezentace) Výstupy LCD interaktivní tabule dataprojektor Mediasite MediaSite na VŠESnímek 7Inspirativní studijní prostředí

MediaSite na VŠESnímek 8Inspirativní studijní prostředí

Dvě promítací plochy MediaSite na VŠESnímek 9Inspirativní studijní prostředí

Praktické zkušenosti se záznamy instalace na nevybavené učebně ve dvou lze instalovat o přestávce v rozsahu 15 minut přínos točivých kamer Sony EVI D70P zkrácení instalace dálkové ovládání kamery asistenti záznamu analogový a digitální zdroj záznamu přívodní a propojovací kabely baterie do mikroportů připojení do počítačové sítě on-line záznam MediaSite na VŠESnímek 10Inspirativní studijní prostředí

MediaSite na VŠESnímek 11Inspirativní studijní prostředí

Více katalogů MediaSite na VŠESnímek 12Inspirativní studijní prostředí

5 Zkušenosti s podporou aktualizace mají význam pozastavení záznamu učitelem pohodlný katalog  anotace záznamů statistiky rychlá (nepříliš pedagogická) pomoc v nesnázích MediaSite na VŠESnímek 13Inspirativní studijní prostředí

6 Další informace MediaSite na VŠESnímek 14Inspirativní studijní prostředí

Děkuji za pozornost doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. Fakulta mezinárodních vztahů VŠE v Praze MediaSite na VŠESnímek 15Inspirativní studijní prostředí