Aktuální formy a metody sportovních her

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sportovní trénink 6 Taktika František Langer FTK UP Olomouc.
Advertisements

aneb KORFBALOVÉ ŠÍLENSTVÍ
FLORBAL pro trenéry navazuje na seminář „Florbal pro pedagogické pracovníky“ Lektor: Tomáš Hradil.
Herní systémy Zásadní způsoby vedení hry celého družstva v útoku a v obraně, s předem vymezenými úkoly jednotlivcům, skupinám hráčů i celému družstvu po.
Předmět: Teorie sportovních her (KUT/SHT)
Přehazovaná je míčová hra, která nahrazuje klasický volejbal a současně je k němu vhodnou průpravou. PRAVIDLA HRY ZŠ HORŠOVSKÝ TÝN 1.CÍL HRY: - účelem.
Herní princip ve sportovní přípravě dětí Licence B
Taktická příprava Michal Lehnert.
Didaktika sportovních her PSPH 247N
Basketbal Sportovní gymnázium Pardubice.
BASKETBAL.
Kritická analýza různých přístupů k vyučování SH
Zásady v tréninkové přípravě mládeže Licence B
Technická, taktická a psychologická příprava
STREETBALL.
Digitalizace výuky Příjemce
VOLEJBAL 2.
Kopaná – průběh hry hry se účastní dva týmy po 11 hráčích na hřišti obdélníkového tvaru na jehož kratších stranách jsou branky hru řídí hlavní rozhodčí,
Historie a teorie volejbalu
Ultimate Frisbee „létat je tak snadné“.
KR KVFS -Karlovy Vary Škola nových rozhodčích- první ročník 2009 Pod patronací KKFS Karlovy Vary a oddílu Baníku Sokolov.
Systematika fotbalu.
Bp 2316 SPORTOVNÍ HRY I. základní výukový předmět pro studenty s tělovýchovným zaměřením se základními pohybovými předpoklady Studenti rozumí sportovní.
Pravidla „Upravená verze“ (Zpracováno pro použití v soutěžích řízených PVS)
TAKTICKÁ PŘÍPRAVA Teoretická příprava.
Metodický postup Držení náčiní, chůze a běh s náčiním
Úvod do managementu 1. seminář
Nabídka pro „Školy v p ř írod ě “ Sportovní areál s možnostmi sportovního vyžití pro děti.
Teorie a didaktika úpolů ve školní tělesné výchově
Prezentace pro borce Trenéři: Kulatka, Kain FK Brandýs-Boleslav roč FK Brandýs-Boleslav roč Březen 2010.
Fyziologické Aspekty Cyklických Sportů
Tvořivost ve hře a tréninku
ZÁKLADY DIDAKTIKY SPORTOVNÍCH HER OSP
Fyziologické Aspekty Cyklických Sportů
Bp a Bk 2216 SPORTOVNÍ HRY I. základní výukový předmět pro studenty s tělovýchovným zaměřením se základními pohybovými předpoklady Studenti rozumí sportovní.
Aktuální formy a metody sportovních her np1107, nk1107 Mgr. Tomáš Pětivlas, Ph.D.Únor 2011.
Aktuální formy a metody sportovních her
Aktuální formy a metody sportovních her np105, nk105 Mgr. Tomáš Pětivlas PhDÚnor 2007.
BK 1043 BASKETBAL základní výukový předmět basketbal pro studenty s tělovýchovným zaměřením se základními pohybovými předpoklady Studenti rozumí sportovní.
Basketbal Mgr. Jan Charousek Liberec Historie basketbalu První zmínky o hře, podobné basketbalu podle archeologických nálezů máme z období Májů.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_16.
Historie, pravidla volejbalu a basketbalu Mgr. Jan Charousek Liberec 2011.
Korfbal Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Korfbal - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
SPORTOVNÍ AREÁL STRUPČICE NEDĚLE 4. ŘÍJNA od hodin TURNAJ V NOHEJBALE TROJIC Startovné 50,-Kč za družstvo Systém bude upřesněn podle počtu přihlášených.
Interpretace basketbalového učiva pro jednotlivé lekce Šestá lekce – přihrávání a uvolňování bez míče (základy součinnosti v útoku) (90 minut – interpretace.
Indiaca Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Indiaca - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
Vznik volejbalu * Springfild, stát Massachusetts (USA) * Kanada, Indie, Jižní a Strední Amerika * Japonsko (pan Ohmori) * Čína. V Asii v 16,12,9 hráčích,
Interpretace basketbalového učiva pro jednotlivé lekce Čtvrtá lekce – střelba z místa a střelba v pohybu (90 minut – interpretace učiva, praxe) Tento projekt.
Interpretace basketbalového učiva pro jednotlivé lekce Druhá lekce – základy součinnosti v útoku a v obraně (90 minut – interpretace učiva, praxe) Tento.
Lední hokej Doc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc. Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii, reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
kurzy tenisu pro děti z mateřských a základních škol
BADMINTON.
Speedminton Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova
Zapiš si TV do KOSu!!! a vyber si z naší nabídky
Ročník:  1. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Novoroční turnaj ve stolním tenise KDY: sobota 11. ledna 2014
Zapiš si nyní TV do KOSu!!! a vyber si z naší nabídky.
Zapiš si nyní TV do KOSu!!! a vyber si z naší nabídky.
ATLETIKA přednáška.
TENIS.
Faustball Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Aktuální formy a metody sportovních her
Odbíjená – základní pravidla
Systematika basketbalu
HERNÍ VÝKON V BASKETBALE
SPORTOVNÍ HRY I - BASKETBAL
Metodicko – organizační normy
Historie, pravidla volejbalu a basketbalu
Mgr. Jan Charousek Liberec 2017
Mgr. Jan Charousek Liberec 2018
Transkript prezentace:

Aktuální formy a metody sportovních her np1107 Únor 2013 Mgr. Tomáš Pětivlas, Ph.D.

