VY_32_INOVACE_GR_789 CD- OBAL. Zadání: vytvořte obal na CD použijte 5 fotografií (každou v samostatné vrstvě) vložené obrázky upravte pomocí nástrojů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zpracováno v rámci projektu SIPVZ 0120P2006
Advertisements

VY_32_INOVACE_59_Zoner_Callisto4_I. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Zpracováno v rámci projektu SIPVZ 0120P2006
Grafický editor GIMP (5) použití režimu vrstev Součet „Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu.
Grafický editor GIMP (13)
COREL DRAW Efekty - 1 Úprava textu obálkou Přechody mezi objekty
Grafický editor GIMP (3)
Grafický editor GIMP (13)
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 4.0 (Text)
Vkládání kreslených útvarů
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Grafický editor GIMP (12) Reliéf pomocí mapy vyvýšení, logo… „Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního.
Zápatí a záhlaví, okraje stránky, číslování stránek
Psaní do buňky Klikneme na buňku → označí se → → můžeme začít do buňky psát.
Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
Grafický editor GIMP (6)
Grafický editor GIMP (2)
Grafický editor – GIMP Základy práce
PIXLR − ONLINE GRAFICKÝ EDITOR (3)
Mgr. Karel FischerÚprava prezentace1 Změna použité šablony Ke změně šablony mohu použít jednu ze tří možností: a)Formát \ návrh snímku b)V panelu nástrojů.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_10.
Grafický editor GIMP (2)
GIMP : úpravy fotografií
Úloha - tlačítko VY_32_INOVACE_GR_783. TLAČÍTKO Zadání - vytvořte obrázek tlačítka GIMP: Postup: 1. Vytvoříme nový soubor o velikosti 88 x 31 pixelů,
OŘEZ VY_32_INOVACE_GR_796. Oříznutí obrázku Oříznutí snímku provádíme nejčastěji pří použití nástrojů Rotace a Perspektiva nebo chceme-li změnit poměr.
Základy VY_30_INOVACE_GR_781. CO JE TO GIMP ? Název vychází ze zkratky GNU Image Manipulation Program, což česky znamená GNU program pro úpravu obrázků.
Přemístění části obrázku klonováním VY_32_INOVACE_GR_797.
Vyrovnání horizontu VY_32_INOVACE_GR_794. Vyrovnání horizontu obrázku Pokud se nám při expozici snímku nepodařilo srovnat fotoaparát s vodorovnou linií.
Změna velikosti obrázku
Barvy VY_32_INOVACE_GR_788. BARVY Barva popředí a pozadí - jejich nastavení Barva popředí a pozadí slouží k nastavení barev nástrojů, které ji používají.
Kreslicí nástroje VY_32_INOVACE_GR_786. KRESLICÍ NÁSTROJE 1. Plechovka - slouží k vyplňování výběru barvou nebo vzorkem. Nastavení: Režim - standardně.
Převod na černobílou fotografii VY_32_INOVACE_GR_792.
Grafický editor GIMP (5) Mgr. Jaroslav Zavadil, Gymnázium Šternberk Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního.
Grafický editor GIMP (9)
Grafický editor GIMP (12) Reliéf pomocí mapy vyvýšení, logo… Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního.
Perspektiva VY_32_INOVACE_GR_790.
Grafický editor GIMP (3)  a zase vrstvy  použití masky Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu.
wordart wordart wordart wordart wordart wordart
- Výběry VY_32_INOVACE_GR_782. VÝBĚRY Vytvořením výběru rozdělíme obrázek na dvě části: aktivní = výběr = ta část, na které budeme provádět úpravy neaktivní.
Grafický editor GIMP (6) Mgr. Jaroslav Zavadil, Gymnázium Šternberk Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního.
Obrázky po stole VY_32_INOVACE_GR_790. OBRÁZKY ROZHÁZENÉ PO STOLE Zadání: Uspořádejte obrázky tak, aby působily jako náhodně rozházené po stole. Obrázkům.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc iFiles – správce a prohlížeč dokumentů Co se všechno naučíme???
Počítačová grafika Zoner Callisto – tabulky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 7 – aplikace informačních technologií Autor: Bc. Pavel Šiktanc Tvorba prezentace na iPadu Co se.
CorelDRAW – vizitka (20). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Počítačová grafika Zoner Callisto geometrické tvary I. část Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z.
Téma : ArchiCAD skladba keramického stropu Vypracoval: Ing. Wasserbauer Radek.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Grafický editor GIMP (2)
Grafický editor GIMP (13)
Grafický editor GIMP (3)
Co se všechno naučíme??? MS Word - číslování
Grafický editor GIMP (12)
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Rastrová grafika Základy práce s rastrovým editorem – program Gimp, ukázka č. 1 – „Hvězdné nebe s planetou“
Grafický editor GIMP (9)
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Grafický editor GIMP (5)
Odstranění drátů VY_32_INOVACE_GR_793.
Grafický editor GIMP (6)
Histogram VY_32_INOVACE_GR_787.
Počítačová grafika Zoner Callisto geometrické tvary I. část
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Grafický editor GIMP (5)
téma vyjádření Obrázek SmartArts obrázky na červeném pozadí
Grafický editor GIMP (6)
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_GR_789 CD- OBAL

