Apple Michaela Vodičková 5. A.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Počítače v běžném životě kolem
Advertisements

Historie operačních systémů – od jedniček a nul k woknům(Windows) a masoxu(Mac OS X) Vojtěch Klos.
Software start počítače a operační systém.
Polycom ® RealPresence ® Mobile Aplikace pro videokonferenční volání na mobilních zařízeních s operačním systémem IOS.
Knihovny v mobilech Jan Pokorný
Mac vs. PC. PC Označení pro osobní počítače, původně od společnosti IBM (Lenovo) - Označení pro osobní počítače, původně od společnosti IBM (Lenovo) Hardware.
Historie Mac OS Marek Tůma ČVUT FEL. Úvod - přehled témat Něco málo o Apple Něco málo o HW Mac OS - do verze 7 Mac OS - do verze 9 Mac OS X - do verze.
INFORMATIKA - PC 6. Ročník Zpracoval: Mgr. Tomáš Rajnoha vyučující informatiky a komunikační technologie 1.
Operační systém Adam Greguš, 4.A.
APPLE STORE PRIMA, S. R. O.
Operační systémy Windows, Linux a Mac OS X Přehled vývoje
Systémové pojetí hospodářské organizace
Maturitní okruh č. 7. Odstínit aplikace od specifik HWSpráva procesůSpráva pamětiSpráva souborůSpráva vstupů a výstupůSpráva sítěSystém ochrany a bezpečnostiSystém.
Štěpán Lískovec, 4.A.  =základní programové vybavení počítače (tj.software)  hlavní úkol:  A, zajistit uživateli možnost ovládat PC  B, vytvořit pro.
Historie operačních systémů Fiala Filip, 4.C. 50. léta Počítače bez OS Programy se psaly pro konkrétní počítače, často v binárním kódu Až ke konci 50.
Operační systémy.
IPod. Vznik firma Apple první verze iPodu byla uvedena na trh 23.října 2001.
Operační systém (OS) ICT Informační a komunikační technologie.
S oftware – programové vybavení počítače. Operační systém. „Základní program“
Operační systém Android
Logo společnosti Apple - Apple -americká firma založena v roce 1976 v Silicon Valley, navrhuje a prodává spotřební elektroniku, software a osobní počítače.
Apple Computer Jan Šimík, Education manager, Apple IMC
Apple Markéta Kučerová, 5.A. Obecně Americká společnost založená Stevem Jobsem Specializace na hardware a software Mezi nejznámější produkty patří iPhone,
Tablety (mobilní zařízení)
Informační a komunikační technologie 1.2 Operační systémy, aplikace Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Studijní obor: Kadeřník,
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 28Číslo.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_142_IT5 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Historie výpočetní techniky, druhy počítačů
Operační systémy. Operační systémy Operační systém je základním programovým vybavením nezbytně nutným pro provoz počítače. Poznámka: Operační systém.
Anotace Žák definuje základní SW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat základní software Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová.
INFORMATIKA 8 Windows do r III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
OPERAČNÍ SYSTÉMY.
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Operační systémy Windows, Linux a Mac OS X Přehled vývoje
Anotace Žák definuje základní SW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat základní software Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová.
Naprogramovat operační systém je mnohonásobně složitější, než naprogramovat „obyčejný program“. Základní programové vybavení počítače Fce: ovládání počítače,
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Vývoj operačních systémů Obrazová část Studijní materiály najdete na adrese:
IPhone. iPhone… produkt společnosti Apple spojuje funkce mobilního telefonu s digitálním fotoaparátem, multimediálního přehrávače (iPod) a zařízení pro.
Operační systémy Apple Adam Freja EP /16 Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola Jana Palacha KLADNO.
S MARTPHONE Mgr. Rostislav Harenčák 2014 OKO – občanské kompetence občanům registrační číslo: CZ.1.07/3.1.00/
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Smartphone – chytrý telefon Co se všechno naučíme??? Typy a.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA:III/2 TÉMATICKÁ OBLAST:Informační a komunikační technologie.
David Rohusch 15/16 Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola Jana Palacha EP1.
Rozdělení počítačů (2). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Prezentace Powerpoint 1 Prezentace vznikla v rámci projektu Škola 21. století, reg. číslo: CZ.1.07/1.3.06/ , který realizuje ZŠ a MŠ Lomnice nad.
IMac 27“ Martin Čollák. Obsah Výrobce HW – procesor – grafická karta a display – disk – komunikace SW Pohled uživatele.
T ABLET Mgr. Rostislav Harenčák 2014 OKO – občanské kompetence občanům registrační číslo: CZ.1.07/3.1.00/
OPERAČNÍ SYSTÉMY Část Alternativní OS Zpracovala: Mgr. Marcela Cvrkalová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
 MS-DOS (Microsoft Disk Operating System) je operační systém firmy Microsoft, který patří do rodiny mnoha podobných a kompatibilních DOS systémů pro.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_13_APPLE.
Apple Firma vyrábějící mobily,tablety,MP3,notebooky.....
Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Hardware Tematická oblast: Název vzdělávacího materiálu:Typy počítačů Kód vzdělávacího.
iPhone je produkt společnosti Apple, který v sobě spojuje funkce mobilního telefonu s digitálním fotoaparátem, multimediálního přehrávače (iPod) a zařízení.
Operační systémy Zpracovala Anna Macháčková.
SOFTWARE Operační systémy.
DRUHY POČÍTAČŮ Simona Korbová / 1.L.
Srovnání operačních systémů
Digitální pomocníci/asistenti: Cortana, Google Assistant, Siri, Alexa
Operační Systém Operační systém je v informatice základní programové vybavení počítače (tj. software), které je zavedeno do paměti počítače při jeho.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
OPERAČNÍ SYSTÉMY Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Operační systémy.
Herní zařízení-tablety
Počítače v běžném životě kolem
Informatika – Operační systémy
Operační systémy.
Transkript prezentace:

Apple Michaela Vodičková 5. A

Americká firma ve městě Curpertino v Kalifornii Specializace: hardware, software Známé produkty: -Mac -iPod -iPhone -iPad -Apple Watch Operační systémy: Os X, iOS

Historie Zakladatelé: Steve Jops, Steve Woniak, Ronald Wayne Založen 1976 Apple I -> Prvních 100 kusů vyrobeno ručně Apple II (1977) Apple III byl Jopsem poškozen Apple Lisa (1983) Mac Os X (2001) Počítačová řada Mac (2006) Firma přejmenována t Apple Computers Inc. na Apple Inc. Steve Jobs rezignoval (2011) -> nahrazen Timem Cookem

MacBook Přenosný počítač První verze 16. května 2006 Procesor Intel Macbooky se stále zlepšují -> lepší verze MacBook Pro

MacBook Pro Procesor Intel Core i5/i7 Výkonnější Macbook

iMac Označení: „all in one“, v překladu „vše v jednom“ Monitor a počítač První model v roce 1998

iPod Multimediální přehrávač Ovládání pomocí dotykového kolečko (výjimkou je iPod Touch)

iPhone Mobilní telefon s fotoaparátem, multimediální přehrávač (iPod) a zařízení pro mobilní komunikaci s internetem Operační systém iOS

iPad Tablet Produkt spojující iPod Touch s plnohodnotným osobním počítačem

Mac OS X Operační systém pro počítače Macintosh Základ systému (Darwin) je složen z hybridního jádra XNU spolu s množstvím BSD, GNU a dalších open source nástrojů Grafické rozhraní se jmenuje Aqua Upravená verze Mac OS X -> iOS

iOS Mobilní operační systém iPhone, iPod Touch, iPad a Apple TV

Další produkty Apple TV Apple Watch

Zdroje http://cs.wikipedia.org/wiki/Apple www.google.com