Tvorba e-learningové aplikace pro výuku obchodního práva na oborech s ekonomickým zaměřením Jindřiška Šedová a kol. Masarykova universita Ekonomicko-správní.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ústav distančního vzdělávání OPF SU Karviná
Advertisements

Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Martin Weiter, Petr Zdílna, Karolína Černá, Miroslava Krčmová
Virtuální vzdělávací prostředí na FaME UTB ve Zlíně Virtuální vzdělávací prostředí na FaME UTB ve Zlíně E-learn 2002 Žilina 5. – 6. února 2002 E-learn.
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
E-learning a studenti kombinovaného studia VŠ projekt do předmětu E-learning Lucie Jirků, UČO květen 2004.
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
IS MU krůček po krůčku.
Studijní IS a e-learning Patrícia Eibenová
Projekt EQUIP Školení tutorů
Zkušenosti s distančními formami výuky na Slezské univerzitě
Inovace akreditovaného studijního programu VŠP, a.s. do modulárního členění CZ.1.07/2.2.00/ Konference CZ.1.07/2.2.00/
Úvodní setkání Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, Ph.D.
Praha, 23. ledna  Zahájení (Štěpán Blahůšek)  Studijní opory a jejich závazná osnova (Vladimír Kaucký)  Přestávka  Editace interaktivní osnovy.
Ústav pedagogických věd
Univerzita Karlova v Praze Pedagogická fakulta Ústav profesionálního rozvoje pracovníků ve školství (od října 2001) ředitelka: PhDr. Jana Kohnová Ústav.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Anglické standardy při psaní projektu Osnova kurzu
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Účetní systémy na PC (MPF_USPC) 1. TÝDEN (25. – )
1.1. Podpora prodeje TUTORIAL Ing. Vilém Kunz,Ph.D.
B2 – Analýza požadavků a jejich zajištění Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace.
Studium eLearningovou formou na Obchodně podnikatelské fakultě Slezské univerzity v Karviné Petr Korviny, Jaroslav Ramík
1 Pedagogické kolegium Program 1. Reakreditace předmětů Reakreditace předmětů 2. Akreditace nových předmětů a zneaktivnění předmětů Akreditace.
Ostravice Možnosti mobilních technologií při řešení projektů a v organizaci času Mgr. Rostislav Fojtík Ostravice
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU Výsledky řešení: Ostrava doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Plošná inovace předmětů s využitím e- learningových nástrojů Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU)
Den otevřených dveří 2014 Filozofická fakulta MU založena l.p
2OP484 Manažerská informatika 4ÚvodSnímek 1 2OP484 Manažerská informatika 4 Úvod doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
E-learning na Pedagogické fakultě MU z hlediska potřeb studentů a učitelů Tamara Váňová, KAJ PdF MU.
E-learningové aktivity na MU Luděk Matyska
Ústav pedagogických věd Filozofická fakulta Masarykovy univerzity
2OP853 Manažerská informatika 3ÚvodSnímek 1 2OP853 Manažerská informatika 3 Úvod doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
e-learningový kurz na podporu výuky předmětu Němčina pro právníky
Výuka českého jazyka pro cizince na Vysoké škole hotelové v Praze 8
Program podpory: 15.A Zkvalitňování vzdělávání na vysokých školách Operační program Rozvoj lidských zdrojů.
CZ.1.07/2.2.00/ Centrum interaktivních a multimediálních studijních opor pro inovaci výuky a efektivní učení Těší mě, já jsem IS, Informační systém.
E-learning v ISu Kontakt na e-technika:
1 Spolupráce při realizaci projektů inovací na ESF MU Mgr. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj.
„IS není složitý, IS je pouze obsáhlý.“ doc. Ing. Michal Brandejs, CSc. šéf CVT, jeden z tvůrců systému Informační systém Masarykovy.
Zápatí prezentace1 Informace k organizaci doktorské ho studi a na Ekonomicko-správní fakult ě MU.
E-learning z druhé strany: pohled studentů Jiří Zounek Ústav pedagogických věd FF MU A. Nováka Brno
Úvodní informace Informatika v agrobyznysu LS 2011/2012.
FINANČNÍ TRHY doc. Ing. Martin Svoboda, Ph. D
Důležité aplikace v IS MU semestr 2011/2012. Struktura a plán semestru 8 hodin 8 hodin 2x2h (6h) 2x2h (6h) 1x80min(2h) 1x80min(2h) 1. Úvod, organizace.
Zápatí prezentace1 IV. celofakultní pedagogická konference
Důležité aplikace v IS MU semestr 2008/2009. Struktura a design IS MU Jedinečný Informační systém v ČR Jedinečný Informační systém v ČR Desetitisíce uživatelů.
Mgr. Naděžda Fasurová, Ph.D.
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
Prezentace k řešení projektu FRVŠ 1013/2011/F5/b - "Příprava nového kurzu Technika odborné práce" Řešitel: Doc. R. Chlup, PhD. (ÚFaR FFUK) Spoluřešitelé:
Středoevropská komparativní studia na IMS FSV UK kombinovaná forma studia Den otevřených dveří 2016 Tomáš Nigrin.
Ekonomická fakulta Úvodní soustředění 1. ročníků 2013/2014.
2OP863 Manažerská informatika 4ÚvodSnímek 1 2OP863 Manažerská informatika 4 Úvod doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
2OP483 Manažerská informatika 3ÚvodSnímek 1 2OP483 Manažerská informatika 3 Úvod doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Harmonizace studia na VOŠ aVŠ Výzva na jednotný vzdělávací systém Valérie Tóthová.
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
Hotel Tatra, Velké Karlovice 23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 1 Záznamník učitele Bc. Jana Večeřová.
Důležité aplikace v IS MU
Fakulta zdravotnických studií
Obecná didaktika ÚVOD.
Důležité aplikace v IS MU
Struktura a plán semestru
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Studijní obor Management sportu
Kurz 1FU191 Metodologický seminář
„IS není složitý, IS je pouze obsáhlý.“
Aplikovaná elektronika
Transkript prezentace:

Tvorba e-learningové aplikace pro výuku obchodního práva na oborech s ekonomickým zaměřením Jindřiška Šedová a kol. Masarykova universita Ekonomicko-správní fakulta Katedra práva Brno

2 Motivace: hledání efektivních forem výuky v bakalářské formě studia Vytvoření systémových předpokladů pro výuku právních předmětů v prezenčním i kombinovaném studiu na ESF: Vytvoření systémových předpokladů pro výuku právních předmětů v prezenčním i kombinovaném studiu na ESF: a) tvorba studijním materiálů: interaktivní osnovy předmětů, aktualizace distanční studijní opory a dalších studijních materiálů, Power-pointové prezentace, případové studie, odkazy na aktuální odborné články a statě a) tvorba studijním materiálů: interaktivní osnovy předmětů, aktualizace distanční studijní opory a dalších studijních materiálů, Power-pointové prezentace, případové studie, odkazy na aktuální odborné články a statě b) vypracování zkušebních testů pro průběžné ověřování znalostí z jednotlivých studijních modulů a zkušebních testů pro závěrečnou zkoušku z předmětu Obchodní právo b) vypracování zkušebních testů pro průběžné ověřování znalostí z jednotlivých studijních modulů a zkušebních testů pro závěrečnou zkoušku z předmětu Obchodní právo c) tvorba případových studií pro semináře v prezenčním studiu a tvorba zadání POTů pro kombinované studium, c) tvorba případových studií pro semináře v prezenčním studiu a tvorba zadání POTů pro kombinované studium, d) aktualizace e-learningové aplikace pro výuku kurzu Obchodní právo a Základy práva pro obory s ekonomickým zaměřením – v HTML formátu s hypertextovými odkazy d) aktualizace e-learningové aplikace pro výuku kurzu Obchodní právo a Základy práva pro obory s ekonomickým zaměřením – v HTML formátu s hypertextovými odkazy e) vytvoření organizačně-technických předpokladů pro využití počítačových učeben k seminární výuky Obchodního práva na počítačových učebnách – systém zadávání případových studií, jejich zpracování, využívání odevzdáváren, systém kontroly a komunikace se studenty, využívání právního informačního systému ASPI e) vytvoření organizačně-technických předpokladů pro využití počítačových učeben k seminární výuky Obchodního práva na počítačových učebnách – systém zadávání případových studií, jejich zpracování, využívání odevzdáváren, systém kontroly a komunikace se studenty, využívání právního informačního systému ASPI

