Využití neuronových sítí IVTH – Informační technologie ve vodním hospodářství Vypracoval: Jiří Vacek Z-92.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zvětšovací a předčítací programy pro slabozraké
Advertisements

Úvod do médií PaedDr. Zdeněk Pejsar, Ph.D.. Při vytváření pojmu multimédia je vhodné vyjít ze syntaktického složení tohoto slova. Pod pojmem multi najdeme.
Vstupní zařízení Vstupní zařízení je hardware, kterým počítač nebo jiný přístroj pořizuje data. Obvykle slouží jako součást uživatelského rozhraní, může.
Realizace podpůrného mapového software pro autonomní robot Ondřej Švehla.
Algoritmy a struktury neuropočítačů ASN - P1 Prof.Ing. Jana Tučková,CSc. Katedra teorie.
« Hands off » automatizovaný OCR* systém  Žádná klientská instalace  Žádná uživatelská instalace Jednoduché řešení Snadno pochopitelné  Od zákazníků.
Úvod do umělé inteligence
Technologie pro CI. Od technologií pro CI vyžadujeme především funkce vyhledávání v rozsáhlých databázích na základě libovolných dotazů, propojování a.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Úvod do databází Databáze.
Referát č. 15. Hledání textu  Čím delší a obsáhlejší je textový dokument, tím je v něm orientace obtížnější. V takových situacích přijde vhod funkce.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
1IT S ÍŤOVÝ DATOVÝ MODEL Ing. Jiří Šilhán. S ÍŤOVÝ DATOVÝ MODEL Je historicky nejstarším datovým modelem. Jeho základem jsou vzájemně propojené množiny.
Téma: CorelDRAW - Textové objekty - 7. díl
Představujeme službu Samepage
POČÍTAČOVÉ SÍTĚ PŘÍSTUPOVÁ PRÁVA
Anotace Žák definuje aplikační SW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat aplikační software Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová.
Auditorské postupy Činnosti před uzavřením smlouvy
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Systémy pro podporu managementu 2
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_169_IT 9 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Co vše nám může tvořit počítačovou sestavu
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Referát č. 3 Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení (principy fungování, digitální záznam informací, propojení počítače s dalšími (digitálními)
Co jsou to multimédia Bohumil Bareš.
Mgr. Rostislav Krušinský VĚDECKÁ KNIHOVNA V OLOMOUCI Služba EOD - Elektronické knihy na objednávku.
* Slouží pro vytváření a úpravu textových dokumentů. * Dnešní pokročilé textové procesory umožňují do dokumentu vkládat kromě textu i obrázky, videa,
Autor:Ing. Bronislav Sedláček Předmět/vzdělávací oblast:Telekomunikace Tematická oblast:Datová komunikace Téma:OSI - prezentační vrstva, aplikační vrstva.
Programové vybavení počítače
Artificial Intelligence (AI).  „Úloha patří do oblasti umělé inteligence, jestliže řešení, které najde člověk považujeme za projev jeho inteligence.
Užití skeneru.
Výběr adekvátních vyučovacích metod při fixaci a kontrole znalostí v rámci ekonomického vzdělávání ©prof. Ing. Ondřej Asztalos,CSc.
Systémy pro podporu managementu 2 Inteligentní systémy pro podporu rozhodování 1 (DSS a znalostní systémy)
ROZLOŽENÍ STRÁNKY Ing. Petr Hanáček MS OFFICE - WORD
Umělá inteligence Minského definice: UI je věda o vytváření strojů nebo systémů, které budou při řešení určitého úkolu užívat takového postupu, který –
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_02A18 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření duben 2014.
Zpracování obrazu Počítače & grafika Přednáška č. 7 Autoři: David Škaroupka, Jiří Liška, Miroslav Cepl, Michal Pokorný, Ivo Bílek.
Počítačové komponenty Jiří Vohradský. Co je počítač? Počítač je zařízení pro zpracování informací. Informace jsou v počítači ve formě různých druhů dat.
Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Informační systém Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Soňa Patočková Název šablonyIII/2.
Biometrie v bankovnictví
Praktická využití UNS V medicínských aplikacích Jan Vrba 2006.
Počítačové zpracování češtiny v Ústavu formální a aplikované lingvistiky
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
INFORMAČNÍ SYSTÉMY PRO KRIZOVÉ ŘÍZENÍ POUŽITÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ PRO MODELOVÁNÍ A SIMULACE KRIZOVÝCH SITUACÍ - T3 ING. JIŘÍ BARTA Operační program Vzdělávání.
Strojní programování. Uplatnění strojního programování: výroba složitějších součástí pomocí klasického programování se postupně stávala neefektivní a.
ÚVOD DO PŘEDMĚTU INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE. OPERAČNÍ SYSTÉM Je v informatice základní programové vybavení počítače (tj. software), které je zavedeno do paměti.
Informatika – Prezentace informací. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Nastavení serverů OB21-OP-EL-KON-DOL-M Orbis pictus 21. století.
3.3 scanery.  zařízení, které slouží ke snímání grafických dat a k jejich ukládání do počítače v digitální podobě.  data ukládá ve formě obrázku i text.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_8B_3B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:8. Tematický okruh,
Pojmy internetu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2012.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Software,hardware,data,biti a bajty.  Software je v informatice sada všech počítačových programů používaných v počítači, které provádějí nějakou činnost.
Kapitola 5: Úvod do analytických technologií Webu Vítězslav Šimon (SIM0047) Adaptivní webové systémy (AWS)
Paměti PC HDD, CD/DVD, USB Flash RAM a ROM Vnější paměť Disková paměť
Mobilní telefony a tablety
Výstupní zařízení počítače - skener
Petr Fodor.
Textový Editor.
Výstupní zařízení - skener
Software počítače 2 - opakování
Databázové systémy přednáška 13 – Analýza a reporting
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Název: VY_32_INOVACE_VDT_6B_7A Škola:
Ekonomika podniku STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Transkript prezentace:

Využití neuronových sítí IVTH – Informační technologie ve vodním hospodářství Vypracoval: Jiří Vacek Z-92

Úvod  Co je neuronová síť?  Optické rozpoznávání znaků  Využití neuronových sítí v praxi

Co je neuronová síť?  Umělé neuronové sítě vycházejí z podobnosti s lidským mozkem. Podobají se lidskému mozku v následujících dvou cestách: 1.Neuronová síť získává znalosti pomocí “učení“. 2.Znalosti jsou ukládány především prostřednictvím síly vazeb mezi jednotlivými neurony, která je definována jako synaptická váha

Optické rozpoznávání znaků V dnešní době je na trhu mnoho programů, které jsou schopné opticky rozpoznávat znaky (optical character recognition „OCR“). OCR software načte snímaný obraz tištěného dokumentu a pak ho přemění do elektronického textového formátu, např. jako dokumenty Wordu, které umožňují úpravu textu. Při tomto převodu se využívá technologie neuronových sítí.

Oskenovaný dokument je rozložen na jednotlivé znaky, kterým jsou přiřazena binární data (0,1), která slouží jako vstup do neuronové sítě.

Využití neuronových sítí  Proces modelování a kontroly - vytvoří nervový síťový model pro fyzický vzorek, potom uživatel tímto modelem určí nejlepší kontrolní vzorek.  Strojové diagnostiky – odhalí, kdy stroj selhal tak, že ho systém může automaticky vypnout  Portfolio management - rozdělí prostředky v portfoliu takovým způsobem, který maximalizuje návratnost a minimalizují riziko.  Rozpoznávání cílů - vojenská aplikace, která využívá video ( infračervená obrazová data), je schopná určit jestli se zde nachází nepřátelský cíl.

Využití neuronových sítí  Cílový marketing - nalezení demografického souboru, který má nejvyšší odezvovou rychlost pro zvláštní marketingovou kampaň.  Finanční předpovídání - používáním historických dat bezpečně předpovídat budoucí pohyb finančních toků.  Odhalení podvodů - odhalí falešnou kreditní karty a automaticky odmítnou transakce.

Využití neuronových sítí  Lékařské diagnózy – pomáhají lékařům s jejich určením diagnózy analyzováním oznámených symptomů  Rozpoznávání řeči - přepsání mluvených slov do textu  Portfolio management - přidělí prostředky v portfoliu takovým způsobem, který maximalizují návratnost a minimalizují riziko.

Při tvorbě této prezentace jsem čerpal materiály z těchto zdrojů:   