Diář 1 Kalendář. Diář Základem diáře je kalendárium, ve kterém můžeme prohlížet jednotlivé měsíce Základem diáře je kalendárium, ve kterém můžeme prohlížet.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Postup při vytváření projektu v MS Project
Advertisements

ŘÍDÍCÍ STRUKTURY - PODMÍNKY
Vlastní skript může být umístěn: v hlavičce stránky v těle stránky
Ukázková data grafická jsou majetkem IMIP. Popisná data jsou fiktivní.
Zakázkově vytvořená aplikace Technologický software HTH8 s.r.o, Eimova 880, Polička, tel.: , fax: ,
Programování funkcí v Excelu (pole)
Datové a časové funkce Date () – vrací aktuální systémové datum
Funkce Transact-SQL Výběr Filip Čálek.
Vnitřní řazení v poli (in sito)
1 Vnitřní řazení s využitím dynamických struktur Tvorba spojového seznamu je vcelku triviální záležitostí: a)Vytvořím prázdný seznam příkazem LIST:=nil.
VISUAL BASIC Práce se soubory.
Visual Basic POLE. 2 POLE Pole - je řada prvků označených indexem Například: řada čísel, které spolu nějak souvisejí řada známek jednoho studenta řada.
DATOVÝ TYP POLE.
Manažerská grafika: Program č.3 Jaroslav LosSB 272.
Programování v Pascalu Přednáška 7
Medians and Order Statistics Nechť A je množina obsahující n různých prvků: Definice: Statistika i-tého řádu je i-tý nejmenší prvek, tj., minimum = statistika.
Základy Visual Basicu.
Algoritmizace a programování Podmíněné a cyklické příkazy- 08
Math Studio, Analyza, GraphDrawer, Graph
Procedury a funkce Základní charakteristika a použití v programu.
Dnes učím já....
Mgr. Jan Lavrinčík, DiS..  pro proměnnou typu Date alokováno 8 bajtů paměti, které obsahují spakovaný vzorek bitů nejen pro datum, ale i pro přesný čas.
Informatika I 2. přednáška
Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_INF_RO_18 Digitální učební materiál Sada: Úvod do programování.
C – strukturované příkazy
Použití uživatelských funkce Excelu
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Studijní obor: Sociální činnost Ročník: 2 Vzorce.
Radim Farana Podklady pro výuku
JavaScript Podmínky, cykly a pole.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_252 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Grafické objekty a metody
IB111 Programování a algoritmizace
Pascal - cykly.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 Krajský úřad Libereckého kraje odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Ing. Eva Kotková & Ing. Věra Exnerová.
Gymnázium a obchodní akademie Chodov Smetanova 738, Chodov Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
7. Typ soubor Souborem dat běžně rozumíme uspořádanou množinu dat, uloženou mimo operační paměť počítače (na disku). Pascalský soubor je abstrakcí skutečného.
UNIX Shell skripty Roman Danel VŠB TU Ostrava, Hornicko – geologická fakulta.
Typy cyklů Do...Loop For...Next For Each...Next.
Proměnné pro datum Funkce pro práci s ním
Grafický zápis algoritmů (vývojové diagramy) Lineární rovnice Zobrazení 10 sudých čísel – CYKLUS Suma 10 čísel JK, 2015.
Textové soubory Vytváření a zpracování textových souborů.
Cykly Cykly umožňují provádět určitou část kódu opakovaně až do nastaveného počtu cyklování nebo splnění podmínky. Cykly umožňují provádět určitou část.
Soubory s náhodným přístupem Vytváření adresáře. Adresář Úkolem je vytvořit jednoduchý adresář, ve kterém zapisujete jméno a adresu Údaje budou uloženy.
Vzorce v tabulkovém procesoru Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 3. ročník oboru Kadeřník a Kuchař - číšník.
Pascal – if Mgr. Lenka Švancarová.
Pascal – strukturované příkazy
Formuláře ve VFP Postupy. Vytvoření nové vstupní obrazovky s pomocí wizarda: Vytvoříme formulář pro prohlížení prodavačů Mějme otevřeny tabulky Salesman.
VISUAL BASIC PRALG.
MS Excel, 5. AG, Funkce datum a čas Tvůrce : Mgr. Jan Vavřík Základní škola a městské osmileté gymnázium, Bruntál, Školní 2.
Finanční matematika Ú R O K O V Á N Í.
Batové dávky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Vojtěch Mrózek. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Výpočet úroků. Jednoduché úrokování ú = j * i * t ú = úrok j = jistina (kapitál, dlužná hodnota) i = p/100 t = čas – dny/360.
Makra v Excelu syntaxe. Zápis nahraného makra SubEnd Sub O klíčová slova Sub a End Sub – začátek a konec makra O komentáře O text za znakem ', až do konce.
Programovací jazyk C# 4. část - cykly.
Novinky Teams v9.
Definiční obor a obor hodnot
C# konzole – Podíl dvou čísel, podmínka IF
KIV/ZD cvičení 9 Tomáš Potužák.
Zlomky Sčítání zlomků..
Autor: Mgr. Radana Marelová
Vytváření dokumentace algoritmů
Strukturované typy proměnných v programovacím jazyce Pascal - 2.hodina
Předmět: prvouka Ročník: 2. Tematický celek: Čas 2.část
Opakování základních příkazů a syntaxí v programovacím jazyce Pascal
Další příkazy a konstrukce
Podprogramy.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
MU002 – Informační technologie Základy algoritmizace 5/13
Finanční matematika Ú R O K O V Á N Í.
Metodologie pro ISK 2 Kontrola dat Popis kategorizovaných dat
Transkript prezentace:

