Terénní cvičení Voda kolem nás Bc. Kateřina Smrčková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Práce s mapou – určování azimutu
Advertisements

Význam malých vodních ploch pro krajinu
Vyhledávání informací na mapových serverech Ing. Zdeňka Javorková Základní škola Ostrava-Stará Bělá Určeno pro 6. ročník základní školy Vytvořeno v prosinci.
 Rozsáhlé pohoří na hranicích Česka, Rakouska a německého Bavorska.  Rozkládá se v nadmořské výšce mezi 600 m ( údolí Otavy u Rejštejna ) a 1378 m (
Práce s mapou Anotace: Materiál je určen k výuce vlastivědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základy orientace na mapě a glóbusu, práce s mapou, kompasem.
Projekt Školy pro venkov Základní škola a mateřská škola Jaromíra Hlubíka Lipov.
ZŠ Voděrady v projektu Školy pro venkov. Školní podprojekt manažerka ŠP: Drahomíra Urbanová geografická a turistická část: Jožan Kovaříček historická.
GYMNÁZIUM, VLAŠIM, TYLOVA
ICT VL Naše okolí 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
Kokořín Tip na jarní výlet. Kokořín na mapě Hrad Postavil v 14. století Hynek Berka z dubé Hrad vystřídal mnoho majitelů, a teprve v roce 2006 se hrad.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Pohlednice z Libereckého kraje Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová.
Mapy a plány mapy čtení mapy měřítko mapy vysvětlivky mapy plány.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
MAPY A PLÁNY, MĚŘÍTKO MAPY
Environmentální projekt Pálava –
Povrch Země jako důsledek přírodních činitelů
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
ŠVNS ZŠ Benešov nad Černou. Školní projektový tým Marie Žáková přírodopiszeměpis Josef Sviták ICT Martina Berová český jazyk Ivana Hokrová dějepis.
Místo je tam, kde žijeme Petr Machala.
Laboratorní práce č. 2 Jehličnany Mgr. Helena Roubalová
Jihočeské pánve Jaroslav Holeček 9.B
Informační systém cykloturistických stezek těšínska Bakalářská práce Zpracovatel: Pilchová Gražyna Vedoucí práce: Doc. Ing. Petr Rapant, CSc.
Pouště Anotace Prezentace zpracovává informace o pouštích mírného i tropického pásu naší planety. Obsahuje zadání úkolu pro práci s atlasem, fotografie.
Autor: Petr Kinšt; Základní škola Školní, Chomutov 2009
Hrad Kost.
Mapy a plány mapy čtení mapy měřítko mapy vysvětlivky mapy plány.
Seminární práce Macocha
Královéhradecký kraj Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová.
GYMNÁZIUM, VLAŠIM, TYLOVA Autor RNDr. Romana Michálková Číslo materiálu2 Datum vytvoření Druh učebního materiáluprezentace Ročník2.,3. Anotace.
Terénní cvičení Statistické šetření a získávání dat na příkladu socioekonomických aspektů Jičína Bc. Kateřina Smrčková.
Mgr. Jakub Karásek ZŠ Liberec, Na Výběžku 118, p. o. Vytvořeno: květen 2012 EU peníze školám CZ 1.07./1.4.00/ PEDOSFÉRA – PŮDNÍ OBAL ZEMĚ 6. třída.
Člověk a příroda Zeměpis Praktický zeměpis Topografický náčrt 1. část VY_32_INOVACE_01 Sada 4 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka.
Laboratorní práce č. 3 List
Naučná stezka okolím naší školy Obr. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jana Míková. Dostupné z Metodického portálu
Tvorba informačního systému cyklotras Královéhradeckého kraje Zadavatel: Krajský úřad Královéhradeckého kraje Vypracovala: Alice Joštová, G562 Vedoucí.
Purkyňovo gymnázium Strážnice
Plán trasy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Česko – cestovní ruch VY_32_Inovace_18KR-7 Mgr.Lenka Krčmářová ZŠ a MŠ Nedašov.
Jižní Čechy VY_32_Inovace_17KR-7 Mgr.Lenka Krčmářová ZŠ a MŠ Nedašov.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_1.3.1 Ekosystémy České republiky Název sady: Člověk a jeho svět 4. ročník.
P RÁCE S MAPOU VELKÉHO MĚŘÍTKA Autor: Hana Brýdlová.
KRIZOVÉ SITUACE, ORIENTACE V PŘÍRODĚ A POZNÁVÁNÍ MÍSTNÍ KRAJINY Terénní cvičení, Záchranná akce, Konflikty Hajnice, Třeboňsko ZŠ JINDŘICHŮV HRADEC II,
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_06_ZEMĚPIS Téma: Hlavní město Praha Ročník:
U RČOVÁNÍ ZEMĚPISNÉ POLOHY, MĚŘÍTKO - PROCVIČENÍ Autor: Hana Brýdlová.
* Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov * Autor : Mgr. Irena Nešněrová * Datum : září 2012 * Název :VY_52_INOVACE_5.2.4.
Tato práce je šířena pod licencí CCBY-SA3,0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_15_38.
ANOTACE : a) PRÁCE JE URČENA pro žáky 9. ročníku b) TÉMA : LIBERECKÝ KRAJ c) CÍL : prohloubení znalostí o Libereckém kraji d) POMŮCKY : školní atlas ČR,
Český ráj Královéhradecký kraj Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_07_38.
Název školy Základní škola Jičín, Husova 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Mapy a plány mapy čtení mapy měřítko mapy vysvětlivky mapy plány.
Vliv času a prostoru na vývoj a funkci biokoridů
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
ANOTACE a) PRÁCE JE URČENA PRO ŽÁKY 8
Název DUM: VY_32_INOVACE_X_3_15_Vysočina
Ekosystém rybník Rostliny
Za Jakubem Krčínem Autor: Ivana Tesařová
Výlet do Prahy VY_32_Inovace_10KR-7
ANOTACE a) PRÁCE JE URČENA pro žáky 8
Ochrana krajiny a přírody ČR VY_32_Inovace_20KR-1
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název: VY_12_INOVACE_07_Topografie
Autor: Mgr.Renata Viktorinová
Název DUM: VY_32_INOVACE_X_3_14_Pardubický_kraj
Práce s mapou Anotace: Materiál je určen k výuce vlastivědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základy orientace na mapě a glóbusu, práce s mapou, kompasem.
VY_52_INOVACE_09_02_rostlinstvo a živočišstvo v Evropě
VY_52_INOVACE_64_Lesní a vodní hospodářství
JIHOMORAVSKÝ KRAJ – PRŮMĚRNÁ RYCHLOST
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jana Drtinová Číslo
ANOTACE : a) PRÁCE JE URČENA pro žáky 9. ročníku b) TÉMA: PARDUBICKÝ KRAJ c) CÍL: prohloubení znalostí o tomto kraji d) POMŮCKY: školní atlas ČR, učebnice.
Transkript prezentace:

Terénní cvičení Voda kolem nás Bc. Kateřina Smrčková

zdroj: zdroj: ČeSkýráj

Cíle terénního cvičení Hlavní cílem terénního cvičení je seznámit žáky s vodní složkou krajiny, s vodními ekosystémy, s erozní činností vodních toků a se základy vodohospodářství

Trasa Vlakem do Libošovic, odtud pěšky údolím Plakánku na hrad Kost a dále Prokopským údolím zpět do Libošovic (cca 7 km)

zdroj:

Plánované zastávky na trase 1. Náves v obci Vesec u Sobotky 2. Bývalý lom na začátku Plakánku 3. Údolí Plakánek 4. Rybník Obora 5. Hrad Kost 6. Prokopské údolí

zdroj:

Pomůcky Turistická mapa 1: Psací potřeby Pastelky Zápisník Atlasy a klíče k určování přírodnin Fotoaparát Buzola

Úkoly před terénním cvičením 1. Zjisti autobusové a vlakové spojení z místa školy do Libošovic. Které z nich je výhodnější a proč? 2. Podle turistické mapy 1: nakresli plánek trasy. Do plánku zakresli azimuty. Udělej výškový profil trasy.

Témata na referáty Plakánek Historie a současnost obce Vesec Historie a současnost rybníkářství v Českém ráji

Požadované výstupy Vyplnit pracovní listy Sestavit seznam rostlin a živočichů (doplněný o fotografie), které jste cestou pozorovali

Zdroje  Mapy ČR [online], dostupné na WWW:  Rekreace [online], dostupné na WWW:  Ubytování v Českém ráji [online], dostupné na WWW: