Elektrotechnická fakulta ČVUT KATEDRA KYBERNETIKY Vedoucí prof. Ing. Vladimír Mařík, DrSc. KATEDRA KYBERNETIKY ELEKTROTECHNICKÁ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mechatronika Informace o studijních oborech Mechatronika
Advertisements

INTELIGENTNÍ BUDOVY Doc. Dr. Ing. Michail Šenovský VŠB – TUO, FBI
Automatizační a měřicí technika (B-AMT)
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. vedoucí katedry
Umělá inteligence. Dva přístupy Technický – formální systémy, modely, konkrétní aplikace Filosofický – definice inteligence, vztah k mysli, vědomí a navíc.
Studijní obor Informační a automatizační technika www. fsid. cvut
Koncepce rozvoje a řízení vědy a výzkumu
Mapy a geografické informační systémy
Algoritmy a struktury neuropočítačů ASN - P1 Prof.Ing. Jana Tučková,CSc. Katedra teorie.
Vypracoval: Ladislav Navrátil, EI-4 Umělá inteligence Zaměření Expertní systémy.
Úvod do umělé inteligence
DOK „Umělá inteligence“ v DOK (i jinde). NEURONOVÉ SÍTĚ.
1 Číslo-název šablony klíčové aktivityIII/2–Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblastZáklady informatiky a hardware DUMVY_32_INOVACE_ODB_525.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
„ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ“ 1 Spolupráce technických univerzit s podniky = významná podpora inovací Český národní komitét IMEKO Vladimír Haasz.
KOMUNIKAČNÍ A INFORMAČNÍ SYSTÉMY
Systémy pro podporu managementu 2
Univerzitní centrum energeticky efektivních budov
Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola, Písek, Karla Čapka 402 Střední průmyslová škola Vyšší odborná škola Bankovní institut vysoká škola, a.s.
PŘÍPRAVA K MATURITĚ. POČÍTAČOVÁ VĚDA ?? INFORMATIQUE VĚDU O CÍLEVĚDOMÉM ZPRACOVÁNÍ INFORMACÍ PROSTŘEDNICTVÍM AUTOMATICKY PRACUJÍCÍCH STROJŮ FRANCOUZ.
Ústav automatizace a měřicí techniky
Využití biosignálů v asistivních technologiích
Artificial Intelligence (AI).  „Úloha patří do oblasti umělé inteligence, jestliže řešení, které najde člověk považujeme za projev jeho inteligence.
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
Seminář HCI, ÚISK FF UK, HCI v kontextu kognitivní vědy.
U MĚLÁ INTELIGENCE Lucie Ježková O3.B. C O TO VLASTNĚ JE ? Obor informatiky, který se zabývá vytvářením strojů, které se dokážou „inteligentně chovat“
Systémy pro podporu managementu 2 Inteligentní systémy pro podporu rozhodování 1 (DSS a znalostní systémy)
Umělá inteligence Minského definice: UI je věda o vytváření strojů nebo systémů, které budou při řešení určitého úkolu užívat takového postupu, který –
Biomedicínské inženýrství na ČVUT FEL
stránka.
Paralelní algoritmy ve zpracování dat Bc. Jan Hofta Výzkumný úkol:
Fakulta biomedicínského inženýrství, ČVUT v Praze, nám. Sítná 3105, Kladno Modernizace výukových postupů a zvýšení praktických dovedností a návyků.
Kritické aplikace v železniční dopravě K611 – Katedra Aplikované Matematiky Ing. Martin Pěnička ČVUT v Praze Fakulta dopravní Katedra Aplikované Matematiky.
NAIL028. Úvod  Kdo David Obdržálek  Co algoritmy software hardware  Jak přednáška, cvičení 2/2 Z+Zk.
Přehled metod umělé inteligence a její historie (bakalářská práce) Vedoucí práce: Ing. Ladislav Beránek, CSc., MBA Vypracoval: Michal Jelínek.
Zpracoval :Ing. Petr Dlask, Ph.D. Pracoviště :Katedra Ekonomiky a řízení stavebnictví ČVUT v Praze Adresa :Thákurova 7, Praha 6, Dejvice Optimalizace.
Elektrotechnická fakulta ČVUT KATEDRA KYBERNETIKY Vedoucí prof. Ing. Vladimír Mařík, DrSc. KATEDRA KYBERNETIKY ELEKTROTECHNICKÁ.
Katedra počítačů ČVUT FEL
Obor: Kybernetika a měření Jaké studium zajišťují katedry typ obor stud./rok bakalářské Kybernetika a měření 150 magisterské Kybernetika a měření - RT,
CW – 05 TEORIE ROZHODOVACÍCH PROCESŮ Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně Ing. Václav Rada, CSc. Leden 2009.

