Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Seminární práce Macocha

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Seminární práce Macocha"— Transkript prezentace:

1 Seminární práce Macocha
Daniel Vítek

2 Poloha

3 Popis cesty Vyjeli jsme autobusem od školy ZŠ Měšťanská a cíl cesty bylo dojet k propasti Macocha v Moravském Krasu.Autobus zastavil kousek od města Blansko u penzionu Macocha.Odtud jsme se vydali pěšky k Punkevním jeskyním.Prohlídka trvala asi hodinu a pul a potom jsme se vydali pěšky,někteří lanovkou na vrchol k propasti.Pak jsme šli asi třičtvrtě hodiny cesty,abychom se podívali do Kateřinky.Po prohlídce jsme odjeli domu.

4 Punkva Punkva je ponorná řeka v okrese Blansko v České republice. Je dlouhá 29 km a je nejdelším podzemním vodním tokem v České republice. Punkva vzniká v podzemí Moravského krasu v nadmořské výšce 350 m n.m. soutokem Sloupského potoku a Bílé vody.

5 Kateřinka Nalézá se na začátku Suchého žlebu.Je součástí staré výtokové jeskyně, o čemž svědčí nápadné stopy po proudících vodách a jejich erozní činnosti. Kateřinská jeskyně byla též bohatým nalezištěm kostí pleistocénních zvířat, především medvědů. Pro veřejnost je otevřena od roku 1910.

6 Moravský kras patří mezi nejvýznamnější krasové oblasti ve střední Evropě. Na celém území je známo více než 1100 jeskyní, z nichž pět je přístupných veřejnosti Stalaktit-vyrůstá od stropu jeskyně Stalagmit-vyrůstá od podlahy jeskyně Stalagnát-srůst stalaktitu a stalgmitu


Stáhnout ppt "Seminární práce Macocha"

Podobné prezentace


Reklamy Google