Komunální bytová politika EKBY- 7. přednáška 4. duben 2006.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Advertisements

Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Potřeby a strategický rozvoj měst v evropském kontextu Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České republiky Konference.
Strategické plánování rozvoje územních celků a neziskové organizace Zuzana Guthová, Rosa - společnost pro ekologické informace a aktivity.
PLÁNOVÁNÍ A STRATEGIE Management a marketing
Případová studie k možnému využití ITI a k diskuzi o roli měst po roce 2013 Praha, Řízení rozvoje Hradecko-pardubické aglomerace ve vztahu.
Aktivita číslo 5 Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje.
POLYTECHNICKÁ VÝCHOVA A VZDĚLÁVÁNÍ V MŠ
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Mechanismy evaluace kulturních služeb
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR PRO OBDOBÍ
Ostrava | Projekt Energeticky nezávislý kraj analýza silných a slabých stránek.
VZOR PREZENTACE – ÚVODNÍ JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY
Pojetí marketingu v neziskových organizacích. Marketing neziskových organizací Chartered Institut of Marketing: „Marketing je součástí procesu řízení,
Vladimíra Henelová ENVIROS, s.r.o. Podrobnosti zpracování ÚEK dle zákona č. 406/2000 Sb., v platném znění, a Nařízení vlády č. 195/2001 Sb.
1  Růst možností a potenciálu rozsáhlé škály místních aktérů: politické strany, NO, jednotlivci, odbory, MSP, média …  Oblasti výkonu správy: veřejné.
© Moravskoslezský kraj DATABÁZE NEJLEPŠÍCH PRAKTIK Spolupráce veřejné správy s podniky.
Evropské fondy pro regionální rozvoj (EFRR) Zkušenosti z praxe a projekty ve městě Hengelo Mr. Harry Vranken.
P13 MARKETING MĚST A OBCÍ Demokratická společnost by měla dát lidem příležitost spolupodílet se na rozhodnutích týkajících se jejích obce, města, regionu.
W.P Ekonomický a sociální výbor Stanovisko ke sdělení Komise pro Radu, Evropský parlament, Ekonomický a sociální výbor a Výbor regionů „Posilování.
Zvýšení kvality řízení KÚPK aktivita A3 Informační strategie Analýza Workshop
Sociální bydlení v kontextu „Strategie boje proti sociálnímu vyloučení na období “ 09/2012 Jan Snopek, analytik pro.
? Územní (prostorové) plánování ÚP
1 VŠFS – kombinované studium Regionální politika Přednáška
EKO VY_32_INOVACE_EKO_12 MARKETINGOVÉ ŘÍZENÍ. Autor: Ing. Hana Motyčková „Autor je výhradní tvůrce materiálu.“ Datum vytvoření: Klíčová slova:
Transformuje Kraj nebo kraj ?
MARKETINGOVÝ MIX.
VAZBY MEZI ÚZEMNÍMI ENERGETICKÝMI KONCEPCEMI A UŽIVATELI ENERGIE.
Implementace veřejného zájmu Veřejné politiky. CYKLUS VEP  KDE JSME ? (identifikace a formulace VZ) - různé varianty řešení problému (kriminalita, dopr.
Regionalistika 2 Strategické řízení a jeho využití ve veřejné správě v ČR.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
Formování státní politiky bydlení EKBY- 6. přednáška 5. dubna 2005.
Jan Hercik Katedra geografie Přírodovědecká fakulta UP v Olomouci DOPRAVNÍ POLITIKA A DOPRAVNÍ PLÁNOVÁNÍ.
NÁSTROJE LOKÁLNÍHO a REGIONÁLNÍHO ROZVOJE
Regionální politika RP ČR.
Eva Dufková, Jan Matyáš VSRR, 3.ročník
LOKÁLNÍ A REGIONÁLNÍ POLITIKA VEP ZS 2007_2008. Kritéria členění veřejné politiky Segmenty veřejného zájmu (VeP obranná, kulturní, vzdělávací, energetická,
Vzdělávací politika.
Trh bydlení EKBY- 4. přednáška 15. března Specifika bydlení heterogenní, komplexní zboží zboží dlouhodobé spotřeby fixace v prostoru ostatní specifika:
Sociální politika KVSOPO Jaro 2006 Katedra veřejné ekonomie Mirka Wildmannová 5. patro, místnost 523 Konzultační hodiny: úterý
RRV2 Strategické řízení. 2 úvod  Vymezení lokálního a regionálního rozvoje  Široký kontext pojetí rozvoje území (ekonomika, ŽP, veřejné služby…)  Diferenciace.
Strategie regionu, obce. Strategický plán rozvoje Má úzký vztah k územnímu plánu Měl by být flexibilní, slaďuje představy subjektů Vymezeny perspektivní.
Regionalistika 2 Základní nástroje a možnosti rozvoje území.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Ekonomické otázky funkčního komunitního systému sociálních a zdravotních služeb v obcích PRAHA 17. dubna 2015.
1. setkání pracovní skupiny projektu MOS obcí v územním obvodu ORP Chomutov Místo: Chomutov Dne: , 10:00 hod. C ESTOVNÍ RUCH – PROJEKT MOS.
Státní bytová politika Ing. David Slavata, Ph.D Ekonomika bydlení.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Téma 13: Finanční plánování
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
Regionální politika ČR
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Rozpočtová soustava Finanční zdroje územních samospráv
Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová
1. GLOBALIZACE TRHU PRÁCE
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Strategie regionu, obce
STRATEGII REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Jste nájemníci? Pak jsme tu pro vás.
Daniel Braun Ministerstvo pro místní rozvoj Praha, 22. června 2012
Úvod, základní principy a cíle
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Úloha kraje v síťování sociálních služeb
Ekonomika malých a středních podniků
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
DALŠÍ KROKY V OBLASTI RACIONALIZACE SÍTĚ ŠKOL
Transkript prezentace:

Komunální bytová politika EKBY- 7. přednáška 4. duben 2006

Rozdělení kompetencí v bytové politice centralizovaný model bytové politiky doplněný decentralizací ve fázi realizace (Lucembursko, Portugalsko, Francie) částečně centralizovaný model bytové politiky (Německo, Španělsko, Itálie) decentralizovaný model bytové politiky (Belgie)

CíleProstředky Definice Konkrétní vymezení Financov.Kritéria využití Aplikace Belgie regionstát- region region region-obec Něm. stát- region státregionstát- region regionregion-obec Itálie stát- region státregionstát- region regionregion-obec Dánsko stát stát-obec obec Francie stát stát-depart.- obec Irsko stát obec Portug stát stát-obec

Regionální bytová politika vznik krajů- rok 2001 role krajů- zákon č. 129/2000 Sb. o krajích Program rozvoje územního obvodu kraje JM kraj: Program rozvoje Jihomoravského kraje Koncepce sociální politiky JM kraje v oblasti bydlení Fond rozvoje bydlení JM kraje

Cíle obecní bytové politiky zavedení a realizace účinných opatření a nástrojů, jež by postupnými kroky řešili problémy obce v oblasti bydlení, tj.: podpora nové bytové výstavby a tím nasycení bytové potřeby obyvatel, dosažení rovnováhy na místním trhu s byty péče o bytový fond, jeho včasnou a kvalitní údržbu, modernizaci optimální využití bytového fondu a řešení souvisejících otázek- finančních, sociálních atd.

Péče o problematiku bydlení ze strany obce je ve vlastním zájmu pro zajištění spokojenosti obyvatel- voličů ze zákona- zákon o obcích č. 128/2000 Sb., § 35- „obec v samostatné působnosti ve svém územním obvodu pečuje…o uspokojování potřeby bydlení…“ úloha obce spočívá především v podpoře a koordinaci činností jednotlivých subjektů obecní bytová politika se odvíjí od vyhlášené státní bytové politiky, vychází z příslušné legislativy a vyhlášených státních programů

Koncepce obecní politiky bydlení rostoucí potřeba koncepčního řešení bytové problematiky Je zbytečné nebo důležité vytvářet koncepce? důraz na dlouhodobost důraz na široké spektrum využitelnosti důraz na kvalitu důraz na osvětovou činnost a spoluúčast občanů

Tři úrovně koncepce- tzv. strategický trojúhelník okolní prostředí strategická úroveň taktická úroveň operativní úroveň koncepce

Okolní prostředí- nad strategickým trojúhelníkem- externí aspekty (které?) Strategická rovina (politici)- jde o stanovení cílů, priorit. Důležité je seznámení veřejnosti se základními principy bytové politiky města Taktická rovina (vedoucí odborů)- vypracování variant konkrétní implementace cílů Operativní rovina (výkonní úřednicí a externí specialisté)- faktická implementace strategických cílů Tedy: politik rozhoduje, vedoucí odboru vypracovává politické rozhodnutí a úředník implementuje.

Co by měla koncepce obsahovat? I. úvodní fáze- průzkumy a rozbory 1. rozbory vývoje v posledních letech vývoj bytové politiky, bytového fondu, vývoj poptávky a nabídky bydlení 2. rozbor situace v současnosti současný stav bytového fondu, odhad současné potřeby bytů, odhad současné poptávky a nabídky po bytech 3. ekonomické a politické aspekty vývoje ČR stávající bytová politika státu, ekonomika ČR 4. rozbory- předpokládaný rozvoj odhad vývoje nabídky, potřeby bytů a odhad budoucí poptávky po bytech

II. tvorba samotné koncepce bytové politiky města vytvoření stručného dokumentu, je to nejdůležitější a nejzásadnější část celé koncepce zahrnuje hodnocení rozborů Oblasti: I.obecné zásady městského zastupitelstva II.zásady politiky nájemného III.priority investiční politiky v oblasti bytové výstavby IV.privatizace bytového fondu V.přístup města k ŽP v rámci bydlení VI.politika údržby bytového fondu + analýza a prognóza demografické situace, sociální situace, stav a vývoj BF a úrovně bydlení + prognóza ekonomického rozvoje města

Několik poznámek Proč se stávají v současné době aktuální koncepce bydlení ve městech? nezbytnost propojení státní, regionální a lokální bytové politiky nutná zpětná vazba přenášení zkušeností mezi obcemi

Úloha obcí v Koncepci bytové politiky (2005) nevyjasněná role obcí v oblasti bydlení Dichotomie obcí- komerční vs. sociální funkce: role řádného hospodáře (teda maximalizace výnosu ze svého majetku- růst příjmů do obecního rozpočtu) úkol pečovat o rozvoj podmínek pro své občany VÝSLEDEK: co např. s neplatiči nájemného?

SWOT analýza analýza silných (S) a slabých stránek obce (W), příležitostí (O) a hrozeb (T) SWOT analýza situační analýza obce strategie obce (součástí koncepce) kromě využití v marketingové strategii se používá pro hodnocení potenciálu určitého prostředí vztáhnout SWOT analýzu k přesně definovanému cíl