Šablona: III/2 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_NNA_450 Jméno autora:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
HISTORIE VÝROBY PIVA nejstarší biotechnologie spolu s výrobou vína
Advertisements

Jméno autora: Ing. Jana Lipánová Datum vytvoření:
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Paníčková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Inovace profesní přípravy budoucích učitelů chemie CZ.1.07/2.2.00/ I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Tento projekt je spolufinancován.
Martin Fabián, Marketing v EU Jaro 2011.
1.Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_NNA_456 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:NNA Tematická oblast:Nealkoholické nápoje.
Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_401 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:Technika obsluhy a stolničení Tematická.
Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Baristika Téma:Mléčná pěna Obor vzdělání:65-42-M/01 Hotelnictví Popis.
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_497 Ročník: 2. Cukrářská technologie
Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:NNA Tematická oblast:Nealkoholickénápoje a pivo Téma:Druhy piva Obor vzdělání:65-42-M/01.
Šablona: III/2 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_NNA_453 Jméno autora:
Destiláty Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_423 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Destiláty.
1.Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_352 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Baristika Téma:Pravidla.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_284 Ročník: 2.
1.Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_NNA_445 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:NNA Tematická oblast:Nealkoholické nápoje.
Destiláty Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_437 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Destiláty.
Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_344 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Baristika Téma:Pěstování.
1.Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_NNA_442 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:NNA Tematická oblast:Nealkoholické nápoje.
Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_402 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Barmanství Téma:Druhy.
B Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Barmanství Téma:Druhy barů Obor vzdělání:65-42-M/01 Hotelnictví Popis.
Šablona: III/2 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_TOS_343 Jméno autora:
Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_347 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Baristika Téma:Spotřeba.
1.Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_351 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Baristika Téma:Degustace.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_235.
Destiláty Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_424 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Destiláty.
Destiláty Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_428 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Destiláty.
IdentifikátorVY_32_INOVACE_vaše číslo AnotaceŽák se seznámí s početními výrazy a s výrazy s proměnnou AutorJMÉNO PŘÍJMENÍ, Gymnázium Bystřice nad Pernštejnem.
Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Baristika Téma:Druhy kávy Obor vzdělání:65-42-M/01 Hotelnictví Popis.
Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Baristika Téma:Kavárenské řetězce a organizace Obor vzdělání:65-42-M/01.
1.Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_350 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Baristika Téma:Filtrovaná.
Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_417 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Barmanství Téma:Druhy.
Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_405 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Barmanství Téma:Barový.
Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_415 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Barmanství Téma:Druhy.
Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Baristika Téma:Druhy kávy Obor vzdělání:65-42-M/01 Hotelnictví Popis.
Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_411 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Barmanství Téma:Dělení.
Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Baristika Téma:Čaj Obor vzdělání:65-42-M/01 Hotelnictví Popis způsobu.
Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_412 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Barmanství Téma:Anatomie.
Destiláty Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_427 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Destiláty.
Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_345 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Baristika Téma:Pěstování.
Destiláty Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_429 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Destiláty.
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
1.Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_341 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Baristika Téma:Historie.
Destiláty Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_431 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Destiláty.
Destiláty Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_430 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Destiláty.
Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_439 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Destiláty Téma:Ostatní.
Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_406 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Barmanství Téma:Barový.
Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_416 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Barmanství Téma:Druhy.
Šablona: III/2 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_TOS_348 Jméno autora:
Destiláty Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_436 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Destiláty.
Destiláty Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_434 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Destiláty.
VÝROBA PIVA Chemie 9. ročník Ing. Bc. Jitka Moosová ZŠ Benešov,
Vzdělávací oblast:Odborné vzdělávání Tematická oblast:Nápojová gastronomie Název vyučovací oblasti: Suroviny pro výrobu piva Ročník / obor studia:2. a.
Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_404 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Barmanství Téma:Druhy.
Ing.Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV57 Název školy SPŠ.
Destiláty Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_435 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Destiláty.
Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:NNA Tematická oblast:Nealkoholické nápoje a pivo Téma:Výroba piva Obor vzdělání:65-42-M/01.
Alkoholické nápoje – Pivo Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Vinterová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JARMILA_VOHRADNIKOVA_OVOCE_SKLADOVANI_A_KONZERVOVANI_OVOCE _PREZENTACE_03 Název školyStřední škola.
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
HISTORIE VÝROBY PIVA nejstarší biotechnologie spolu s výrobou vína
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Destiláty Šablona: III/2 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_TOS_432
Název školy Střední škola obchodně technická s. r. o. Číslo projektu
Suroviny pro výrobu piva
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Transkript prezentace:

Šablona: III/2 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_NNA_450 Jméno autora: Václav Kulhánek Datum vytvoření: 3.7.2012 Předmět: NNA Tematická oblast: Nealkoholické nápoje a pivo Téma: Suroviny na výrobu piva Obor vzdělání: 65-42-M/01  Hotelnictví Popis způsobu použití výukového materiálu ve výuce: Výukový materiál určený pro výuku předmětu NNA dle ŠVP. Obsahuje dvě témata - nealkoholické nápoje a pivo Druh učebního materiálu: Prezentace PowerPoint Ověřeno ve třídě: HŠ2.A

Voda Kvalita vody velmi ovlivňuje chuť piva a také je potřeba velké množství vody během výroby piva (na 1 litr vystaveného piva je spotřebováno čtyřikrát až osmkrát více vody!)

Kvasinky Každý pivovar vlastní, rozmnožuje a pečuje o svou kulturu kvasinek

Chmel Říše: rostliny Podříše: cévnaté rostliny Oddělení: krytosemenné Botanická klasifikace: Říše: rostliny Podříše: cévnaté rostliny Oddělení: krytosemenné Třída: vyšší dvouděložné Řád: růžotvaré Čeleď: konopovité Rod: chmel Druh: chmel otáčivý (Humulus lupulus)

Chmel Mezi nejlepší odrůdy patří Žatecký poloraný červeňák Chmel obsahuje hořčiny (lupulin), které dodávají pivu chuť a aroma

Chmel Pivo se nevaří jen z chmelu, ale pouze se chmelem dochucuje

Chmel Chmel se dodává do pivovaru ve třech variantách: sušený granulovaný extrakt Na dávce a kvalitě chmelu velmi záleží - výrazně ovlivňuje chuť piva!

Křížovka

Řešení křížovky

Zdroje Literatura: PIVO, David Kenning a Robert Jackson ISBN 978-80-7209-775-3, Slovart 2007 NÁPOJE, Vincent Gasnier ISBN 80-7209-839-X, Slovart 2006 Všechny obrázky a videa mají hypertextové odkazy na zdroj Pozadí