Dr. Frank Schadlich/ Ing.Jiří Petr

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Politika zaměstnanosti v Pardubickém kraji
Advertisements

Zpráva o stavu zemědělství za rok 2010 a aktuální situace v resortu.
Změny v ekonomickém prostředí
Předčasné ukončení zemědělské činnosti
Analýza vlivu cen elektřiny na ekonomiku průmyslových podniků Prezentace EGÚ Brno, a. s. Sekce provozu a rozvoje elektrizační soustavy Květen 2007.
Potravinová bezpečnost a soběstačnost Co změní novela zákona o potravinách? Žofínské fórum Marian Jurečka ministr zemědělství 16. října 2014.
SZP Společná zemědělská politika prof. Ing. Magdaléna Hrabánková, CSc., prof. h.c. Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Ekonomika informačních systémů
Chov zvířat a ekonomika Transformační změny Současný stav.
GLOBÁLNÍ PROBLÉMY DNEŠKA Stanislav Polouček International School of Management Prešov, Slovakia.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Průmyslová politika ve vazbě na automobilový průmysl Zasedání rady ředitelů AutoSAP.
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
Rozpočet 2008 Kolegium rektora Základní principy předpokládá se aplikování stávající metody 1) rozdělení výnosů –normativní přínos (příspěvek.
Co přinese vstup České republiky do Evropské unie českým zemědělcům Lukáš Víšek DELEGACE EVROPSKÉ KOMISE V ČESKÉ REPUBLICE.
Blanická 3, Olomouc, tel.: fax.: web: portál: Žofínské fórum.
K současným trendům v rozvoji venkova RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj.
Výzkumný ústav živočišné výroby, v.v.i.
Společná zemědělská politika Transformace organizací v resortu.
Předsednictvo RVŠ dne Vladimír Kebo Informace o Kulatém stolu SPD a RVŠ dne
Příprava II. etapy EDR Praha Mgr. Aleš Kuták, náměstek ministra a ředitel sekce ochrany klimatu a ovzduší.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Světová ekonomikaOPF1 SVĚTOVÁ EKONOMIKA 5. Světová ekonomikaOPF2 1) Měření světového obchodu 2) Tendence ve světovém obchodě 3) Světové ceny 4) Obchodní.
Upřednostňujete vlastní podnikání? Ing. Petr Mareš Trh pracovních příležitostí 2011 pro studenty AF Mendelu v Brně 20. dubna 2011.
VIII. Jarní konference energetických manažerů Poděbrady, 10. Března 2004 Trendy v energetickém managementu v ČR a EU Ing. Vladimír Dobeš, M.Sc. ředitel.
Petr Gandalovič Zemědělství a rozvoj venkova v barvách ODS.
Ekologické zemědělství Pavlína Šrámková. Ekologické zemědělství Nařízení Rady (ES) 834/2007 – od nahrazuje Nařízení Rady 2092/1991 Zákon č.
GEOGAFIE ZEMĚDĚLSTVÍ PARDUBICKÉHO KRAJE
ČEŠTÍ ZEMĚDĚLCI - OSTRŮVEK UPROSTŘED EU POHLEDEM BANKY 179. ŽF EGON ČIERNÝ - KOMERČNÍ BANKA, A.S.
Čeští zemědělci, ostrůvek uprostřed Evropy
Veřejné podpory při oceňování zemědělské půdy výnosovou metodou.
Úkol na příští seminář: Poziční mapa služeb nabízených „vaší organizací“ Poziční mapa služeb nabízených „vaší organizací“ Zamyslete se nad možným.
Regionalistika 2 Základní nástroje a možnosti rozvoje území.
Základy firemních financí
Konkurenceschopnost chemického průmyslu ČR Praha, 6. května 2010 © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
5. PROJEKCE MODERNÍCH ORGANIZAČNÍCH A ŘÍDÍCÍCH PODNIKOVÝCH STRUKTUR Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology.
Hospodářství.
Přednáška č. 5 Identifikace klíčových faktorů ovlivňujících výkonnost podniku.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Navrhování a hodnocení technického produktu z hlediska.
Z0047 Geografie průmyslu a zemědělství Cvičení z geografie zemědělství Michael Král.
Shrnutí vlivů člověka na biosféru Podle ZELENKA, J. (2007): Ekologie a environmentalistika. Gaudeamus Hradec Králové, ISBN , 370 str.
Management řízení organizací. složky řízení plánování plánování organizování organizování vedení lidí a motivace vedení lidí a motivace kontrola kontrola.
Téma 10: Podnikový zisk a dividendová politika 1. Tvorba zisku (výsledku hospodaření) 2. Bod zvratu a provozní páka 3. Zdanění zisku a rozdělení výsledku.
Úřad pro ochranu hospodářské soutěže S o u t ě ž n í p r á v o II. Dominantní postavení , ESF MU Michal Petr.
Specifika účtování ve vybraném zemědělském podniku Autor bakalářské práce: David Limberk Vedoucí bakalářské práce: Ing. Kristina Kabourková Oponent bakalářské.
Svítá na lepší časy ? 2. května 2017 palác Žofín
Analýza hospodářského výsledku
Dotační politika Bělá Ing. Ladislav Bittner. Ing
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Jak získat peníze na zahájení podnikání na venkově ?
Tisková konference ČMKOS
3. kolo Programu rozvoje venkova 2014 – 2020
Státní energetická koncepce, energetická bezpečnost ČR, energetický systém EU: Jaká budoucnost čeká jádro? Dana Drábová Efektivitu již nelze měřit především.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Struktura a vypořádání hospodářského výsledku v dané obchodní korporaci.
Svítání na lepší časy. Odrazilo se naše zemědělství ode dna?
Svítání na lepší časy. Odrazilo se naše zemědělství ode dna?
ODRAZILO SE NAŠE ZEMĚDĚLSTVÍ ODE DNA? Ing. Zdeněk JANDEJSEK, CSc.
Technologické platformy podpora ve výzkumných programech MZe
Ekonomika malých a středních podniků
Veřejné podpory při oceňování zemědělské půdy výnosovou metodou
Životní cyklus organizace
5 FIRMA A SPOTŘEBITEL.
Společné a koordinované politiky EU
Z0047 Geografie průmyslu a zemědělství
Zavádění informačních systémů
Vliv společné zemědělské politiky na finanční situaci v odvětví
Příprava SZP na období Stabilita příjmů a životaschopnost farem – výtah z analytických dokumentů Ladislav Jelínek, Tomáš Medonos Ústav zemědělské.
Tisková konference ČMKOS
Za rovné podmínky pro české zemědělce
Řešení problematiky „sucha“ v rámci PO1 OPPIK
Transkript prezentace:

Dr. Frank Schadlich/ Ing.Jiří Petr Podmínky konkurenceschopnosti českého zemědělství z pohledu ostatních zemí EU Podmínky konkurenceschopnosti českého zemědělství z pohledu ostatních zemí EU Dr. Frank Schadlich/ Ing.Jiří Petr

Sektory zemědělství-index zem. produkce 2014 Anticyklické odvětví Jasný propad živočišné produkce, rostlinná produkce roste výrazně v technických plodinách Mze- nová strategie zemědělství – podpora živošišné výroby, možné znovuzavedení podpory BPS

Současnost zemědělství v ČR Komparativní výhoda směrem k EU spočívá v existenci velkých podniků Tradice českého zemědělství – reprezentují ho především rodinné farmy Musíme se orientovat na Společnou zemědělskou politiku EU a nepodléhat tendenčním vlivům-již víme současný směr. Oproti minulému období větší jednost a informovanost. Podíl dotací v zemědělství má rostoucí tendenci a roste i přidaná hodnota. České zemědělství by mělo být v 2014 v rekordním zisku Efektní čerpání všech typů dotací včetně podpory investic (viz. Příloha)-přechodné období 2014

Závislost příjmu na dotacích

Vývoj stavu hospodářských zvířat SKOT KRÁVY (součást SKOTu) PRASATA

Cena práce 2012

Přepočtené nájemné na průměrný ha

Výše nájemného

…… jak obstát v konkurenci? Pochopení administrativních požadavků společné zemědělské politiky s maximálním a zároveň účelných a efektivním využitím dotací a podpor Optimalizace struktury podniku Zvyšování intenzifikačních faktorů a to zejména v RV ( ŽV řeší především management kvality práce , ale i zde jsou investice stále nutností) Důsledné zavádění koncepčních opatření vedoucí k efektivnímu využívání nákladů (počet zaměstnanců, nerentabilních provozů, využití techniky …)