Příprava patních křídel Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Advertisements

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 34Číslo.
Příprava pracovníků v Tanex,PLASTY a.s. Ing. Dana Spejchalová, Ph.D.
HONOVÁNÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička. Dostupné z Metodického portálu ISSN ,
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 14Číslo DUM.
Dvoustupňová konfekce
Část 4 Hlava II, Díl 2, oddíl 5 NOZ §§
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p. o
Ukončení pracovního poměru Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka.
Klínové řemeny – konfekce
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Bc. Zdeňka Soprová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Integrovaná střední škola, Slaný
Strojírenství Strojírenská technologie
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p. o Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 26 Číslo.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 14Číslo.
Dublování Střední odborná škola Otrokovice
Vytlačovací hlavy Střední odborná škola Otrokovice
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 14Číslo.
Tvorba přednastavení úprav fotografie v Adobe Lightroom Základní popis tvorby přednastavení úprav Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Technologie silových kabelů - výroba
Výroba trubek Střední odborná škola Otrokovice
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 28Číslo.
Namáhání na tah a tlak Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Palubová křídla Střední odborná škola Otrokovice
Uložení fotografie v Adobe Photoshop Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš Veverka a MgA. Eliška Jílková. Dostupné z Metodického.
Vytlačování Střední odborná škola Otrokovice
Výroba vzdušnic Střední odborná škola Otrokovice
Granulování Střední odborná škola Otrokovice
Receptury Střední odborná škola Otrokovice
Ořez fotografie v Adobe Photoshop Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš Veverka a MgA. Eliška Jílková. Dostupné z Metodického.
Výběr pomocí nástrojů v Adobe Photoshop Základní práce s výběrem dané oblasti Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš Veverka.
TRÉNUJEME PAMĚŤ HRAČKY Prezentace zaměřená na trénink paměti.
Lisovací membrány Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení.
Dvoustupňová konfekce
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Měřidla délky Číslo DUM: III/2/FY/2/1/3 Vzdělávací předmět: Fyzika Tematická oblast: Fyzikální veličiny.
VÝROBA PNEUMATIK Chemie 9. ročník Ing. Bc. Jitka Moosová ZŠ Benešov,
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Závislost elektrického odporu na vlastnostech vodiče Číslo DUM: III/2/FY/2/2/12 Vzdělávací předmět: Fyzika.
Anotace Materiál je určen pro výuku předmětu Motorová vozidla u studijního oboru Autotronik a příbuzných učebních a studijních autooborů. Inovuje výuku.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Marcela Koubová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Pracovní smlouva Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Obrazový materiál pro pracovní list – Retušování
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Obrazový materiál pro pracovní list – Kanály
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p. o
Transformace obrazu v Adobe Photoshop
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Tisk fotografií v Adobe Lightroom
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
KOMÍNY vypracovala: Ing
Obrazový materiál pro pracovní list – Kanály
Obrazový materiál pro pracovní list – Barvy
Obrazový materiál pro pracovní list – Transformace
Písmo v Adobe Photoshop
Tisk fotografií v Adobe Lightroom
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Import fotografií v Adobe Lightroom
Zpracování drátu I Háček na tabuli
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
Výběr pomocí nástrojů v Adobe Photoshop
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
České mince Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Užití autorských děl na Internetu a z Internetu Marie Šebelova, advokátka.
PRACOVNÍ LIST Úkoly: 1) Na internetu vyhledej, ve kterém podnebném pásu se vyskytují obilniny zmíněné v prezentaci (pšenice, žito, ječmen, oves). 2) Vyznač.
Export fotografií v Adobe Lightroom
Nový dokument v Adobe Photoshop
Prezentace určena pro názornou ukázku toho, co je více a co je méně.
Transkript prezentace:

Příprava patních křídel Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků, Weilova 1271/6, Praha 10 © Ing. Emil Vašíček, 2014

