4. VYSTUPOVÁNÍ U ZAMĚSTNAVATELE Mgr. Monika Heczková

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
J AK SE ZAŘADIT DO SPOLEČNOSTI ? N A KOHO SE MOHU OBRÁTIT ? Praktická část.
Advertisements

Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
Cyklus seminářů „Musíš chtít sama“ Jdeme s kůží na trh.
Jak na to, aniž bychom se zničili
Hledám práci. Co teď a co potom?.
Time management.
2 Palomino  Sociální podnik Palomino je nová služba zřízená Diakonií ČCE – střediskem ve Valašském Meziříčí.  Cílem sociálního podniku je, kromě poskytování.
Jak se uplatnit na trhu práce
Vzdělávání zaměstnanců Střediska sociálních služeb městské části Praha 9 je finančně podpořeno z Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu.
APPN, o.s. Agentura pro neslyšící Online tlumočnická služba pro neslyšící - NONSTOP.
Jak na úspěšné projekty Ivana Brabcová
Vítáme Vás na dnešním odpoledním setkání na téma…
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_221.
ESF - rovné příležitosti pro všechny CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ.
Lidé s postižením mohou být zaměstnávání za fair play podmínek a jejich zaměstnavatelé mohou být konkurenceschopní ! Lenka Kohoutová, předsedkyně správní.
APPN, o.s. Agentura pro neslyšící. Agenda: 1) Kdo jsme 2) Jaký je náš cíl 3) Naše projekty.
Motivační dopis Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
ŽIVOTOPIS (curriculum vitae)
 eY4NT_GE Ing. Lucie Nováková Petrská 29, Praha 1 telefon xyz
Název firmy/nápadu Jméno a příjmení všech spolumajitelů firmy/nápadu
Jak na pracovní pohovor?
Občanská nauka 2. ročník dvouletého učebního poměru SOU
Snadný návrat z mateřské do zaměstnání nezaměstnaných žen pečujících o dítě do 15 let v Libereckém kraji 390 nezaměstnaných žen pečujících o.
Prezentační dovednosti
Personální řízení Cvičení 1
Bc. Jitka Hošková. pomáhá určit, který uchazeč bude pro firmu tím nejlepším zaměstnancem, a zároveň která firma bude tou nejlepší pro uchazeče. Nalézt.
Jak vybírat školu a obor?. Víte, že? Víte, že… V Plzeňském kraji je téměř 60 středních škol Všechny důležité informace o oborech SŠ v Plzeňském kraji.
Jessica COX.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 1.
Motivační dopis přikládá se k životopisu cílem je zaujmout budoucího
První zaměstnání Petr Machala.
Ambivalence sociální práce (Dilema mezi pomocí a kontrolou)
DAŇOVÁ EVIDENCE – ÚVOD Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Zuzana Mikulová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Východiska úkolově orientované supervize
Název firmy/nápadu Jméno a příjmení všech zakladatelů projektu
Odborná konference "Zvyšování kompetencí absolventů vysokých škol" Absolvent se firmě vyplatí.
Přijímací pohovor Doporučení a rady.
Absolventi na trhu práce
Přijímací pohovor prakticky „ Hledáme-li nového člověka do firmy, pak vybíráme vždy konkrétního člověka pro konkrétní činnost v konkrétním podniku.“
Praxe v EU Claudia Mónica Gutiérrez. Výběrové řízení 1. kolo – přihláška k dispozici online na stránkách školy (130 studentů) 2.kolo – výběr z cca 60.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr. Ludmila Handrejchová Vytvořeno dne: Název: VY_32_INOVACE_10A_CJ9_02_SLOH_A_KOMUNIKACE.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět:Finanční gramotnost Tematický.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Název:VY_32_INOVACE_VVP_9A_5F Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Helena Židová Ročník:9.r. Tematický okruh,
PERSONALISTIKA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kumstát. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Co dělat když ztratíte práci… ?. Ztráta zaměstnání….  Pro mnoho lidí je to nepříjemnou záležitostí.  Dokáže pořádně zacloumat životem a odráží se i.
Sebevědomí Zdravé sebevědomí je základem zdravého a plnohodnotného života Zdravé sebevědomí je základem zdravého a plnohodnotného života Sebevědomí staví.
Systemický přístup Mgr. Věra Pucová. Základní charakteristika přístup orientovaný na změnu opak diagnostického přístupu typický přístup pro sociální práci.
Kariéra Předmět:Ekonomická praxe Ročník: 2. nástavbového studia - Podnikání Autor: Ing. Alexandra Herbriková Anotace: Materiál seznamuje žáky se základními.
-MOTIVAČNÍ DOPIS- OV 9. ročník, ZŠ.
Jméno a příjmení všech zakladatelů projektu
Komunikace při přijímacím řízení a v pracovním týmu
Cesta k uplatnění na trhu práce Fond dalšího vzdělávání, 2017
Třída KUŘÁTKA PROJEKT MALÝ ZAHRADNÍK Dílčí projekt: KULIHRÁŠEK
Komunikační a prezentační dovednosti / C2b
Způsoby hledání zaměstnání, úřad práce 1 – Hledání zaměstnání
Co se rozumí kvalitou vzdělávacích služeb Mgr. Pavel Říha
ŽIVOTOPIS Mgr. Michal Oblouk.
Fáze ÚOS Jitka Navrátilová.
Plánované rodičovství
Média - jak s nimi a jak na ně?
Jak obstát na pracovním trhu aneb nalézt zaměstnání
VY_32_INOVACE_08_PEK_477_Kou
Motivační dopis Většinou se přikládá k životopisu
Příprava pěstounů a sociální zabezpečení
Sociálně aktivizační služby
Jméno a příjmení všech zakladatelů projektu
Trh a jeho fungování, zaměstnání, podnikání 1 – Trh
Transkript prezentace:

4. VYSTUPOVÁNÍ U ZAMĚSTNAVATELE Mgr. Monika Heczková

Naše setkání Říká se, že první dojem je jen jeden. V podstatě každy člověk má strach v neznámém prostředí, z neznámých lidí. I zaměstnavatel, který hledá zaměstnance nemá rád výběrová řízení. Pojďme si říci, že pohovory u budoucích zaměstnavatelů jsou zajímavá setkání lidí.