Zadání: vytvořte obal na CD použijte 5 fotografií (každou v samostatné vrstvě) vložené obrázky upravte pomocí nástrojů transformace - Rozmístit, Škálování vložte text ; vrstvu pozadí upravte pomocí nástroje Mísení s barevným přechodem Ukázka:

Postup: 1. Soubor  Nový  Šablona  CD cover

2. Soubor  Otevřít jako vrstvy - tímto způsobem vybereme první obrázek z připravených fotografií a vložíme ho do nového souboru

3. Obrázek zarovnáme - použijeme nástroj Zarovnání Zarovnání  klepneme na obrázek  šipkami zadáme, kam chceme zarovnat (např. do pravého horního rohu):

4. Dále použijeme nástroj Škálování, kterým upravíme velikost obrázku Klepneme do obrázku  objeví se středové kolečko a pomocné úchyty, kterými měníme velikost a tvar dle potřeby. Pro zachování poměru stran (šířka / výška) klepneme na řetěz. Potvrdíme klepnutím na tlačítko Škálovat.

Po provedení Škálování je první obrázek zmenšený a umístěný v rohu:

5. Dále postupně umístíme a upravíme další obrázky - stejným způsobem:

6. Doplníme text: Aktivujeme nástroj Text Klepneme myší do příslušného místa Zapíšeme text, upravíme velikost písma Zavřeme okno textového editoru

7. Klávesovou zkratkou Ctrl+L zobrazíme dialog vrstev a přepneme na vrstvu pozadí Vypneme viditelnost ostatních vrstev Vrstvu Pozadí - upravíme pomocí nástroje Mísení (vyplňování barevným přechodem) Pro úpravu pomocí Mísení můžeme využít pomocnou mřížku:

8. Zobrazení  Zobrazovat mřížku Obrázek  Nastavit mřížku Rozestup : 20 mm

9. Mísení  Změnit barvu popředí: Do okna „Notace HTML“ zapíšeme kód barvy b288d1

10. Vybarvíme pomocí nástroje Mísení jeden čtverec mřížky a následně ho překopírujeme na celou mřížku.

11. Zkopírováno na celou mřížku:

12. Opět zapneme viditelnost všech vrstev Hotovo !

PRACOVNÍ LIST - úkol 1.Podle uvedeného postupu vyvořte CD obal s použitím pěti přiložených obrázků. Hotový soubor pošlete mailem na adresu

Literatura: VYBÍRAL Josef: GIMP uživatelská příručka, Computer Press, Brno, 2004 MODR Vlastimil: 333 tipů a triků pro GIMP, Computer Press, a. s., Brno, 2010 Fotografie: vlastní