Předmět:. Český jazyk Ročník:. 3. Téma:. VYJMENOVANÁ SLOVA PO Z Cíl:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vyjmenovaná slova po Z cvičení
Advertisements

PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Vyjmenovaná slova Z Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
(délka, obsah, objem, hmotnost, čas)
Třídíme podle dvou kritérií Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
What Time Is It? – Part 1 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Předmět:. Český jazyk Ročník:. 3. Téma:
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
KDE JSOU MÍČE – NA, POD, ZA, PŘED aktivita
PROVĚRKY Převody jednotek času.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Kam letí letadlo? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Zelenina a stín Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Rozklad čísel 6 – 10 – doplňování varianta A
Funkce s absolutní hodnotou Využití grafu funkce při řešení rovnic a nerovnic s absolutní hodnotou Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Řekni, proč se tomu směju?
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
BAREVNÉ TVARY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je RNDr. Radomíra Kučerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
VYBER, CO NA OBRÁZEK NEPATŘÍ. ŘEKNI PROČ.
VYJMENOVANÁ SLOVA PO Z Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marcela Zemanová. Dostupné z Metodického portálu
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
KŮŇ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Obrazy útvarů souměrně sdružených podle osy souměrnosti
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
PES Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Vyber, co na obrázek nepatří, a řekni proč.
Ovoce hrou Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
POVRCH KVÁDRU - VÝPOČET
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
LEV Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Poznávačka - sudokopytníci a lichokopytníci
What Time Is It? – Part 1 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Zakresli dle 3D modelů – nárys, bokorys a půdorys
Zakresli popř. načrtni dle 3D modelů – nárys, bokorys a půdorys
K U F R Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Třídíme podle dvou kritérií
PUZZLE Podpora výuky o stálých a tažných ptácích
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Najdi dva stejné obrázky
Útvary souměrné podle osy, osa úsečky, osa úhlu
Název učebního materiálu
Interaktivní vyhledávání dvou stejných obrázků.
WHAT IS YELLOW? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
PÉČE O ZDRAVÍ Obrázek dostupný z:
Princip magnetoelektrického měřícího přístroje
Obrazy útvarů souměrně sdružených podle osy souměrnosti
UŽITEČNÁ ZVÍŘATA A ROSTLINY 2
Kde žije… Klikni na obrázek místa, kde žije dané zvířátko. Pokud vybereš správně, zvířátko se objeví. Pokud špatně, objeví se naštvaný smajlík. Autorem.
Rozklad čísel od 1 do 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Vítejte v Písmenkově – seznamte se s písmenkem P, p
Zvířata na statku. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Půdní druhy Obr.1 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Najdi rozdíl IV. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
B a r v y Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
M O T Ý L Í L O T O 2 Najdi stejného motýla!
ZLOMKY pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dušan Goš. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Procenta % Prezentace je zaměřená na procvičování procent užitím trojčlenky. Obsahuje celkem řešených 15 příkladů. Mgr. Eva Černá, Plzeň Autor © Eva Černá.
Převody jednotek objemu − 2. část
VYJMENOVANÁ SLOVA Z Popis hry:
Slož popletené obrázky.
Na které písmenko začíná obrázek?
Převody jednotek hmotnosti – 2. část
Tvary – přiřazování Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Orofacionální cvičení III.
Před, Nad, Za, Pod 1) Vybarvi obrázek, který je: a) hned před jahodou
Pracovní list 1) Do které kategorie jazyků se řadí španělština?
Zakresli popř. načrtni dle 3D modelů – nárys, bokorys a půdorys
Transkript prezentace:

Předmět:. Český jazyk Ročník:. 3. Téma:. VYJMENOVANÁ SLOVA PO Z Cíl: Předmět: Český jazyk Ročník: 3. Téma: VYJMENOVANÁ SLOVA PO Z Cíl: Žák odůvodňuje a správně píše i, y po obojetných souhláskách Vypracovala: Mgr. Veronika Macíková ZŠ s RVMPP Buzulucká, TEPLICE POZNÁMKY: List č. 3: Vyluštit křížovky. List č. 4: Vyluštit křížovky. List č. 5: Seznamování se s novou skupinou vyjmenovaných slov po z. List č. 6: Přiřadit novou skupinu vyjmenovaných slov po z ke správné definici. List č. 7: Seznámení se se slovy odvozenými z vyjmenovaných slov. List č. 8: Doplňování slov do vět podle významu. List č. 9: Samostatná práce do sešitu (doplňování i, í a y, ý). List č. 10: Zdroje použitých obrázků. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Co budeme dělat? Zopakujeme si vyjmenovaná slova a zároveň doplníme křížovky. Seznámíme se s další skupinou vyjmenovaných slov, tentokrát po z. Znáš jejich kamarády? Zkus je používat. Samostatná práce do sešitů.

Máme rádi křížovky! 1. 1. 2. 2. 3. 3. 4. 4. 5. Postel, skříň, stůl, židle jsou… Mléčný výrobek. Opak slova odemykat. Včely z květin sbírají… Dobré ráno nebo také dobré… … koňadra. Moucha, vosa, komár jsou… Opak slova nízký. Kůň na noze nemá botu, ale…

Stále luštíme…  1. 1. 2. 2. 3. 3. 4. 4. 5. 5. 6. 6. 7. Plevel. Stávat se suchým. Brečet a popotahovat. Hubený jako… Budova, v níž se mele mouka. Kovář vložil podkovu do… Jestliže to není dřevina, mohla by to být… Za svůj čin musíš… … je železná košile. Okřídlená myš. Velká sova. Vhánět vzduch do ohně. Vnímat zvuk ušima.

BRZY – JAZYK – NAZÝVAT - RUZYNĚ

Úkol: Uhádni vyjmenované slovo. Mezinárodní letiště, jež se nachází v hlavním městě ČR. Vstávání v tuto ranní dobu není vždy příjemné. Někdy bývá ještě tma. Někdo se tak jmenuje, někdo se tak… Smyslový orgán, který najdeme v ústech. Rovněž tak označujeme řeč. Např.: anglický…

ZNÁŠ JEJICH KAMARÁDY? brzy jazýček, jazykolam, cizojazyčný, dvojjazyčný vyzývat, výzva, ozývat se, neozývat se, vzývat ruzyňský

ZVLÁDNEŠ DOPLNIT TEXT? Při v__učování __________ únavou. __________ pojedeme na výlet do Plzně. Na jaře se __________ ráno oz__vají ptáčci. Ležel v posteli a měl __________. Jak se __________ naše hlavní město? Letiště v Praze se jmenuje __________. Táta jel natankovat __________. V komíně je sl__šet __________. Naše děti mají mlsné __________. Za domem je zbořená __________. Nápověda: naz__vá poz__tří jaz__čky z__mnici meluz__na z__val brz__ benz__n z__dka Ruz__ně

DOPLŇ SLOVA A NAPIŠ JE DO SEŠITU. s__chravý podz__m, v__pláznutý jaz__k, těžk__ jaz__kolam, letiště Ruz__ně, jaz__ková škola, s__lný z__mník, z__vat únavou, brz__čko ráno, b__lá z__ma

POUŽITÉ OBRÁZKY Všechny uveřejněné odkazy [cit. 2010-08-31]. Dostupné pod licencí Creative Commons na www: http://www.wikimedia.org. LIST Č. 6: brzy - http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Morning.JPG LIST Č. 6: jazyk - http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Tongue.agr.jpg LIST Č. 6: nazývat - http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Park_club_-_name.jpg LIST Č. 6: Ruzyně - http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Saskatoon_089.jpg Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.