3 Řešitelé JUDr. J. Šedová, CSc. – ved. řešitelského týmu JUDr. J. Šedová, CSc. – ved. řešitelského týmu JUDr. T. Foltas, Ph.D – řešitel JUDr. T. Foltas, Ph.D – řešitel PhDr. Mgr. D. Hrabincová – řešitel PhDr. Mgr. D. Hrabincová – řešitel Administrativně-technická pomoc: Jiří Bartoš – technik Jiří Bartoš – technik Emilie Jirkuvová – administr. pracovník Emilie Jirkuvová – administr. pracovník Mgr. Z. Bilík – technik Mgr. Z. Bilík – technik

4 OČEKÁVANÉ EFEKTY vytvoření základů jednotného prostředí, v němž bude rozvíjena právní výuka vytvoření základů jednotného prostředí, v němž bude rozvíjena právní výuka  Obsahová koordinace, provázanost, návaznosti, hypertextové odkazy, odkazy na zákony, webové stránky, odborné časopisy apod.  IS + softwarová aplikace  Koordinace ověřování znalostí  průběžné test + zkouškové testy s využitím aplikací ISu (zkoušky na počítačových učebnách nebo scenování) postupně u všech právních programově povinných předmětů (šk. r. 2007/2008: Základy práva – studentů, Obchodní právo studentů)  Motivace studentů k samostatné práci a uvažování, k využívání moderních informačních zdrojů, k větší odpovědnosti  Možnost spojování a kombinování samostatných MODULU (samostatných studijních bloků, témat) podle požadavků oborů  ESF i dalších fakulta (v souč. FF, PřF, PSpS)  ESF i dalších fakulta (v souč. FF, PřF, PSpS)  Koordinace spolupráce interních učitelů + externích pracovníků

5 Odkazy: Odkazy: Odkaz na složku se studijními materiály: Odkaz na složku se studijními materiály: Složka, v níž jsou uloženy kompletně všechny materiály, včetně interaktivní osnovy a odevzdáváren Vypracování zkušebních testů pro průběžné ověřování znalostí z jednotlivých studijních modulů a zkušebních testů pro závěrečnou zkoušku z předmětu Obchodní právo I. Odkaz na vytvořené sady otázek:

6 Využití výsledků projektu: Využití výsledků projektu: Akreditované předměty ve studijních programech ESF: Obchodní právo I. (programově povinný předmět ESF) Obchodní právo I. (programově povinný předmět ESF) Ve šk. r. 2007/2008 se předpokládá, že předmět bude vyučován v 1. ročníku ve všech formách studia - cca studentů. Základy práva (programově povinný předmět ESF) Základy práva (programově povinný předmět ESF) V podzimním semestru šk. r. 2007/2008 je zapsáno více jak studentů ve všech formách studia. Právo a finance (oborově povinný předmět – Finanční podnikání) Právo a finance (oborově povinný předmět – Finanční podnikání) Obchodní právo II. (oborově volitelný předmět - Podnikové hospodářství - ESF) Obchodní právo II. (oborově volitelný předmět - Podnikové hospodářství - ESF)