Vláda ČR. Předem bychom rádi poděkovali těm, kteří na nás nebudou během prezentace házet nenávistné či nepřítomné pohledy. Děkujeme.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SADA č.22 Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA22 _ VkO DUM č.9
Advertisements

Občanská výchova 9. ročník
Zhodnocení různých postupů při aplikaci navržených pravidel z finančního hlediska Tato prezentace vznikla v rámci účelové podpory Ministerstva informatiky.
Moc výkonná ii VY_32_INOVACE_ 08 - Moc výkonná II.
ředitel Krajského úřadu Olomouckého kraje
Dělba moci. Listina práv a svobod
Akční plán pro Evropu a resortní koncepce výzkumu a vývoje – návrh opatření v kompetenci jednotlivých resortů.
Česká republika – demokratický stát
O řízení státu Prezident: Miloš Zeman
Modern í š kola reg.č í slo projektu CZ.1.07/1.4.00/ N á zev výukov é ho materi á lu: MOC VÝKONNÁ K ó d (označen í DUM): VY_32_INOVACE_3.Ov8 07.
 zastupitelstvo,  rada,  hejtman  ředitel krajského úřadu.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
Soustava veřejných rozpočtů II.
Organizace Státní správy
Tato prezentace byla vytvořena
3. zasedání předsednictva Rady vysokých škol Praha, 16. března 2006 Česká konference rektorů Prof. Ing. Petr Sáha, CSc.
Naši sou č asní politici Ivana Pavlí č ková 7A/
Současní ministři ČR Od 13. července 2010.
Poznej politiky Kristýna Dudová. předseda vlády, poslanec PČR předseda strany ODS, člen regionální rady, místopředseda oblastního sdružení.
Politický systém ČR – Vláda ČR
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu: Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86  Název projektu: Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice  Registrační.
Dělba moci.
Číslo: Digitální učební materiál vznikl v rámci projektu "Inovace + DVPP", EU peníze do škol, CZ.1.07/1.4.00/ Název: Vrcholné státní orgány Autor:
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_52_INOVACE_01A29 AutorIng. Helena Svršková Období vytvořeníProsinec.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
Moc výkonná Pavel Šuranský.
Finanční a rozpočtové právo
REALIZACE PRÁV PŘÍSLUŠNÍKŮ NÁRODNOSTNÍCH MENŠIN
Státní správa Petr Machala.
EKONOMICKÉ INFORMACE pro jednání Předsednictva RVŠ Lenka Valová.
Exekutiva a justice VkO 9.
Státní správa.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Sběr a zpracování statistických dat Praha, 21. dubna 2008 Ústav informačních studií.
Státní rozpočet I. Petr Machala.
Politici ČR © Tereza Mračková, 7A/8. Petr Nečas, předseda vlády ČR.
ÚVOD DO VEŘEJNÉ SPRÁVY Přednáška č
Euro versus koruna Kdy je optimální přijmout euro? 18. října 2007 Hlavní sál, Senát PČR Centrum pro studium demokracie a kultury Výbor pro záležitosti.
Politici České republiky Monika Synková. 1.) Vlasta Parkanová  2010 – současnost: Místopředsedkyně Poslanecké sněmovny parlamentu České republiky 
Dotační projekty Vysokého Mýta
Prezident a vláda. Prezident ● Prezident je titul, kterým se označuje vedoucí organizace, obchodní společnosti nebo státu. V některých jazycích (francouzština)
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
VLÁDA. Vláda – předseda vlády (premiér) - místopředsedové - ministři Vláda České republiky  je vrcholný orgán výkonné moci  vláda je jmenována vždy.
Evropská integrace RNDr. Oldřich Hájek. Principy a kompetence  Politiky EU se liší v kompetencích členů a EU  Každá politika je řízena principy  Při.
Role MŠMT a Národní rady pro kvalifikace v procesu tvorby, posuzování a schvalování NSK Monika Pokorná.
JÁ JAKO OBČAN ČESKÉ REPUBLIKY ZS1BP_PIV4, jaro 2015 Mgr. Kateřina Mrázková, Ph.D.
1 Chystaná novela školského zákona Mgr. Jaroslav Fidrmuc náměstek pro řízení sekce vzdělávání Asociace středních průmyslových škol ČR Špindlerův Mlýn,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Čiháková Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_14/12_VLÁDA__MINISTŘI_PREZIDENT Téma: Vláda, ministři,
Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_050 Jméno autora: Blanka Zbožínková Název.
Číslo projektuOP VK Název projektuModerní škola Název školySoukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. PředmětObčanská nauka (klíčová.
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
EU_32_sada1_14_SV_Vláda_Cup
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 2. ročník oborů Technické lyceum,
Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP
Organizace veřejné správy
Seznámit žáky s utvořením a složením vlády
MOC VÝKONNÁ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
POSTOLOPRTY Michaela Hanzlíková.
Výchova k občanství Moc výkonná
Číslo projektu: Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice
Ekonomický vývoj Pardubického kraje a návrh rozpočtu 2012
Politici ČR Kateřina Kurcová 7A/
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost (Výchova k občanství)
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
Rozbor financování NNO z veřejných rozpočtů v roce 2012
Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

Vláda ČR

Předem bychom rádi poděkovali těm, kteří na nás nebudou během prezentace házet nenávistné či nepřítomné pohledy. Děkujeme

Ústava ČR říká Vláda Vláda je vrcholným orgánem moci výkonné. Skládá se z předsedy, místopředsedů a ministrů. Předsedou vlády je většinou předseda strany, která vyhrála volby. Předsedu jmenuje prezident. Ostatní členy jmenuje na návrh předsedy prezident. Vláda je odpovědna Poslanecké sněmovně.

Předseda vlády Jan Fischer

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zřizuje předškolní zařízení, školská zařízení, základní školy, střední školy a vysoké školy, pro vědní politiku, výzkum a vývoj Miroslava Kopicová

Ministerstvo financí státní rozpočet, státní pokladna, penzijní fondy, finanční kontrola, … Ing. Eduard Janota

Ministerstvo dopravy věci kolem dopravy,uskutečňování dopravních věcí Gustáv Slamečka

Ministerstvo vnitra Veřejný pořádek, matriky, rodná čísla, občanky pobyty cizinců v ČR, evidence obyvatel, veřejné sbírky a archivnictví, … Martin Pecina

Další ministerstva Ministerstvo Zahraničních věcí Ministerstvo Obrany Ministerstvo Pro evropské záležitosti Ministerstvo Průmyslu a obchodu Ministerstvo Spravedlnosti Ministerstvo Práce a sociálních věcí Ministerstvo Zemědělství Ministerstvo Zdravotnictví Ministerstvo Životního prostředí Ministerstvo Kultury Ministerstvo Pro místní rozvoj Ministerstvo Pro lidská práva

Martina Liberská Simona Choutková Dalimil Peša Filip Kersch David Marvan Aleš Rezler