Mezioborová síť spolupráce pro policy development v oblasti udržitelného rozvoje Přehled aktivit COŽP 26. září 2011, Jana Dlouhá.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Advertisements

Konference Biouhel Jana Dlouhá
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
ECVET v Programu celoživotního učení
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Projekt CENTRAL EUROPE Promoting traditional collection and use of wild plants to reduce social and economic disparities in Central Europe (2011 – 2013)
Bibliotheca academica – CPVŠK 2008, 4.– , Plzeň Činnost v období listopad 2007 – říjen 2008 Iva Prochásková
Informace o vrcholné Konferenci OSN o udržitelném rozvoji (Rio+20): Očekávání, možné dopady, přínos pro ČR PhDr. Přemysl Štěpánek 10. listopadu 2011.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 20. zasedání předsednictva RVŠ, 30. října 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Daniel Thibaud.
ReStEP – Základní informace Plný název: ReStEP – Regional Sustainable Energy Policy based on the Interactive Map of Sources (Regionální udržitelná energetická.
Bibliotheca Academica Zlín Ing. Jan Mach, Vysoká škola ekonomická v Praze Zpráva o činnosti komise Ing. Jan Mach Vysoká škola.
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Brno, NKQ, 20. února 2013.
Základní informace o projektu  Název projektu:Posílení inovací prostřednictvím nových klastrových konceptů za podpory nově vznikajících a mezisektorových.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Účast veřejnosti při naplňování Karpatské úmluvy Setkání se zástupci krajů Barbora Šafářová Ústav pro ekopolitiku, o.p.s.
Projekt CZ / /0052 Komplexní program Univerzity Karlovy v Praze pro vzdělávání v řízení přenosu znalostí a výchovu v inovačním podnikání.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 9. sněm RVŠ, 20. listopadu 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Daniel Thibaud.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
CPVŠK 2006, UP Olomouc jde do světa … Iva Prochásková, UK UPa.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 5. schůze P RVŠ Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Ján Říha.
Komunikace se členskými organizacemi Kateřina Vondrášová pro
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.
Barbora Vacátková, Klastry a Enterprise Europe Network ČR European Commission Enterprise and Industry.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji 29. – OSTRAVICE Komercializace výsledků výzkumu a vývoje (marketing.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Zkušenosti s internacionalizací klastrů v projektu Clusters Cord 23. října 2012 Dana Krejsová, RRA ÚK. This project is implemented through the Central.
Central European Exchange Programme for University Studies
- strategie pro harmonizaci politik otevřeného přístupu v Evropském výzkumném prostoru Mgr. Daniela Tkačíková Ústřední knihovna VŠB-Technická univerzita.
Zápatí prezentace1 Informace k organizaci doktorské ho studi a na Ekonomicko-správní fakult ě MU.
K vývoji aktivit v organizaci výzkumu se zaměřením na hodnocení výsledků Odborná skupina Organizace výzkumu ČFS JČMF Akademické fórum XI – 11. březen 2010.
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
Podpora vzdělávání na vysokých školách: Mezinárodní zkušenosti a doporučení Petr Pabian, Univerzita Pardubice, Telč, Podpora.
INOVACE STUDIJNÍHO PROGRAMU FARMACIE NA FAF UK. Základní údaje o projektu Název projektuInovace studijního programu Farmacie na Farmaceutické fakultě.
Obsah, metody a formy polytechnické výchovy v mateřských školách Seznámení s projektem Milan Podpera.
Evropské nástroje a projekty ve výuce středních škol Výstupy projektu Kurikulum S a perspektivy spolupráce v regionech Zasedání KVZ, Irena Palánová,
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
Zdraví 2020 – Národní strategie ochrany a podpory zdraví a prevence nemocí MUDr. Vladimír Valenta, Ph.D. Hlavní hygienik ČR a náměstek ministra pro ochranu.
Tento projekt je spolufinancován Evropským fondem pro regionální rozvoj, státním rozpočtem České republiky a státním rozpočtem Slovenské republiky Metodické.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Vzdělávání v laboratorní medicíně – prezenčně i virtuálně Marie Karlíková, Daniel Rajdl, Ondřej Topolčan Lékařská fakulta UK Plzeň.
Akce: Workshop "Evropská podpora výzkumu v oblasti dopravy a možnosti zapojení subjektů České republiky v období 2016–2017" Datum: Místo: Kongresové.
Projekt POLYCE Markéta Borovská, Útvar rozvoje hl. m. Prahy Národní informační den pro zájemce OP ESPON února 2011.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
Územní agenda Evropské unie Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské náměstí Praha 1.
Česká republika v Evropském výzkumném prostoru 2 (CZERA 2)
Informace o zapojení ŘLP ČR, s. p. do programu SESAR
ESPON – Identifikace územních aspektů informační společnosti
Zpráva kontrolního výboru
Aktuální otázky v oblasti kohezní politiky a rozvoje měst
The stem engagement europe project
Postavení PS ve struktuře orgánů Rady vlády pro udržitelný rozvoj
MAPLIMAT Modernizace studia aplikované matematiky
4. zasedání Výboru České republiky pro programy nadnárodní a meziregionální spolupráce března 2017Praha.
Kam můžu vycestovat. Kam můžu vycestovat Země CEEPUS mobilit Slovenská republika Maďarsko Rakousko Slovinsko Polsko.
„K inovaci s inspirací“
PhDr. Dušan Bartůněk UK FTVS
Operační program VaVpI spuštěn
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
hodnocení a financování výzkumu, vývoje a inovací
RESOLVE - Sustainable mobility and the transition to a low-carbon retailing economy“ Aleš Trnka Project manager 1 st of August, 2017.
Central European Exchange Programme for University Studies
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Mezioborová síť spolupráce pro policy development v oblasti udržitelného rozvoje Evaluace projektu Martin Zahradník.
PS ESPON zasedání Výboru ČR pro programy
Transkript prezentace:

Mezioborová síť spolupráce pro policy development v oblasti udržitelného rozvoje Přehled aktivit COŽP 26. září 2011, Jana Dlouhá

KA1/3 - Přenos poznatků ze zahraničíKA1/3 - Přenos poznatků ze zahraničí & KA1/8 - Účast na zasedáních mezinár. sítí KA1/8 - Účast na zasedáních mezinár. sítí Summer schoolSummer school “Implementation of Sustainability into Research and Teaching of Higher Education Institutions in Central and Eastern Europe” Stanovisko zemí CEE pro rektory zúčastněných organizací Konference: "Higher Education for Sustainable Development"Higher Education for Sustainable Development: Moving the Agenda Forward“

Společné know-how (KA2/2 - Evaluační studie)KA2/2 - Evaluační studie Special Issue – Journal of Cleaner Production: Learning for sustainable development in regional networks Kateřina Ptáčková & Karel Čada: Possibilities and limits of collaboration between academia and NGOs in the Czech Republic Jana Dlouhá et. al. Indicating Learning Processes in Sustainability-oriented Regional Networks of Cooperation

KA4/12 – Enviwiki A4/17 - Envigogika Grafické návrhy: K:\000_PROJEKTY\DIPP_OPVK\Propagace\Kutacek

KA5/2 - E-learningové kurzy ISPOS KA5/3 - Letní škola ISPOS Nabídka pro příští akademický rokNabídka pro příští akademický rok: Zařazeny do IS FHS Info na Proběhla mezinárodní letní škola v oblasti Krušných hor (2 mimopražští účastníci), viz nt_Area nt_Area Propagace kurzů mezinárodně (zástupci zemí CEE, na LŠ v Lüneburgu)

KA5/8 - Texty a učebnice Připravena publikace Ekologické limity těžby hnědého uhlí - v ČJ a AJ: Podklad pro výuku (případová studie v e-learningu & LŠ) diskusi o reálné politice UR regionu Most Další materiály v jednání

Aktivity „navíc“ (nevykazujeme v projektu) 7. konference ministrů životního prostředí Evropy Beseda k Šumavě beseda k 20. výročí konference v Dobříšibeseda k 20. výročí konference v Dobříši atd.

Spolupráce v rámci sítě Reakce na naše výzvy – potřebujeme institucionální koordinátory!!! Viz K:\000_PROJEKTY\DIPP_OPVK\Zakladni dokumenty\HARMONOGRAM ? Alternativní program dlouhodobé spolupráce ? Výstupy ze stáží: Zpráva ze studijního pobytu Možnost uspořádat seminář k výstupům namísto: –KA4/13 - Semináře Digitální portfólioKA4/13 - Semináře Digitální portfólio

Řídící výbor projektu (vědecká rada) Členy: zástupci partnerů a hlavní manažer projektu. Předsedou – zástupce UK v Praze (B. Moldan). vyjadřuje se k plnění klíčových aktivit a návrhům na zásadní změny projektu sleduje plnění monitorovacích indikátorů a výsledky průběžných hodnocení Další role : dohled nad spoluprací, plánování atd. odborný dohled (recenze textů vydávaných v rámci MOSUR – Enviwiki, APEL, …)

Další spolupráce & nové projekty Vzájemná informovanost Enviwiki, Envigogika Regionální spolupráce: K:\000_PROJEKTY\DIPP_OPVK\Management_Projektu\2011_09 _26_Meeting\Projekt_Partnerstvi Open Educational Resources: K:\000_PROJEKTY\DIPP_OPVK\Management_Projektu\2011_09 _26_OpenEdu_Resources\Projekt_OPVK

Děkuji za pozornost Jana Dlouhá Charles University Environment Center