SPRINGER – POLITIKA OPEN ACCESS Publikování v režimu Open Access v biomedicíně Judita Kinkorová Lékařský Dům 31.10.2012.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora otevřeného přístupu v prioritě 7. RP Věda ve společnosti Michal Pacvoň, Národní kontakt pro Sociální, ekonomické a humanitní vědy a pro oblast.
Advertisements

3.1. Typy vědeckých sdělení a periodik ústní forma - víceméně nezávazná forma sdělení, nezakládá prioritu sdělení formou semináře či přednášky na konferenci.
Daniela Tkačíková OPEN ACCESS: OTEVŘENÝ PŘÍSTUP K VĚDECKÝM INFORMACÍM V EU A ČR, Stav problematiky otevřeného přístupu v ČR.
Open Access Week v ČR Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO Otevřený přístup k vědeckým informacím v EU a ČR, TC AV ČR
Principy open access Když máte jedno jablko a já mám jedno jablko a ta jablka si vyměníme, tak stále budeme mít každý jedno jablko. Ale pokud máte myšlenku.
Existuje odbornost v etice? Jiří Šimek. Existuje odbornost v etice? Elliott, C.: The ethics of bioethics London Review of Books, Diary 2002, 24, 23: 40.
Aktivity Asociace knihoven vysokých škol ČR v oblasti OA Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO 1 5. setkání českých uživatelů systému DSpace
Česká evaluační společnost, o.s., 5.května 65, Praha 4, Czech Repulic, Česká evaluační společnost (ČES) Czech.
Restorativní justice - podpora a poradenství obětem trestných činů
Zpřístupnění plných textů vědeckých publikací v prostředí systému Medvik Helena Bouzková, Filip Kříž, Lenka Maixnerová, Eva Lesenková, Ondřej Horsák, Adéla.
Některé elementární pravdy nejenom o elektronických informačních zdrojích Jaroslav Šilhánek VŠCHT Praha.
Sherpa/ RoMEO Iva Burešová + rozšířený kolektiv ASEP.
Open Journal System Lucie Vyčítalová Univerzitní knihovna UPa 5. setkání českých uživatelů systému Dspace Prosazování politiky otevřeného přístupu Vysoká.
Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava
Akademické publikování praktické zkušenosti Moderní způsoby publikování a hodnocení výsledků VaV RNDr. Dalibor Ciprian, Ph.D. Institut fyziky,
Realizace institucionální politiky podpory otevřeného přístupu Martin Lhoták Knihovna AV ČR, v. v. i. OPEN ACCESS: OTEVŘENÝ PŘÍSTUP K VĚDECKÝM INFORMACÍM.
Budoucnost současných internetových zdrojů Mgr. Ludmila Celbová
Open Access – jiný pohled na zacházení s vědeckými informacemi Cílem je volný a bezplatný přístup k informacím pro kohokoli a možnost jejich opětovného.
B130P16: Praktické základy vědecké práce Katedra fyziologie rostlin, PřF UK RNDr. Jan Petrášek, Ph.D. Základní dělení 3.1.
Využití NUŠL pro ukládání a zveřejňování výsledků výzkumu a vývoje V ČR Open Access: otevřený přístup k vědeckým informacím v EU a ČR Technologické centrum.
Zkušenosti s evropskými infrastrukturními projekty (ESFRI) a spolupráce v rámci ERIC (European research infrastructure consortium) a související komunikace.
Daniel Jakubík Repozitář vědeckých prací.
JAK SE MĚŘÍ KVALITA VĚDY ? Jaroslav Flegr: Pozor, Toxo. Box 28 Jak se měří kvalita vědy, str. 100.
210 mm Národní technická knihovna podporuje.... OPEN ACCESS WEEK
Vývoj RDA Jarmila Přibylová NK ČR. Page  2 RDA  : práce na AACR3  : práce na RDA 2007 – nová struktura pravidel (přizpůsobení modelům.
3. Odborná literatura, její zdroje na Internetu a PřFUK
ORCID Návod na založení globálního identifikátoru vědce.
Katalogy a databáze I. Mgr. Anna Vitásková. Knihovny Národní knihovna Praha – Vědecká knihovna v Olomouci –
Open Access v AV ČR Martin Lhoták Knihovna AV ČR, v. v. i. 3. setkání českých uživatelů systému DSpace , Ostrava.
1 Základní informační zdroje pro zubní lékařství Cvičení – týden3 Mgr. Jarmila Potomková Knihovna Lékařské fakulty Ústav lékařské.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj, ČR Odbor RPS, SROP a JPD 2 Evaluační aktivity 2008 Rámec podpory.
More Translation Unscramble and translate the following sentences. Refer to Lesson 7 of Contemporary Czech by Michael Heim for help.
FP7 post-grant Gold Open Access Pilot Představení Pilotního projektu zlatého otevřeného přístupu Evropské komise a projektu OpenAIRE Mgr. Pavla Rygelová.
EconLit with Full Text Ivana Reznerová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
- strategie pro harmonizaci politik otevřeného přístupu v Evropském výzkumném prostoru Mgr. Daniela Tkačíková Ústřední knihovna VŠB-Technická univerzita.
SPARC EUROPE V ČR Lenka Němečková Ústřední knihovna ČVUT.
1 Projekt EU na Lékařské fakultě UP v Olomouci TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY „Zavádění.
1 Jak získat nejlepší důkaz: Multizdrojové vyhledávání a kritické hodnocení Merck Manual of Diagnosis and Therapy Scholar Google Medline (PubMed) Cochrane.
Mezioborová síť spolupráce pro policy development v oblasti udržitelného rozvoje Přehled aktivit COŽP 26. září 2011, Jana Dlouhá.
Systémy pro zpřístupňování eVŠKP DSPACE CZ Speech about Czech DSpace User Group by Pavla Rygelová Central Library of VSB – Technical.
Prague is the capital and largest city of the Czech Republic The city is home to about 1.3 million people Flag of Czech Republic.
Think Tanks in the Czech Republic Martin Bajtler.
Evidence publikační činnosti dle Směrnice č. 2/2015 se zaměřením na ukládání plných textů Iva Prochásková, Lucie Melicharová Univerzitní knihovna UPa 19.
This lecture is co-financed by the European Social Fund and the state budget of the Czech Republic.
Czech Language for Foreigners I Kdo je to? To je Karolína Kurková. Odkud je? Je z Česka. Co dělá? Je modelka.
3. Odborná literatura, její zdroje na internetu a PřFUK
WEB OF SCIENCE Stručný průvodce Mgr. Jarmila Potomková, Ph.D.
Nina Suškevičová, Suweco CZ Olomouc,
Karel Roubík, Jakub Ráfl, Thomas Bachman ČVUT FBMI
Elektronický archiv v ÚMV
Predátorské praktiky vydavatelů
Institut pro demokracii
Bc. Lenka Votýpková Ústřední knihovna VŠB-TUO
Nástroje otevřeného publikování
Téma hodiny: The Czech Republic - Geography Předmět: English language
EconLit with Full Text Ivana Reznerová
Hierarchie a hodnocení zdrojů pro získání dat Hierarchy of Evidence
Přístupnost , univerzální design a přístupnost
3. Odborná literatura, její zdroje na Internetu a PřFUK
More Translation Unscramble and translate the following sentences. Refer to Lesson 7 of Contemporary Czech by Michael Heim for help.
Web of Science – Journal Citation Reports
3. Odborná literatura, její zdroje na internetu a PřFUK
OBD a open access Ukládání publikačních výsledků, druh výsledku J - recenzovaný odborný článek a druh výsledku D – stať (článek) ve sborníku z OBD do Digitální.
Otevřený časopis: standardy vědeckého publikování
Distribution of CFTR mutations in the Czech population: Positive impact of integrated clinical and laboratory expertise, detection of novel/de novo alleles.
3. Odborná literatura, její zdroje na internetu a PřFUK
Predátorské časopisy a jak jim čelit PhDr. Ondřej Fabián
Etické komise v Evropské Unii
M. Skovajsa, PRVOUK 19, leden 2016
3. Odborná literatura, její zdroje na internetu a PřFUK
Transkript prezentace:

SPRINGER – POLITIKA OPEN ACCESS Publikování v režimu Open Access v biomedicíně Judita Kinkorová Lékařský Dům

OBSAH Osobní vstup do open access přes EPMA Publikace v Springer open access Springer » BioMed Central 30. srpna 20152

OSOBNÍ VSTUP DO OPEN ACCESS PŘES EPMA 30. srpna 20153

OSOBNÍ VSTUP DO OPEN ACCESS PŘES EPMA 30. srpna 20154

OSOBNÍ VSTUP DO OPEN ACCESS PŘES EPMA 30. srpna 20155

OSOBNÍ VSTUP DO OPEN ACCESS PŘES EPMA 30. srpna 20156

OSOBNÍ VSTUP DO OPEN ACCESS PŘES EPMA 30. srpna 20157

OSOBNÍ VSTUP DO OPEN ACCESS PŘES EPMA Review Overview of healthcare system in the Czech Republic Kinkorová J and Topolčan OEPMA Journal 2012, 3:4 (28 February 2012) View more articles Society affiliations The EPMA Journal is of the official journal of the European Association for Predictive, Preventive and Personalised Medicine. European Association for Predictive, Preventive and Personalised Medicine 30. srpna 20158

PUBLIKACE V SPRINGER (V) OPEN ACCESS The EPMA Journal The Official Journal of the European Association for Predictive, Preventive and Personalised Medicine. ISSN: (electronic version) Journal no: BioMed Central - The EPMA Journal Springer - The EPMA Journal BioMed Central - The EPMA Journal Springer - The EPMA Journal srpna 20159

PUBLIKACE V SPRINGER OPEN ACCESS BioMed Central - The EPMA Journal V roce 2012 dochází ke změně publikace v open access v BioMed Central, šírší spektrum informovaných nižší poplatky pro publikování v open access o 1/3 30. srpna

PUBLIKACE V SPRINGER OPEN ACCESS SPRINGER » BIOMED CENTRAL Rozdíly mezi „normálním“ publikování a v režimu open access Společné editoři, peer review, indexování v ISI, podobné výrobní postupy, publikace v souladu s etickými pravidly Open access příspěvek je plně a okamžitě k dispozici všude, pro všechny a navždy 30. srpna

PUBLIKACE V SPRINGER OPEN ACCESS SPRINGER » BIOMED CENTRAL Výhody open access Vysoká visibilita přístup odkudkoliv široce indexovaná, např. v PubMed nejsou překážky v šíření Zaručená kvalita 30. srpna

SPRINGER » BIOMED CENTRAL BioMed Central největší vydavatel peer review open access časopisů nyní celkem 230 Jako první publikoval v režimu open access v roce 2000 Spolupráce se Springer od roku srpna

Judita Kinkorová Technologické centrum AV ČR 14