Ročník:3. Vzdělávací obor: Hotelnictví 65-42-M/01 Kuchař – číšník 65-51-H/01 Předmět :Nauka o nápojích Tematický okruh: Světové vinařství Téma: Vinařství.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JÁDROVÉ A PERIFERNÍ OBLASTI
Advertisements

Modrá planeta.
překlad ze slovenštiny a úprava: Váňová
Svět ve 2. polovině 19. století kolonialismus
Rozmístění obyvatelstva na Zemi
Identifikátor materiálu: EU
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Anotace Prezentace, která se zabývá základními charakteristikou Ameriky Autor Mgr. Petra Vavrušková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci dokáží vyjmenovat.
Autor: Mgr.Martin Šimek, Masarykova ZŠ Plzeň
Jedna ze základních hospodářských činností člověka Není zcela ovlivnitelná člověkem ( závisí na přírodních podmínkách a sociálně-ekonomických podmínkách)
Jméno autora: František Sajdl Třída/ročník: H4A, 4ročník
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
kontinenty a oceány Velké přírodní celky
Umět charakterizovat víno a jeho význam
Anotace Obyvatelstvo Ameriky Autor Mgr. Petra Vavrušková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci popíší složení, rasy a rozmístění obyvatelstva Ameriky Speciální.
Identifikátor materiálu: EU
Ročník:2. Vzdělávací obor: Hotelnictví M/01 Kuchař – číšník H/01 Předmět : Nauka o nápojích Tematický okruh: Sommeliérství Téma:Inventář vhodný.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NNA_476 Ročník: 3.
VY_32_INOVACE_ZCR_683 Ročník:4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Tematický okruh:Evropa Téma:Španělsko – pracovní list řešení Jméno autora:Mgr.
Ročník:2. Vzdělávací obor: Hotelnictví M/01 Kuchař – číšník H/01 Předmět:Nauka o nápojích Tematický okruh: Sommeliérství Téma:Sommeliérství.
Destiláty Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_423 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Destiláty.
Ročník: 3. Vzdělávací obor: Hotelnictví M/01 Kuchař – číšník H/01 Předmět : Nauka o nápojích Tematický okruh: Světová vinařství Téma: Austrálie.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Ročník:2. Vzdělávací obor: Hotelnictví M/01 Kuchař – číšník H/01 Předmět: Nauka o nápojích Tematický okruh: Sommeliérství Téma:Modré odrůdy.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_391 Ročník: 1.
Destiláty Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_428 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Destiláty.
Ročník:2. Vzdělávací obor: Hotelnictví M/01 Kuchař – číšník H/01 Předmět :Nauka o nápojíchauka o nápojích Tematický okruh: Světová vinařství.
Ročník:2. Vzdělávací obor: Hotelnictví M/01 Kuchař – číšník H/01 Předmět: Nauka o nápojích Tematický okruh: Sommeliérství Téma: Vinařský zeměpis.
Ročník:2. Vzdělávací obor:Hotelnictví M/01, Kuchař – číšník H/01 Předmět :Nauka o nápojích Tematický okruh: Sommeliérství Téma:Bílé odrůdy.
Ročník:2. Vzdělávací obor: Hotelnictví M/01 Kuchař – číšník – H/01 Předmět: Nauka o nápojích Tematický okruh: Sommeliérství Téma:Výroba šumivých.
Ročník: 3. Vzdělávací obor: Hotelnictví M/01 Kuchař – číšník H/01 Předmět :Nauka o nápojích Tematický okruh: Světová vinařství Téma:Výroba.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_299 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_393 Ročník: 1.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_394 Ročník: 1.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_388 Ročník: 1.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Diana Jančářová NÁZEV:Poloha a územní rozloha států TÉMATICKÝ CELEK:Společenské.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_NAPOJOVA_GASTRONOMIE_ODRUDY_VINA_BILE_PREZENTACE_09 Název školyStřední škola služeb,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Diana Jančářová NÁZEV:Zemědělství TÉMATICKÝ CELEK: Společenské.
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu v sadě VY_32_INOVACE_š04_s01_01.
Ročník:2. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha Téma:SO.
ČÍSLO PROJEKTU: 1.4 OPVK AUTOR: Mgr. Jana Neugebauerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_12_SVĚTOVÉ JAZYKY A NÁBOŽENSTVÍ ROČNÍK: 8. ročník ZŠ VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk.
VY_32_INOVACE_07-41 Ročník:VIII. ročník Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Vzdělávací obor:Zeměpis Tematický okruh:Evropa Téma:Evropa – poloha, rozloha,
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_555_ Výroba vína 1 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_NAPOJOVA_GASTRONOMI_HISTORIE_A_PESTOVANI_VINA_PREZENTA CE_01 Název školyStřední škola.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_NAPOJOVA_GASTRONOMIE_ODRUDY_VINA_MODRE_PREZENTACE_10 Název školyStřední škola služeb,
Střední škola služeb a řemesel Stochov, J. Šípka 187 příspěvková organizace EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marcela Hádková Název školyPlavská škola AutorMgr. Marcela Hádková Název VY_32_INOVACE_15_Vl5_Evropa.
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
SUBTROPICKÉ ROSTLINSTVO
Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187,
Bobulové ovoce Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Francie - Champagne Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
FRANCOUZSKÉ VINNÉ OBLASTI
Autor: Mgr. Eva Procházková
LITOSFÉRA vznik a vývoj kontinentů
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Pole - kulturní rostliny
VY_32_INOVACE_ Členění zemského povrchu I. Autor
EVROPA HOSPODÁŘSTVÍ VY_32_INOVACE_07-47 Ročník: VIII. ročník
Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název: VY_52_INOVACE_27_ZEMĚPIS
VY_32_INOVACE_213 Tomáš Nový šestý krajinná sféra
NÁZEV ŠKOLY: Střední škola služeb a řemesel Stochov
VY_32_ INOVACE_ 11_ PŘÍRODOVĚDA 5
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
PEDOSFÉRA - půdní obal země - vzniká postupným rozpadem hornin.
Škola Katolické gymnázium Třebíč, Otmarova 22, Třebíč Název projektu
Výroba vína Zpracovala: Pavlína Ptáčková
Co začíná tam, kde končí naše země?
Transkript prezentace:

Ročník:3. Vzdělávací obor: Hotelnictví M/01 Kuchař – číšník H/01 Předmět :Nauka o nápojích Tematický okruh: Světové vinařství Téma: Vinařství ve světě Jméno autora:Ivana Prokešová Vytvořeno dne: Metodický popis, (anotace) Podpora tématu Světová vinařství. Žáci se seznámí s přehledem a statistikou co se týče vinařských ploch, výroby vína a jeho spotřeby. ŠablonaIII/2Č. materiáluVY_32_INOVACE_NNA_461

52 °severní šířky je hranicí pro pěstování vína (Rotterdam, Varšava), pouze pár vinařů pěstuje víno severněji od 54°severní šířky je pěstování zcela vyloučeno !!!

60 % EVROPA 21% ASIE 12% AMERIKA 4% AFRIKA 3% OCEÁNIE

Španělsko ……………………… ha Francie ………………………… ha Itálie ……………………………… ha Čína ……………………………… ha USA ……………………………… ha ČR ……………………………… ha Luxemburg …………………… ha

Bílé odrůdy : AIRÉN ha Španělsko CHA ha USA,FR,Austr. Ugni Blanc ha FR Chardonnay

Modré odrůdy : CS ha FR,Chille,USA ME ha celý svět GA ha ŠP,FR

Itálie ……………………… l/rok Francie ………………………… l/rok Španělsko ……………………… l/rok USA …………………………… l/rok Argentina …………………… l/rok Austrálie ……………………… l/rok

Luxemburg ……………………… 62,3 l/rok Francie ………………………….. 57,0 l/rok Itálie ………………………… ,7 l/rok Portugalsko ……………………… 46,8 l/rok Španělsko ……………………….. 35,2 l/rok Argentina ……………………….. 32,1 l/rok

1/ Seřaď země podle spotřeby víny za rok. 2/ Která země má nejvíce osázených ploch? 3/ Který kontinent je v pěstování vína na 1.místě? 4/ Vyjmenuj nepěstovanější bílé a modré odrůdy. 5/ Která země vyrábí nejvíce vína za rok? 6/ Který stupeň severní šíky je krajní pro vhodné pěstování révy vinné?

Vlastní zdroje autora