Katedra počítačů ČVUT FEL Program STM Obor Web a Multimédia (garant oboru: prof. Jiří Žára)
Praktická využití UNS V medicínských aplikacích Jan Vrba 2006.
prezentuje prof. Ing. Václav Hlaváč, CSc. Katedra kybernetiky FEL ČVUT
Umělá inteligence Robin Horniak. Definice Umělá inteligence (Artificial Intelligence), zkráceně UI (AI) věda, která se zabývá tím, jak přinutit stroje.
Elektrotechnická fakulta ČVUT KATEDRA KYBERNETIKY Vedoucí prof. Ing. Vladimír Mařík, DrSc. KATEDRA KYBERNETIKY ELEKTROTECHNICKÁ.
Fakulta biomedicínského inženýrství, ČVUT v Praze, nám. Sítná 3105, Kladno Modernizace výukových postupů a zvýšení praktických dovedností a návyků.
B i o c y b e r n e t i c s G r o u p Úvod do biomedicínské informatiky Lenka Lhotska Gerstnerova laboratoř, katedra kybernetiky ČVUT FEL Praha
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE
Studijní obor AUTOMATIZACE a ŘÍDICÍ TECHNIKA Bc.Ing. Bc. a navazujícího Ing. studijního programu Chemické a procesní inženýrství PROČ? Automatizace a řídicí.
2009 STUDIJNÍ PROGRAM: Ekonomika a management STUDIJNÍ OBOR: PRŮMYSLOVÉ INŽENÝRSTVÍ Ústav průmyslového inženýrství a informačních systémů doc. Ing. David.
Fakulta aplikované informatiky / Nad Stráněmi 4511 / Zlín 1.
Technologie dopravních průzkumů Ing. Martin Langr Prezentace projektů – nový studentský projekt.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
KOMUNIKAČNÍ A INFORMAČNÍ SYSTÉMY
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Podrobnosti na KVS – doc. Manlig, Ing. Zelený, Ing. Vavruška
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
ČVUT Fakulta elektrotechnická
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Zpráva o studiu za rok 2016 Zdeňka Chmelíková
Architektura a život ČVUT & FAKULTA ARCHITEKTURY
Metody strojového učení
Projekt - K620 Řízení a modelování silniční dopravy
Vědní obory zabývající se informacemi
UNIVERZITA PARDUBICE Dopravní fakulta Jana Pernera
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium

Aplikovaná elektronika
Geografické informační systémy
Transkript prezentace:

Elektrotechnická fakulta ČVUT KATEDRA KYBERNETIKY Vedoucí prof. Ing. Vladimír Mařík, DrSc. KATEDRA KYBERNETIKY ELEKTROTECHNICKÁ FAKULTA ČVUT

O KATEDŘE KYBERNETIKY Výzkum kybernetiky biokybernetiky umělé inteligence rozpoznávání počítačového vidění matematiky pro práci s neurčitostí mobilní robotiky spolehlivosti SW Výuka Bc., Mgr. Kybernetika a měření, Mgr. Biomedicínské inženýrství PhD. Umělá inteligence a biokybernetika Pracovníci 68 zaměstnanců, z toho 20 učitelů 35 výzkumníků na projektech 53 interních doktorandů KATEDRA KYBERNETIKY ELEKTROTECHNICKÁ FAKULTA ČVUT

SKUPINA AGENTNÍCH SYSTÉMŮ Výzkum v oblasti agentových systémů KATEDRA KYBERNETIKY ELEKTROTECHNICKÁ FAKULTA ČVUT Aplikace agentních technologií v průmyslu INFORMAČNÍ A ZNALOSTNÍ SYSTÉMY Návrh informačních systémů Modelování znalostí Datové sklady a datové transformace GIS GOAL - Geographical Information On-line Analysis Base Station

INTELIGENTNÍ MOBILNÍ ROBOTIKA Navigace, Lokalizace a Plánování ve skupině robotů Mapování prostředí mobilním robotem KATEDRA KYBERNETIKY ELEKTROTECHNICKÁ FAKULTA ČVUT EVOLUČNÍ VÝPOČETNÍ TECHNIKY automatizované předzpracování dat posilované učení a jeho varianty případové usuzování SKUPINA STROJOVÉHO UČENÍ Návrh evolučních algoritmů pro řešení složitých optimalizačních úloh

BIOKYBERNETIKA Aplikace metod umělé inteligence v medicíně –strojové učení –expertní systém –neuronové sítě –vlnková transformace … Zpracování a klasifikace biologických signálů člověka –EEG, EKG, EOG …

Detekce a rozpoznávání obličejů, dopravních značek, registračních značek aut,... KATEDRA KYBERNETIKY ELEKTROTECHNICKÁ FAKULTA ČVUT Geometrie 3D vidění 3D rekonstrukce Fuzzy logika Fuzzy řízení Kvantová logika Aplikace v rozpoznávání a rozhodování Geometrie nestandardních kamer Image-based rendering ROZPOZNÁVÁNÍ3D POČÍTAČOVÉ VIDĚNÍ VŠESMĚROVÉ VIDĚNÍMATEMATIKA NEURČITOSTI