Diář 1 Kalendář

Diář Základem diáře je kalendárium, ve kterém můžeme prohlížet jednotlivé měsíce Základem diáře je kalendárium, ve kterém můžeme prohlížet jednotlivé měsíce Toto kalendárium vytvoříme v 1. fázi projektu Toto kalendárium vytvoříme v 1. fázi projektu Ve 2. fázi umožníme zápis a prohlížení poznámek k zadanému datumu Ve 2. fázi umožníme zápis a prohlížení poznámek k zadanému datumu

Základní prvky formuláře Skupina jmenovek pro dny – vybraný měsíc Skupina jmenovek pro dny – vybraný měsíc Tlačítka pro výběr zobrazeného měsíce – posun o měsíc (>) nebo o rok (>>) Tlačítka pro výběr zobrazeného měsíce – posun o měsíc (>) nebo o rok (>>) Jmenovka pro zobrazení vybraného měsíce a roku Jmenovka pro zobrazení vybraného měsíce a roku Dny Měsíce Dnes Příští měsíc

Výběr měsíce Při volbě současného měsíce naplníme proměnnou dneska současným datem a zavoláme proceduru Vypis, která zobrazuje vybraný měsíc Při volbě současného měsíce naplníme proměnnou dneska současným datem a zavoláme proceduru Vypis, která zobrazuje vybraný měsíc Private Sub Dnes_Click() Dneska = Date Call Vypis End Sub

Posun o měsíc Pro posun o měsíc použijeme funkci DateAdd, pomocí které k proměnné dneska připočteme, resp. odečteme právě 1 měsíc Pro posun o měsíc použijeme funkci DateAdd, pomocí které k proměnné dneska připočteme, resp. odečteme právě 1 měsíc Private Sub MesicPlus_Click() Dneska = DateAdd("m", 1, Dneska) Call Vypis End Sub

Posun o rok Pro posun o rok použijeme funkci DateAdd, pomocí které k proměnné dneska připočteme, resp. odečteme právě 1 rok Pro posun o rok použijeme funkci DateAdd, pomocí které k proměnné dneska připočteme, resp. odečteme právě 1 rok Private Sub RokPlus_Click() Dneska = DateAdd("yyyy", 1, Dneska) Call Vypis End Sub

