METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING 2. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt „Učme se podnikat!“ Žadatel: LAG Podralsko o.s.
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Vzdělávací technologie kurzu podnikatelství pro techniky
Od eTwinningu Od eTwinningu Národní konference eTwinning, Most, 11. května 2012 k eTwinningu? k eTwinningu?
Projekt An Apple Pavla Sedlářová.
Interaktivní Evropa děti pro děti
Ústřední knihovna FSS MU ÚK FSS MU, místnost 1.30, Martin Krčál Sociální sítě sdílejte, komunikujte a spolupracujte online.
Brno, 2009 Projekty spolupráce na dálku. Brno, 2009 Kdo Vás bude seminářem provázet? Elena Tomanová Střední škola inf. technologií a sociální péče školitelka.
Vítejte na v Táboře. Národní podpůrné středisko Miroslava Filipi Dílnou vás budou provázet Miroslava Borovcová
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING PRO ZAČÁTEČNÍKY. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
Jak na úspěšné projekty Ivana Brabcová
Metodický seminář eTwinning pro pokročilé. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
ETwinning 19. října 2006 Jakub Černoch. Obsah co je to eTwinning co je to eTwinning národní podpůrné středisko národní podpůrné středisko charakteristika.
Celostátní síť pro venkov
Interaktivní Evropa děti pro děti Evropa pestrá i společná Jiří Sumbal ZŠ Kopřivnice, Alšova 1123.
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
Cesta k modernímu vzdělávání
Další vzdělávání učitelů v oblasti ICT Aktivity Domu zahraniční spolupráce Pavla Šabatková vedoucí odboru primárního vzdělávání DZS.
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Fórum cestovního ruchu Ostrava – Dolní Vítkovice 14. října 2013.
Moderní vzdělávací systémy vyšších a vysokých škol neuniverzitního typu Ing. Daniel CHOC CCA Group a.s.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Komunita evropských škol Projekty spolupráce na dálku eTwinning NSS Metodický seminář eTwinning.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
ZPŮSOBY KOMUNIKACE V PROJEKTU
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o elektronické komunikaci, využití u. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci si vytvoří ovou.
Národní konference eTwinning 28. – 30. dubna 2011 Praha Petr Chaluš.
Každá (základní) škola má mít přehled o svých vzdělávacích výsledcích.
PARTNER PROJEKTU OBCHODNÍ AKADEMIE A STŘEDNÍ ZEMĚDĚLSKÁ ŠKOLA BRUNTÁL Ing. Ladislav Konopka Bruntál
1 NÁSTROJE V OBLASTI ŘÍZENÍ ANEB ÚSPĚŠNOST BEZ NÁSTROJŮ ? ÚSPĚŠNOST S NÁSTROJI ? Ing. Pavel Sladký M: Semináře, konzultace, motivační a certifikační.
Praktické rady a zkušenosti jak vytvořit RP, jak připravit program RP Eva Bosáková Národní kancelář EQUAL.
Úvod do eTwinningu Datum. Koncepce eTwinningu Co je to „komunita“?
ETwinning - on-line spolupráce škol Aktivitu eTwinning, podporující virtuální propojení evropských škol pomocí informačních a komunikačních technologií,
ETwinningový Webinář „Jak efektivně zažádat o Quality Label“
Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Mgr.Ivana Procházková Krnov
Autoevaluace dnes a zítra Procházková Lucie Výzkumný ústav pedagogický v Praze.
ETWINNING & COMENIUS PROJEKTY SPOLUPRÁCE NA DÁLKU.
Evropská jazyková cena Label Praha, Historie programu iniciativa vycházející z dokumentu vydaného EK v roce 1992 – „White Paper“ v ČR od.
EurActiv.cz Informační portál o dění v Evropě. PREZENTACE INFORMAČNÍHO PORTÁLU EURACTIV.CZ Obsah Co je EurActiv.cz? Info o EurActiv.com Obsahová struktura.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovační potenciál ČR Technologický profil ČR Cena Inovace roku 2011 Pavel Švejda Seminář Inovace a technologie v rozvoji.
Ivana Brabcová. ZŠ Ľudovíta Štúra, Modra (SK) Stanislava Bojkovská Šk.rok 2005/2006  Projekt probíhal v německém, českém, slovenském jazyce.  Naším.
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
Projekt ATIS4all Asistivní technologie a inkluzívní řešení pro všechny Mgr. Marie Svobodová, MV ČR Workshop k asistivním technologiím Praha, 23. listopadu.
ÚVODNÍ WORKSHOP Brno.  Cílem projektu je podpora profesního rozvoje pedagogických pracovníků základních škol s využíváním ICT ve výuce,
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING 2. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
Přihlášení do EBSCONETU. Novinky Služba zákazníkům.
Důležité aplikace v IS MU semestr 2008/2009. Struktura a design IS MU Jedinečný Informační systém v ČR Jedinečný Informační systém v ČR Desetitisíce uživatelů.
Mgr. Naděžda Fasurová, Ph.D.
KA 02 - Mentoring Ing. Jiří Pešan manažer KA 02. Mentoring Hlavním cílem této aktivity je zajistit škole a jejím pedagogům metodickou a technickou podporu.
 Název projektu: Poklady kolem nás a v nás  Zkrácený název: Kolumbus  Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.13/  Žadatel projektu: Blažek & Blažek,
Z historie eTwinningu. Proč eTwinning? Součást Programu celoživotního učení (LLP) - Comenius součást KA2 Erasmus+ vznik 2005 fáze 2: září 2008 fáze 3:
Podpora zdravého životního stylu na školách v Kraji Vysočina reg. číslo: CZ.1.07/1.1.00/ realizace: září 2014 – červenec 2015.
ÚVOD Legislativní vymezení činnosti ČŠI § 173 – 176 Zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním odborném a jiném vzdělávání (školský zákon)
[ 1 ] MUDr. Tomáš Boráň Seminář oddělení klinického hodnocení, SÚKL, a © 2011 Státní ústav kontrolu léčiv Webové stránky SÚKL pro potřeby.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
Aktivita „Návštěvy škol“ ICT podpora Seminář Praha 27. května 2010.
Metodická pomoc obcím Porada se starosty obcí Pardubického kraje
ETwinning Mgr. Hýlová Vladimíra.
SOCIÁLNÍ SÍTĚ.
Bohemia EU Planners, s.r.o. PhDr. Vendulka Raymová
Rozvoj výuky cizích jazyků
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
Cíle, vize a obsah projektu PPUČ
VIRTUÁLNÍ HOSPITACE Autentické videozáznamy vyučovacích hodin
Internacionalizace škol v aktivitách DZS
Internacionalizace škol v aktivitách DZS
Výstupy Publicita Obavy Spolupráce ZoR ŠABLONY
konference Jak se žije malotřídkám Praha
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Transkript prezentace:

METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING 2

eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol

Ivana Brabcová Pavel Vrtěl Vaši lektoři …

Cíle semináře … Nástroje pracovní plochy = Desktopu. Twinblog Práce s TwinSpace Práce s nástroji na internetu Výstupy a prezentace Certifikát kvality

Projekt ve škole Principy projektového vyučování Orientace na problém Orientace na výstup Mezioborovost Zájem žáka/studenta Spojitost s realitou Co je třeba si uvědomit Proč budeme projekt dělat. Jaké máme podmínky pro realizaci projektu, včetně technických. S jakou podporou můžeme počítat. Jakou partnerskou školu si vybereme. Jaký stanovíme harmonogram projektu. Jak zhodnotíme projekt a jak předáme získané zkušenosti z práce na projektu ostatním. Jak zajistíme publicitu projektu.

Projekt eTwinning Ocenění Informace, nápady, příklady Hledání partnera, diskuse o projektu Registrace školy Registrace projektu Spolupráce Hodnocení

Mezinárodní portál Možnost registrace Zdroj inspirace (galerie, projektové balíčky, moduly) Vyhledávání partnerů Prostor pro komunikaci evropských škol Vstup do virtuálního prostoru pro spolupráci (Desktop, TwinSpace)

Projekty Uzavření nového projektu Přehled běžících a uzavřených projektů Certifikáty, úpravy projektů Vstup na TwinSpace a Twinblog

Twinblog – Deník projektu Deník – blog projektu Průběžné informace o novinkách a změnách v projektu Zveřejňování výstupů z projektu, fotografií, odkazů …

TwinSpace Soukromý a bezpečný prostor pro spolupráci učitelů a žáků Úložiště souborů (archiv, fotogalerie) Komunikační nástroje (Forum, Blog, Chat) Možnost zveřejnit výstupy z projektu

Přihlášení do TwinSpace Učitelé mají přístup ze své Pracovní plochy – sekce Projekty. Žáci a hosté přes odkaz Login a heslo pro potřeby školení: twinspace1, twinspace2, … twinspace18 etwinning

Děkujeme za pozornost.