K daným podstatným jménům doplň vhodná příčestí minulá: jablka auta kuřata rajčata kola srdce světla polena bila dozrávala hořela troubila padala pípala.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ve větách vyhledej několikanásobný podmět a barevně ho označ:
Advertisements

Orofacionální cvičení I Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Exponenciální rovnice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Kamila Kočová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785,
Shoda přísudku s podmětem Podmět rodu ženského
Vzájemná poloha dvou kružnic
70.1 Shoda podmětu s přísudkem – rod střední
Shoda přísudku s podmětem Podmět rodu středního Český jazyk 5. ročník ZŠ Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj.
(délka, obsah, objem, hmotnost, čas)
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Český jazyk Ročník :
Skloňování vzorů podstatných jmen rodu středního
Motýli sešity koně autobusy domy míče strojvedoucí přátelé skákaly jezdily poletovali stávkovali se rozdávaly se bavili dupali se stavěly K daným podstatným.
KDE JSOU MÍČE – NA, POD, ZA, PŘED aktivita
Skloňování vzorů podstatných jmen rodu ženského
PROVĚRKY Převody jednotek času.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Skloňování vzorů podstatných jmen rodu středního
Skloňování podstatných jmen rodu mužského
Rozklad čísel 6 – 10 – doplňování varianta A
Dělení lomených výrazů
Příprava na lomené výrazy
Funkce s absolutní hodnotou Využití grafu funkce při řešení rovnic a nerovnic s absolutní hodnotou Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
K daným podstatným jménům doplň vhodná příčestí minulá: váhy babičky kočky budky kopretiny košile žáby vázy rostly visely kvákaly vážily si povídaly se.
Elektronické učební materiály - I. stupeň Český jazyk 4 Autor: Mgr. Helena Záděrová 1. Shoda přísudku s podmětemNajdi podmět a podtrhni ho Jakého je rodu.
Čj mluvnice ‒ VII. třída PODMĚT a PŘÍSUDEK Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. L. Gregoríková. Dostupné z Metodického.
DUM / VYDMUCHOV /DUCHOVÁ / JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE / 003 TVAROSLOVÍ – PODSTATNÁ JMÉNA MGR. RENÁTA DUCHOVÁ KUŘE MĚSTO MOŘE STAVENÍ VZORY RODU STŘEDNÍHO.
VZORY PODSTATNÝCH JMEN ROD STŘEDNÍ Jméno: třída: Zopakuj si: podstatné jméno vzor koření hnízdo prase hospodářství slunce rizoto dříví pole ucho vejce.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Podle vzoru kuře budeme skloňovat všechna podstatná jména rodu středního, která mají v 1. pádě jednotného čísla koncovku -e/-ě a v 2. pádě koncovku -ete/-ěte.
92.1 Shoda přísudku s podmětem - několikanásobný podmět Slon, slonice a slůně se vydali k napajedlu.
Anotace: prezentace slouží k procvičování příčestí minulého
Anotace: prezentace slouží k procvičování příčestí minulého
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
Konstrukce trojúhelníku
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
Konstrukce pravoúhlého trojúhelníku pomocí Thaletovy kružnice,
HODINY − pexeso Pexeso je navržené tak, aby si každý dle potřeby vytiskl ty snímky, které je třeba procvičit. Ať už celé hodiny, minuty nebo ve tvarech.
K daným podstatným jménům doplň vhodná příčestí minulá:
HODINY − pexeso Pexeso je navržené tak, aby si každý dle potřeby vytiskl ty snímky, které je třeba procvičit. Ať už celé hodiny, minuty nebo ve tvarech.
Příprava na lomené výrazy
HOW MUCH CHEESE HAVE YOU GOT?
Skloňování vzorů podstatných jmen rodu ženského
Zakresli dle 3D modelů – nárys, bokorys a půdorys
K U F R Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
PŘIŘAZOVACÍ KARTY K VYTISKNUTÍ
PROVĚRKY Převody jednotek času – 2. část
Barvy a tvary logické řady
Najdi dva stejné obrázky
Název učebního materiálu
Princip magnetoelektrického měřícího přístroje
Převody jednotek délky - 2.část
Rozklad čísel od 1 do 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Hyperoskulační kružnice hyperboly
B a r v y Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Žáci si zopakují problematiku shody přísudku s podmětem.
ZLOMKY pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dušan Goš. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Procenta % Prezentace je zaměřená na procvičování procent užitím trojčlenky. Obsahuje celkem řešených 15 příkladů. Mgr. Eva Černá, Plzeň Autor © Eva Černá.
Převody jednotek objemu − 2. část
Zlomky Krácení zlomků Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Kamila Kočová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
ANOTACE Materiál je určen pro žáky 4. ročníku
Desetinná čísla (1) Základní pojmy
Převody jednotek hmotnosti – 2. část
Tvary – přiřazování Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Orofacionální cvičení III.
Rovnice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Kamila Kočová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785,
Převody jednotek času – 2. část
Před, Nad, Za, Pod 1) Vybarvi obrázek, který je: a) hned před jahodou
WHAT IS RED? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
WHAT IS ORANGE? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Transkript prezentace:

K daným podstatným jménům doplň vhodná příčestí minulá: jablka auta kuřata rajčata kola srdce světla polena bila dozrávala hořela troubila padala pípala se točila svítila Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Doplň koncovky: peříčka poletoval_ kladiva bušil_ zrcadla se leskl_ pole se zelenal_ auta se rozjel_ housata se batolil_ jablka opadával_ koťata začal_ pít mléko letadla kroužil_ žihadla pálil_ světla svítil_ cukroví voněl_ počítadla se rozbil_ kůzlata se pásl_ jídla se vařil_ v pokoji byl_ dvě akvária a a a a a a a a a a a a a a a a Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Doplň ve větách koncovky příčestí minulého: Mýdla, která jsme koupili, krásně voněl _. Klubka se rozkutálel _ po celé místnosti. Štěňata se honil_ po dvoře a štěkal _. Kůzlata strkal_ do otevřených oken hlavy. Města se večer rozzářil _. Rajčata pěkně dozrál _. Umyvadla byl _ umyt _. Na dvoře si hrál_ děti. a a a a a a a a y a Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Poupě se rozvíjelo. V tělocvičně viselo pevné lano. Na větvi se kývalo jablíčko. Pádlo rozvířilo vodu. Na louce se páslo kůzle s jehnětem. Pod křídly kvočny se schovávalo kuře. Přepiš věty v množném čísle: Poupata se rozvíjela. V tělocvičně (v tělocvičnách) visela pevná lana. Na větvi (na větvích) se kývala jablíčka. Pádla rozvířila vodu. Na louce se pásla kůzlata s jehňaty. Pod křídly kvočny se schovávala kuřata. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Zapiš slovesa v závorkách ve správných tvarech čísla množného, času minulého: Všechna okna se (otevřít) …………….... Letadla před chvílí (odstartovat) …………….. Telata (pobíhat) ……………. po louce. U lesa (stát) ………….. dvě stavení. Děvčata (začít) ……….. zpívat. Na stole (ležet) ………… pouzdra s kružidly. otevřela odstartovala pobíhala stála začala ležela Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Oprav popletené věty : Kuřata zářil_. Pole zobal_. Okna plaval_. Kachňata se zelenal_. Holoubata se rozbil_. Světla poletoval_. Kuřata zobala. Pole se zelenala. Okna se rozbila. Kachňata plavala. Holoubata poletovala. Světla zářila. Oprav popletené věty a doplň koncovky příčestí minulého: Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

(slepice-kuřátka-ptáčci-husy) se schovávala. (hrušky-švestky-jablka-třešně) dozrávala. (jahody-banány-meruňky-rajčata) se sklízela. (psi-kůzlata-ježci-myšky) se honila. (zvířata-koně-pávi-krůty) se nakrmila. (lampy-okna-stoly-boty) se rozbila. Vyber ze závorky slovo, které patří k uvedenému slovesnému tvaru: Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Správné řešení (slepice-kuřátka-ptáčci-husy) se schovávala. (hrušky-švestky-jablka-třešně) dozrávala. (jahody-banány-meruňky-rajčata) se sklízela. (psi-kůzlata-ježci-myšky) se honila. (zvířata-koně-pávi-krůty) se nakrmila. (lampy-okna-stoly-boty) se rozbila. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.