Charakteristika výukového materiálu Název materiáluPříprava patních křídel Autoři materiáluIng. Emil Vašíček OborChemik (gumař-plastikář) Ročník3 Cílová skupinaŽáci Forma materiáluVýuková prezentace Stručná charakteristikaPřehled výroby patních křídel pro osobní radiální pláště Datum odevzdání Autoři prohlašují, že při tvorbě tohoto díla neporušili práva třetích osob, která těmto osobám mohou plynout z práv k duševnímu vlastnictví, zejména z autorských práv a práv průmyslového vlastnictví. Autoři (nebo jejich zaměstnavatel, pokud dílo vzniklo v rámci pracovního poměru) poskytují Národnímu ústavu pro vzdělávání (dále jen „objednatel“) ode dne předání díla na dobu trvání majetkových práv objednatele k dílu objednateli pro území celého světa výhradní licenci k užití díla všemi způsoby užití známými v neomezeném rozsahu, přičemž je tato licence poskytnuta bezúplatně. Objednatel je zároveň oprávněn upravit či jinak měnit dílo, jeho název nebo spojit dílo s jiným dílem či zařadit díla do díla souborného. Objednatel může výše uvedenou licenci poskytnout jako podlicenci nebo postoupit třetím osobám dle vlastního výběru a autoři s tímto výslovně předem souhlasí. Objednatel není povinen licenci využít. Dílo ani žádná jeho část nebyly vytvořeny v rámci jiného projektu.

Obsah Složení pláště Patní křídlo Pogumování drátů Vytlačování jader Navíjení lan Obalování pogumovaným kordem Přepravní kazety Obr. 1: Patní křídlo

Složení pláště Plášť pneumatiky je kombinovaný výrobek a skládá se z řady dílů. Pevné nasazení na ráfku zajišťuje patní lano. Obr. 2: Složení pláště Obr. 3: Detail patky Vnitřní guma Kordová kostra Pogumované molino Pryžová výplň (jádro) Patní lano

Patní křídlo Postup: Pogumování ocelových drátů Výroba patního lana navinutím potřebného počtu závitů Výroba jádra na vytlačovacím stroji Spojení patního lana s jádrem Obalení polotovaru pogumovaným textilem Obr. 4: Hotové patní křídlo Při výrobě se patní křídlo vyrábí samostatně jako polotovar.

Pogumování drátů Obr. 6: Napínací kladky Obr. 5: Cívečnice s pomosazeným drátem

Pogumování drátů Obr. 8: Zajištění přesných rozestupů Obr. 7: Zárodek budoucí patky

Pogumování drátů Obr. 10: Příčná oplášťovací hlava Obr. 9: Vytlačovací stroj k oplášťování

Pogumování drátů Obr. 12: Vertikální zásobník Obr. 11: Chladicí bubny

Navíjení lan Obr. 13: Automatické navíjení Na segmentovém ocelovém bubnu se současně navíjí 4 patní lana. Po navinutí jsou umístěna na karuselový zásobník.

Navíjení lan Obr. 15: Detail Obr. 14: Navíjecí buben Únosnost patky závisí na počtu navinutých vrstev.

Navíjení lan Na detailu je vidět přesah konců. Obr. 16: Navinutá lana na mezioperačním zásobníku (reku) Obr. 8: SMR v Barumu

Vytlačování jader Jádra se vytlačují na šnekovém vytlačovacím stroji. Obr. 17: Vytlačovací strojObr. 18: Detail vytlačovací hlavy

Vytlačování jader Obr. 19: Bubnový chladič Obr. 20: Vertikální zásobník Přes bubnový chladič a kladkový zásobník se zásobuje stroj na navíjení jader.

Navíjení jader Produkce NR v roce 2010 (tis. tun) 1.Thajsko Indonézie Malajsie Indie Vietnam 754 … Obr. 22: Přepravní kazety Obr. 21: Navíjení jader na patní lano Obr. 23: Lano s jádrem

Obalování pogumovaným kordem Obr. 24: Obalovací stroj Obr. 25: Obalovací kladky Obr. 26: Řezání obalovacích pásů

Přepravní kazety Různé rozměry jsou odlišeny barvou kazet. Obr. 28: Hotové patní křídlo Obr. 27: Kazety na reku

Seznam obrázků: Obr. 1: vlastní. Obr. 2: vlastní. Obr. 3: vlastní. Obr. 4: vlastní. Obr. 5: vlastní. Obr. 6: vlastní. Obr. 7: vlastní. Obr. 8: vlastní. Obr. 9: vlastní. Obr. 10: vlastní. Obr. 11: vlastní. Obr. 12: vlastní. Obr. 13: vlastní. Obr. 14: vlastní. Obr. 15: vlastní. Obr. 16: vlastní. Obr. 17: vlastní. Obr. 18: vlastní. Obr. 19: vlastní. Obr. 20: vlastní. Obr. 21: vlastní. Obr. 22: vlastní. Obr. 23: vlastní. Obr. 24: vlastní. Obr. 25: vlastní. Obr. 26: vlastní. Obr. 27: vlastní. Obr. 28: vlastní.