Zobrazení měsíce 1 Zobrazení měsíčního kalendária lze rozdělit do tří částí: Zobrazení měsíčního kalendária lze rozdělit do tří částí: Zbytek předešlého měsíce Zbytek předešlého měsíce Vybraný měsíc Vybraný měsíc Počátek následujícího měsíce Počátek následujícího měsíce K tomu potřebujeme určit den v týdnu, kterým vybraný měsíc začíná K tomu potřebujeme určit den v týdnu, kterým vybraný měsíc začíná Den = Day(Dneska) Mesic = Month(Dneska) Rok = Year(Dneska) PrvniDen = WeekDay(DateSerial(Rok, Mesic, 1))

Zobrazení měsíce 2 Dále potřebujeme znát počet dnů ve vybraném a předchozím měsíci Dále potřebujeme znát počet dnů ve vybraném a předchozím měsíci Proměnné Predchozi a Posledni musí být definovány v části General Proměnné Predchozi a Posledni musí být definovány v části General Call mesice(Mesic, Rok) Select Case Mesic Case 1 Predchozi = 31 Posledni = 31 Label2.Caption = "Leden " + Str(Rok) Case 2 Label2.Caption = "Únor " + Str(Rok) Predchozi = 31 If (Rok Mod 4) = 0 Then Posledni = 29 Else Posledni = 28 End If Case 3 ……..

Předešlý měsíc 1 Nejprve se vypočte datum 1. zobrazeného dne Nejprve se vypočte datum 1. zobrazeného dne Odpočet dvou vznikl tím, že Odpočet dvou vznikl tím, že Musíme 1 odečíst na to, že pro předešlý měsíc zbývá právě o 1 den méně než je číslo dne v týdnu 1.dne vybraného měsíce Musíme 1 odečíst na to, že pro předešlý měsíc zbývá právě o 1 den méně než je číslo dne v týdnu 1.dne vybraného měsíce Druhá 1 se odečítá na účet toho, že odečtením počtu zobrazených dní od celkového počtu bychom se dostali na poslední nezobrazované datum Druhá 1 se odečítá na účet toho, že odečtením počtu zobrazených dní od celkového počtu bychom se dostali na poslední nezobrazované datum a = Predchozi - PrvniDen + 2

Předešlý měsíc 2 Použijeme cyklus Použijeme cyklus Odečtení 2 je způsobeno zcela obdobným způsobem jako při určování čísla 1. zobrazovaného dne Odečtení 2 je způsobeno zcela obdobným způsobem jako při určování čísla 1. zobrazovaného dne For i = 0 To PrvniDen - 2 Label1(i).Caption = a Label1(i).ForeColor = &H F a = a + 1 Next i

Současný měsíc Použijeme cyklus Použijeme cyklus Odečtení 1 od proměnné PrvniDen souvisí s tím, že jmenovky jsou indexovány od 0 Odečtení 1 od proměnné PrvniDen souvisí s tím, že jmenovky jsou indexovány od 0 Kdežto odečítaná 2 je opět vysvětlena již dříve Kdežto odečítaná 2 je opět vysvětlena již dříve a = 1 For i = PrvniDen - 1 To PrvniDen + Posledni - 2 Label1(i).Caption = a Label1(i).ForeColor = &H0 a = a + 1 Next i

Následující měsíc Doplnění zbývajících jmenovek je už triviální využití cyklu Doplnění zbývajících jmenovek je už triviální využití cyklu a = 1 For i = PrvniDen + Posledni - 1 To 41 Label1(i).Caption = a Label1(i).ForeColor = &H F a = a + 1 Next i

Označení dnešního dne Pro označení aktuálního dne, resp. všech dnů od něj vzdálených o určitý počet měsíců nebo dnů je snadné Pro označení aktuálního dne, resp. všech dnů od něj vzdálených o určitý počet měsíců nebo dnů je snadné A to je všechno A to je všechno a = 1 For i = PrvniDen - 1 To PrvniDen + Posledni - 2 Label1(i).Caption = a Label1(i).ForeColor = &H0 If a = den Then Label1(i).ForeColor = &HFF a = a + 1 Next i