Anotace Materiál je určen žákům 3.třídy k seznámení s učivem o ochraně přírody v nejvyšším pohoří naší vlasti, také v nejbližším okolí naší obce. Materiál.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 Rozsáhlé pohoří na hranicích Česka, Rakouska a německého Bavorska.  Rozkládá se v nadmořské výšce mezi 600 m ( údolí Otavy u Rejštejna ) a 1378 m (
Advertisements

Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Ochrana přírody a krajiny v ČR
Neživá příroda - vzduch
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Chráněná území v České republice
Autor: Mgr. Helena Uhříková
Název příjemce: Základní škola a Mateřská škola Řečice, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ / Tematický celek: PŘÍRODOVĚDA.
Autor: Mgr. Helena Uhříková
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník:
SADA č. VIII Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA VIII_ČJS, DUM 2 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Název: Krkonoše.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
OCHRANA PŘÍRODY A KRAJINY
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_35.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_34.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_28.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: 17.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2PRV2,3_26.
Anotace Materiál je vhodný ke společné práci žáků 3.třídy jako opakování učiva o kalendáři a o čase. Opakování může být motivováno některou hrou, doporučuji.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2PRV2,3_23.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_33.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_27.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Města ČR – Opakování IV. Téma: Česká republika jako součást.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: 15.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2PRV2,3_10.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.7 Využití krajiny Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo.
ANOTACE Materiál je určen žákům 3.třídy k seznámení s učivem o Sluneční soustavě. Materiál rozvíjí čtenářskou a informační gramotnost. Materiál je inovativní.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.1.8 Města Královéhradeckého kraje Téma: Česká republika jako součást.
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Název : VY_32_inovace_02 - PŘ – RUDY 2- DRAHÉ KOVY Autor: Denisa Štelzigová.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti VZDĚLÁVACÍ.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marcela Hádková Název školyPlavská škola AutorMgr. Marcela Hádková Název VY_32_INOVACE_15_Vl5_Evropa.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_21.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_1.3.2 Živá a neživá příroda Název sady: Člověk a jeho svět 4. ročník.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.2.9 Evropa – jeden ze světadílů Téma: Česká republika jako součást.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_34.
Anotace Materiál je vhodný ke společné práci žáků 2.a 3.třídy jako opakování učiva o zvířatech. Opakování může být motivováno některou hrou, doporučuji.
Anotace Materiál je vhodný ke společné práci žáků 2.a 3.třídy jako seznámení s učivem o chráněných rostlinách. Materiál slouží také k procvičení čtení.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_30.
Název školy: Základní škola a mateřská škola,
17 ZÁKON O OCHRANĚ PŘÍRODY A KRAJINY
AUTOR: Mgr. Ladislava Kobzová NÁZEV: VY_32_INOVACE_23_08_20 Slovensko
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_31.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Panorama Krkonoš Autor: Kozuch.
Ochrana krajiny a přírody ČR VY_32_Inovace_20KR-1
Česká republika - pohoří
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Opakování I.- sousední státy ČR Česká republika jako součást Evropy
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková
Podmínky života na Zemi
Domov, obec, stát, světadíl
OCHRANA PŘÍRODY Chráněná území ČR
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Marie Polanská NÁZEV: VY_32_INOVACE_04_ Pohoří ČR - Krkonoše.
Název školy Plavská škola Autor Mgr. Jana Kneřová Název
Ochrana krajiny a přírody ČR
VY_32_Inovace_4.2.8 Využití krajiny
Název školy: Základní škola a mateřská škola,
Název školy: Základní škola a mateřská škola,
VY_52_INOVACE_18_Ochrana rozmanitosti přírody - učební text
Transkript prezentace:

Anotace Materiál je určen žákům 3.třídy k seznámení s učivem o ochraně přírody v nejvyšším pohoří naší vlasti, také v nejbližším okolí naší obce. Materiál je inovativní tím, že je určen pro použití na interaktivní tabuli. Žáci se mohou do práce aktivně zapojit, informace se odkrývají postupně a žáci mohou dopředu odhadnout, co je na fotografii. Titulky k fotografii se odkryjí dodatečně ke kontrole. V materiálu jsou animované prvky pro zpestření výuky. Materiál podporuje čtenářskou a informační gramotnost, poskytuje rozšiřující informace a souvislosti, není výčtem učiva, je pouze podkladem pro práci učitele. Součástí materiálu je odkaz na internetové stránky KRNAP.

Krkonošský národní park KRNAP

KRNAP vznikl na ochranu přírody v Krkonoších v roce 1963.

Autor: Kozuch

Sněžka z Černé hory autor David Paloch (Caroig)Caroig

Jaký má KRNAP úkol?  Zlepšuje přírodní prostředí.  Ochraňuje volně žijící živočichy.  Ochraňuje planě rostoucí rostliny.  Dohlíží na zachování typického vzhledu krajiny.  Vychovává lidi.  Dohlíží na únosnou turistiku a rekreaci.

Proč se tu příroda ochraňuje? Rostou tu rostliny, které nerostou nikde jinde na světě, říkáme jim endemity. Zvonek český

Některé chráněné rostliny: Ostružiník moruška

Lilie zlatohlavá

Různé druhy vstavačů: Dirk Beyer Prstnatec májový

Někteří chránění živočichové: Slavík modráček tundrový

Seznam citací: KOZUCH. Wikipedia.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: 8Cernilov%2C_FastStone_sharpening10_qual98.jpg/1280px- Krkono%C5%A1e_seen_from_%C4%8Cernilov%2C_FastStone_sharpening10_qual98.jpg 8Cernilov%2C_FastStone_sharpening10_qual98.jpg/1280px- Krkono%C5%A1e_seen_from_%C4%8Cernilov%2C_FastStone_sharpening10_qual98.jpg MIAOW, Miaow. Wikipedia.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: PALOCH, David. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: %C3%A1_hora_%28CZE%29.jpg %C3%A1_hora_%28CZE%29.jpg FILIPPOV, Petr. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: PHYLIPUM. WikimediaCommons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: VOLNÉ DÍLO. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: BEYER, Dirk. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: YURIY75. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

Seznam použitých materiálů: ŠTIKOVÁ, Věra. Já a můj svět: prvouka pro 3. ročník. 1. vyd. Brno: Nová škola, 2008, 2 sv. Duhová řada. ISBN ŠTIKOVÁ, Věra. Já a můj svět: prvouka pro 2. ročník : učebnice. 1. vyd. Brno: Nová škola, 2008, 2 sv. Duhová řada. ISBN ŠTIKOVÁ, Věra. Metodický průvodce učební prvouka. Ilustrace Alena Baisová. Brno: Nová škola, 2004, 43 s. ISBN ŠTIKOVÁ, Věra. Metodický průvodce učebnicí prvouka 3. Brno, nám. SNP 9: Nová škola, 2007, ISBN