Cíl předmětu Cílem předmětu je v teoretické části prohloubit poznatky studentů o aktuálních formách sportovních her, které nabývají na popularitě – např. beachfotbal nebo badminton a naučit studenty organizovat turnaj ve sportovní hře. V praktické části pak vytvořit správné pohybové návyky při výuce streetbalu a beachvolejbalu, zdokonalit techniku útočných a obranných činností a vytvořit základ kolektivního pojetí hry. Předmět je zaměřen na nácvik herních činností jednotlivce v posloupnosti metodické řady, kombinace dvojice a trojic. Výstupem předmětu je ORGANIZACE TURNAJE VE SPORTOVNÍ HŘE

Bloky učiva streetball Nácvik herních činností jednotlivce v basketbalu: driblink P a L rukou – jedním i dvěma míči střelba z krátké vzdálenosti od koše po zastavení jednodobým rytmem dvojtakt L i P rukou technika přihrávek na místě i v pohybu uvolnění hráče na místě a v pohybu (s míčem, bez míče).

Bloky učiva streetball Nácvik obranných činností jednotlivce: postoj – práce paží – pohyb krytí hráče (s míčem, bez míče) Nácvik řešení situací 1-1. Nácvik řešení situací 2-2 Nácvik řešení 3 - 3.

Bloky učiva beachvolejbal útočné a obranné činnosti jednotlivce – obrana v poli, blokování, vykrývání prostoru, technika útočných úderů přihrávka nahrávka obouruč spodem, vrchem základní útočné a obranné kombinace dvojic

Přednášky Úvod – organizace turnaje beachvolejbal streetball In line hockey, americký fotbal, ragby beach tenis, beach házená, plážový fotbal, futsal, malá kopaná, nohejbal aktuální formy sportovních her – badminton, speedminton, stolní tenis, squash, korfbal turnaj

Požadavky k absolvování klasifikace při výkonu v utkání – zvládnutí jednotlivých prvků, úseků v utkání organizace turnaje Zadání typu turnaje bude dle bodového ohodnocení z přednášek – dle počtu bodů si student sám volí (každá návštěva přednášky je ohodnocena jedním bodem), který sport bude organizovat. Na výběr jsou korfbal, beachvolleyball, stolní tenis, badminton. Studentům s menším bodovým ohodnocením bude turnaj přidělen.

Součástí uspořádání je: ekonomická rozvaha doprovodný program zajištění občerstvení povolení a ohlášení na patřičné úřady propagace zajištění cen samotná organizace turnaje – přihlášky, startovné, systém turnaje, rozhodčí

Funkce na organizaci turnaje  ředitel hlavní organizátor soutěžní a odvolávací komise manažerská činnost hlavní rozhodčí vedoucí kanceláře doprovodný program rozhodčí

Kreditové požadavky Typ výuky a zkoušky, požadavky k ukončení (ve vyučovacím jazyce): cvičení, přednáška, klasifikovaný zápočet Výsledkem bude organizace turnaje. Skupina odevzává týmově závěrečnou zprávu o organizaci turnaje včetně výsledkové části a ekonomického rozboru akce dle výše zmíněných bodů. Turnaj je organizován na Dies Academicus (čtvrtek, 16.5. 2013)

Literatura: Hýbner, Jaroslav. Stolní tenis :technika úderů, taktika hry, příprava mládeže. 1. vyd. Praha : Grada, 2002. 93 s. ISBN 80-247-0306-8.    Kaplan, Oldřich - Džavoronok, Milan. Plážový volejbal :průpravná cvičení, pravidla hry, herní kombinace, rekreační formy. Praha : Grada, 2001. 103 s. ISBN 80-247-0055-7.  Sebera, Martin - Přikryl, Michal. Squash – Multimediální výukový materiál. Elportál, Brno : Masarykova univerzita. ISSN 1802-128X. 2009. Škrobová, Petra. Herní a pohybová průprava pro korfbal. 2003. 127 l. + 1.  Velenský, Michael. Streetball :sportovní hra tříčlenných družstev na jeden koš. Vyd. 1. Praha : Olympia, 1999. 62 s. ISBN 80-7033-625-0.  Mendrek, Tomasz - Novotná, Martina.Badminton. Grada Publishing, a.s. Praha : Grada Publishing, a.s., 2007. 124 s. druhé, upravené vydání. ISBN 978-80-247-2004-3. Inernetové zdroje: http://beach.rugby.cz/video-beach-rugby-2008 http://tubehned.cz/video/Li1kmVliLGA/Crazy-Beach-Tennis-Prague-second-day.html www.beachhandball.cz, http://xman.idnes.cz/plazovy-fotbal-pisek-rychlost-a-paradicky-jako-z-pc-hry-pi1-/xman-adrenalin.aspx?c=A090901_150544_xman-adrenalin_hig