Stigma Stigma (cejchy,znaky), jsou nežádoucí odchylky v sociálních projevech člověka např. zevnějšek, jiná komunikace, odlišné chování, atd. Stigmata jsou skutečným handicapem člověka, nikoliv samotné zdravotní postižení. Člověka stigmatizují vnější atributy stigmatu – invalidní vozík, dýchací přístroj, bílá hůl.

Co chci a co mohu dělat? Řada lidí vidí sama sebe nepravdivě. Mnozí si myslí, že mají určité schopnosti, které nemají. Naopak řada lidí má schopnosti, ale nevidí je.

Jak se na pohovor obléknout? První dojem je jen jeden! Oblékněte se podle práce, o kterou se ucházíte Nejde o značku, ale o styl! Buďte upravení, ale nepřehánějte to s barvami. čistota je půl úspěchu rychlá kontrola

Jak se domluvím? VARIANTA 1: Je nutné si domluvit doprovod tlumočníka z a do znakového jazyka. VARIANTA 2 Je nutné informovat se o možnosti připojení na skype a využít on-line tlumočníka: Agentura profesního poradenství pro neslyšící APPN http://www.appn.cz/tlumocnicke-sluzby-online NA TLUMOČNICKÉ SLUŽBY MYSLÍM IHNED, POKUD ZJISTÍM, ŽE PŮJDU K POHOVORU K ZAMĚSTNAVATELI !!!

Cesta na pohovor Vědět kam jdeme – firma, adresa (mít napsané, nervozita způsobuje ztrátu paměti). Vezměte si s sebou telefonní číslo zaměstnavatele, abyste mohli zavolat, kdyby vznikl problém na cestě. Nezapomenout si s sebou doklady – občanský průkaz.

Cesta na pohovor Nezapomenout si kompenzační pomůcky. Vezměte s sebou kopii životopisu, který jste zaměstnavateli již zaslali (e-mailem nebo v dopise). Zapamatovat si jméno toho, s kým jste o pohovoru jednali. Dejte si větší časový náskok, aby jste nepřišli na pohovor pozdě.

Než vejdu do dveří Nez vejdete na pohovr, je třeba si odkočit na WC a umyjte si po cestě ruce. Zkontrolujte si, zda nejsou Vaše boty a oblečení umazané. Zkuste to napravit. Muži si zastrčí košili do kalhot. Ženy si upraví pučochy. Neměl by z Vás být cítit kouř, česnek, pivo, alkohol atd. Učešte se, pokud máte hřeben.

Pohovor Zkuste se uvolnit, být přirození (nejde o život!!!). O předchozích zaměstnavatelích se vyjadřujte pozitivně, nezapomeňte, že jste se tam také něčemu naučili. Ptejte se na to co Vás zajímá k nabízené pracovní pozici. Na výši platu se neptejte. Zaměstnavatel se o tom zmíní sám.

Otázky zaměřené na motivaci Proč máte zájem o vypsanou pozici? Proč jste se rozhodl(a) zareagovat na náš inzerát? Co myslíte, že nám můžete nabídnout? Co očekáváte od práce, o kterou se ucházíte? Jak si zvyšujete svoji kvalifikaci (odbornost)?

Otázky zaměřené na Vaše zkušenosti Jaký druh práce Vás nejvíce uspokojuje? Jste odolný(á) vůči stresu? Nosil jste si svoji práci domů na po práci nebo na víkendy?

Na co nemusíte odpovídat Jste věřící? Jak politicky smýšlíte? Kolik máte dětí? Kolik dní jste byl v minulém roce nemocný? Plánujete rodinu? (pro ženy) Máte kde bydlet?

Klíčové otázky 1. Co víte o naši organizaci? 2. Proč chcete pracovat na této pozici? 3. Jaká je Vaše představa o výši platu? 4. Kdy můžete u nás nastoupit?

Co nás sráží na kolena… Nehodnoťte sami sebe během pohovoru, vždy se člověk cítí hůře, než to je to ve skutečnosti. Sebehodnocení hodí Vaše sebevědomí dolů To že jste neuspěli, neznamená to, že jste něco udělali špatně, nebo jste špatní. Často nelze racionálně odůvodnit Váš neúspěch.

Co by měl zaměstnavatel vědět? Jste schopni pracovat s kompenzačními pomůckami. Co všechno zvládnete, když máte potřebné kompenzační pomůcky. Zaměstnavatel neplatí žádné kompenzační pomůcky pro Vás. Kde lze získat finanční příspěvky na zakoupení kompenzačních pomůcek.

Co by měl zaměstnavatel vědět? Úřad práce může vyplatot finanční příspěvky za to, že Vás nedoslýchavé nebo úplně neslyšící zaměstná. AT POHOVOR DOPADNE JAKKOLIV, POZITIVNÍ ROZLOUČENÍ VYPADÁ DOBŘE. PŘECI VÁS „NENAŠTVE“ KDEJAKÝ ZAMĚSTNAVATEL.