Aloe Vera Veronika Petříčková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SPIRULINA BARLEY + BARLEY
Advertisements

100% sladkovodní modrozelená sinice Arthrospira platensis pěstovaná pod přísným finským dohledem. Velké rozdíly mezi KVALITOU SPIRULINY jsou dány stupněm.
Doping- metody, omezení, negativní účinky a budoucnost
Lněné semínko, jak ho možná neznáte
Nově pěstované rostliny a jejich využití
PRODUKTY ZE VČELÍHO ÚLU
Řekněme ne! Kouření!!!!.
Mohou nám být mikrobi prospěšní?!?
15 DŮVODŮ, PROČ SI DÁT DENNĚ PIVO!
Ganoderma: Královna léčivých rostlin DXN. GANODERMA (LINGZHI) – Úžasná léčivá rostlina V Číně ji už po tisíciletí považují za zázračnou léčivou rostlinu.
MSŠZe a VOŠ Opava Projekt: Moderní environmentální vzdělávání v přírodě Kvíz: modul č. 5 „Ovocný sad“ Význam ovoce a zeleniny Z písmensprávných odpovědí.
Lymfatický (mízní) systém
Vlásečnicový systém – mikroangie a látková výměna v něm probíhající .
Vzduch Mgr. Helena Roubalová
Kakao – nápoj pro uvolnění duše
Kakostovité (Geraniaceae)
Povrch těla - kůže.
V jejich těle probíhá fotosyntéza V jejich těle probíhá fotosyntéza Existovali již před 3,5 miliardami let Existovali již před 3,5 miliardami let Obsahují.
Zelinářské zahrady.
DETOXIKACE – očista organismu
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Brokolice Brokolice je jednou z odrůd květáku ale na rozdíl od květáku, který má bílé růžice květenství, má brokolice růžici zelenou nebo fialovou.Je to.
Složky krajiny a životní prostředí
plic plic rtu rtu úst úst jazyka jazyka jícnu jícnu polovina z rakovin močového měchýře polovina z rakovin močového měchýře.
Základní údaje sloučeniny, které slouží jako posel z jedné buňky do druhé sloučeniny, které slouží jako posel z jedné buňky do druhé řídí průběh a vzájemnou.
Celer.
Zdroje obživy pro lidstvo Radek Sláva Třída 2L VOŠ a SPŠE Olomouc, Božetěchova 3 Školní rok 2012/
. CIVILIZAČNÍ CHOROBY.
Krajina a životní prostředí
15 DŮVODŮ PROČ SI DÁT DENNĚ PIVO Čerstvě naražený ležák není jen chutný,ale i zdravý. Pivo obsahuje fůru vitamínů (hlavně skupiny b) a kopu minerálů.
Henna?. Co je henna? je keřík do výšky 2m (Lawsoniainermis) s malými, zelenými, vonnými lístky Lawsonia Inermis, Lawsonia Alba a Lawsonia Spinoza – známé.
IMMUBLEND.
Povrch lidského těla Filip Bordovský.
LÉČIVÉ ROSTLINY. Lé č ivá rostlina je taková, která svými látkami ovliv ň uje stav organismu. K lé č ení mohou být použity r ů zné č ásti bylin, ke řů,
Rajče obecné.
Mízní soustava Lymfatická.
Superfoods superpotraviny.
10 DŮVODŮ PROČ PÍT ALOE VERA GEL
Cholesterol skrytý nepřítel vašeho srdce. Cholesterol – skrytý nepřítel Jednoduchou krevní zkouškou lze zjistit, zdali vaše hladina cholesterolu je normální,
ALERGIE.
ABIOTICKÉ PODMÍNKY ŽIVOTA
Kožní soustava.
Vypracoval: Antonín Jiříček - text Martin Kelar - obrázky, text
TROJLÍSTEK DOKTORA KUČERY
MIKROKLIMA TERMOREGULAČNÍ MECHANISMY. ZEVNÍ PODMÍNKY TEPLOTA VZDUCHU VLHKOST VZDUCHU PROUDĚNÍ VZDUCHU.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Lenka Němcová Název: VY_32_INOVACE_15_EKO8 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma:Léčivé rostliny.
Kůže Vypracovala: Nováková Kristýna 8.B. Zdroje:
Liliovité Rostliny Vojtěch Vašků 7.C. Popis  -rostou volně v přírodě a jsou pěstovány i jako okrasné -pouze byliny -listy-jednoduché -zásobní látky ukládají.
KREV – OBĚHOVÁ SOUSTAVA - tělesná tekutina, která u zdravého dospělého člověka tvoří 7 % tělesné hmotnosti (asi 5 litrů) - krev se neustále obnovuje, každý.
 Léčiva jsou léčivé látky, které by měly mít pozitivní účinky na zdraví člověka  Léčiva mohou mít různou cestu podání injekčně (do svalu, do žíly, podkožně),
Vitamíny Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Citrony Limetka Pomeranče Šípky – Rose Hips Acerola Hesperidin Rutin.
Vytvořil: Jiří Burda Druhy  Ekzém  Lupénka  Kopřivka  Růže  Herpes – opar  Plísně  Puchýře Spáleniny Odřeniny Akné.
HOUBY JAKO LÉK VY_32_INOVACE_03 Sada 4 Rozmanitost přírody Autor: Mgr. Iveta Mocharová ZŠ a MŠ Dešná IT ve škole 1622­/21/7.1.4/2010.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor:Mgr. Jiří Hajn Název DUM:VY_32_Inovace_ – Kůže Název sady:Přírodopis – lidské tělo Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Výživa a zdraví. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět práce–
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Přírodopis – 8. ročník, Kůže
POVRCH LIDSKÉHO TĚLA Veronika straková.
KŮŽE ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_11_28_Kůže.
Vyšší rostliny Autor: Mgr. Iva Hirschová VY_32_INOVACE_59_Růžovité
TROPICKÝ DEŠTNÝ LES v pásu podél rovníku na pevninách i ostrovech
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Oběhová soustava Krev.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Člověk a barvy Barvy jsou přítomny v nesčetných různých formách a jevech Člověk je schopen prostým okem rozeznat aspoň 2000 různých odstínů Člověk barvy.
15 DŮVODŮ PROČ SI DÁT DENNĚ PIVO
Tělní tekutiny krev tkáňový mok míza.
Základní fakty o Rajčatech Více výukových souborů na webu: emagister.proweb.cz
Transkript prezentace:

Aloe Vera Veronika Petříčková

Obsah Co je to Aloe Vera Druhy Aloe Vera Původ a výskyt Opáčko 1 Aloe Vera – zázračná rostlina Pěstování Aloe Vera Léčivé účinky Aloe Vera Opáčko 2

Co je to Aloe Vera?

Co je to Aloe Vera? Aloe Vera je suchomilná rostlina, kterou tvoří masité, šťavnaté, na okrajích vroubkované listy většinou rozmístěné do hvězdice. Ačkoliv na první pohled vypadá jako kaktus, jedná se o čeleď liliovité.

Druhy Aloe Vera: Dnes je již známo přes 300 druhů Aloe Léčivé účinky mají pouze 3 až 4 z nich Za nejúčinnější je považována Aloe Barbadensis (Miller) neboli Aloe Vera

PŮVOD A VÝSKYT: Pochází z Jižní Afriky Volně roste v písečných zemích s horkým klimatem, kde půda nezamrzá a vodní srážky jsou vzácné, jako je například Mexiko, Brazílie, Kanárské ostrovy, Kuba V České Republice se pro nevhodné podmínky pěstuje jen jako pokojová nebo okrasná rostlina a ve sklenících

? Opáčko 1 Původ Aloe: jižní Afrika severní Čína Aloe patří do čeledi: kaktusovité liliovité Jsou všechny druhy Aloe léčivé: Ano Ne Pokračovat

Aloe Vera – zázračná rostlina: Již po staletí je Aloe Vera považována za zázračnou rostlinu. Podle Bible bylo Kristovo tělo před uložením do hrobu posypáno práškem z Aloe Ve starém Egyptě gel z této rostliny byl nazýván „krví“ a „tekutinou nesmrtelnosti a krásy“ Také Kryštof Kolumbus nepodnikl jedinou plavbu bez Aloe Vera

Pěstování Aloe Vera: Aloe se pěstuje na velkých plantážích, v krajinách, kde nezasahuje moderní civilizace. Některé plantáže jsou zabezpečeny před škodlivými vlivy i tak, že zde nevedou ani letecké koridory. Spousta pěstitelů nepoužívá ani chemické pesticidy a nechávají plantáží pobíhat husy, aby vychytaly veškerý hmyz.

Léčivé účinky Aloe Vera: Aloe Vera je v současnosti nazývaná jako „královna léčivých rostlin“ a to pro své obsáhlé účinky. Dokáže se vstřebávat dermální vrstvou a tak působí i zevnitř organismu. Její největší účinek se ale vyznačuje v čištění a obnově kapilár a průniku všech živin a kyslíku do všech buněk Je schopna nahradit tukové buňky kostí, zmírňuje bolest a krvácivost

Léčivé účinky Aloe Vera: Dokáže mírnit ekzémy, akné, alergie, astma, lupenku, osteoporózu, paradentózu, redukuje vysoký krevní tlak a vysoké hodnoty cholesterolu, léčí problémy s prostatou, neplodností, posiluje imunitní systém, snižuje hladinu cukru v krvi. Svůj význam má hlavně při střevních a zažívacích obtížích. Zvyšuje peristaltiku a čištění střev a zabraňuje dehydrataci V posední době výzkumy ukazují, že dokáže snížit riziko nádorových onemocnění tím, že ničí leukemické buňky, zbavuje tělo volných radikálů, stimuluje vyplavování bílých krvinek a chrání pokožku před ultrafialovým a rentgenovým zářením.

? Opáčko 2 Aloe zmírňuje: pocit úzkosti bolest a krvácení Největší účinek Aloe se vyznačuje v: obnově a čištění kapilár podpoře vnímání a soustředění se Aloe zmírňuje: pocit úzkosti bolest a krvácení Využívá se : zejména v autoprůmyslu k léčbě střevních a zažívacích potížích Pokračovat

Děkuji za pozornost…