Vývoj operačních systémů Obrazová část Studijní materiály najdete na adrese:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informatika Stručná historie výpočetní techniky
Advertisements

Historie operačních systémů – od jedniček a nul k woknům(Windows) a masoxu(Mac OS X) Vojtěch Klos.
Software start počítače a operační systém.
Typy programů operační systémy programy pro práci se soubory
SOFTWARE operační systémy
Mac vs. PC. PC Označení pro osobní počítače, původně od společnosti IBM (Lenovo) - Označení pro osobní počítače, původně od společnosti IBM (Lenovo) Hardware.
INFORMATIKA - PC 6. Ročník Zpracoval: Mgr. Tomáš Rajnoha vyučující informatiky a komunikační technologie 1.
Operační systém Adam Greguš, 4.A.
Operační systémy Windows, Linux a Mac OS X Přehled vývoje
Architektura systému Windows
Maturitní okruh č. 7. Odstínit aplikace od specifik HWSpráva procesůSpráva pamětiSpráva souborůSpráva vstupů a výstupůSpráva sítěSystém ochrany a bezpečnostiSystém.
EU peníze školám“ Projekt DIGIT – digitalizace výuky na ISŠTE Sokolov reg.č. CZ.1.07/1.5.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Zpracoval: Michal Kadlec a Petr Mikulica, EI4. Verze 2.0.
Štěpán Lískovec, 4.A.  =základní programové vybavení počítače (tj.software)  hlavní úkol:  A, zajistit uživateli možnost ovládat PC  B, vytvořit pro.
Informatika I 7. a 8. hodina 4. týden. Operační systémy I Operační systém (dále také OS) je základní programové vybavení počítače (SW), které je zavedeno.
Historie operačních systémů Fiala Filip, 4.C. 50. léta Počítače bez OS Programy se psaly pro konkrétní počítače, často v binárním kódu Až ke konci 50.
Operační systémy.
Operační systém (OS) ICT Informační a komunikační technologie.
Operační systémy I Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Logo společnosti Apple - Apple -americká firma založena v roce 1976 v Silicon Valley, navrhuje a prodává spotřební elektroniku, software a osobní počítače.
OPERAČNÍ SYSTÉMY Správa zdrojů Historie Funkce Ovládání počítače
Internetový prohlížeč
Operační Systémy pro osobní počítače Obhajoba závěrečné maturitní práce Pavel Čurda 4.B 2009/2010.
S O F T W A R E Šablona 32 VY_32_INOVACE_6_5_Operační systémy.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Operační systémy.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 28Číslo.
Vytváření a realizace algoritmů Algoritmy a datové struktury
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
ZÁKLADNÍ ROZDĚLENÍ SOFTWARE
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_1.20 Tematická oblast: Hardware, software a informační sítě Operační systém sítě Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
Operační systémy. Operační systémy Operační systém je základním programovým vybavením nezbytně nutným pro provoz počítače. Poznámka: Operační systém.
OPERAČNÍ SYSTÉMY ICT – Mgr. Milan Šimek. Nejznámější operační systémy DOS – textové rozhraní OS/2 – podobný Windows, ovládán hlasem UNIX – stabilní, otevřený,
Anotace Žák definuje základní SW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat základní software Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
INFORMATIKA 8 Windows do r III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
OPERAČNÍ SYSTÉMY.
Katedra počítačů ČVUT FEL
Operační systémy Windows, Linux a Mac OS X Přehled vývoje
Informační systémy v personálním řízení RNDr. Jan Žufan, Ph.D., MBA
Historie operačních systémů
Anotace Žák definuje základní SW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat základní software Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová.
Naprogramovat operační systém je mnohonásobně složitější, než naprogramovat „obyčejný program“. Základní programové vybavení počítače Fce: ovládání počítače,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Josef Ledvoň. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Apple Michaela Vodičková 5. A.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA:III/2 TÉMATICKÁ OBLAST:Informační a komunikační technologie.
Inf Vývoj osobních počítačů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Prezentace Powerpoint 1 Prezentace vznikla v rámci projektu Škola 21. století, reg. číslo: CZ.1.07/1.3.06/ , který realizuje ZŠ a MŠ Lomnice nad.
OPERAČNÍ SYSTÉMY Část Alternativní OS Zpracovala: Mgr. Marcela Cvrkalová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
 MS-DOS (Microsoft Disk Operating System) je operační systém firmy Microsoft, který patří do rodiny mnoha podobných a kompatibilních DOS systémů pro.
Předmět: INFORMATIKA Ročník: VII. Tématický celek: SOFTWARE A HARDAWARE Autor prezentace : Mgr.Jana Hložková EU do škol – šablona III/2 Inovace.
Operační systém (OS) Základní funkce operačního systému: – Zajištění komunikace s okolím. – Řízení a zpracování programů. – Údržba informací na externích.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_13_APPLE.
SOFTWARE Operační systémy.
Srovnání operačních systémů
SW počítače - operační systém
Operační Systém Operační systém je v informatice základní programové vybavení počítače (tj. software), které je zavedeno do paměti počítače při jeho.
Historie operačních systémů úvod
Uživatelská rozhraní Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Libor Otáhalík. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Operační systémy 1.
OPERAČNÍ SYSTÉMY ICT – Mgr. Milan Šimek.
Kancelářské balíky,a jejich porovnání
Operační systémy.
(Digitálny prezentačný materiál)
Informatika – Operační systémy
Operační systémy.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Transkript prezentace:

Vývoj operačních systémů Obrazová část Studijní materiály najdete na adrese:

Staré logo operačního systému AIX firmy IBM Staré logo operačního systému Solaris firmy Sun Microsystems První počítač Apple byl vlastně jen základní jednotkou v dřevěné bedničce Počítač Apple IIe, vylepšená varianta počítače Apple II, se kterým Jobs a Wozniak své podnikání opravdu rozjeli IBM PC: počítač ne tak kvalitní jako stroje Apple, ale levnější a vyráběný v daleko větším množství Apple Lisa: první počítač s grafickým uživatelským rozhraním, ale komerční propadák Počítač Apple Macintosh 128k, vylepšená varianta legendárního Macintoshe

Počítač Atari 800XE, legenda méně úspěšná než Macintosh Logo Linuxu se pyšní hezkým tučňákem FreeBSD má ve svém logu roztomilého ďáblíka Počítač Amiga 1200, další neúspěšná legenda NeXT STEP, legendární objektově orientovaný operační systém založený na Unixu

Operační systém BeOS R5 byl po technické stránce dokonalý, ale přišel příliš pozdě Operační systém OS/2 Warp v4 a jeho propracované rozhraní WorkPlace Shell Operační systém Amiga TOS byl na svou dobu velice pokročilý Počítač Apple iMac – znovuzrození legendy

Operační systém Windows 98 byl zastaralý už v době svého uvedení, jak bývalo u Microsoftu nedobrým zvykem Linux s grafickým uživatelským rozhraním X Windows System a desktopem GNOME 2.0 Operační systém OS/2 Warp se může chlubit elegantním logem

Operační systém Windows XP s rozhraním Luna eComStation, pozůstatek OS/2 Warp MacOS X s rozhraním Aqua, potomek NeXT STEPu

Rodina výrobků IBM eSeries iSeries Můžeme čekat znovuzrození Amigy? Střízlivé logo informačního giganta, firmy IBM Linux s grafickým uživatelským rozhraním X Windows System a desktopem KDE 3.0 Počítač IBM AS/400 Model 830 Model 250, nejmenší z rodiny počítačů IBM AS/400