prezentuje prof. Ing. Václav Hlaváč, CSc. Katedra kybernetiky FEL ČVUT

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Fai.utb.cz
Advertisements

Automatizační a měřicí technika (B-AMT)
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Bakalářský studijní obor Elektronika a sdělovací technika B-EST.
Studijní program Stavební inženýrství
Obor S - Informační systémy ve stavebnictví
Bakalářský studijní program Softwarové technologie a management (STM) Prof. Ing. Jiří Žára, CSc.
Studijní obor Informační a automatizační technika www. fsid. cvut
Koncepce rozvoje a řízení vědy a výzkumu
Mapy a geografické informační systémy
Strojírenství zaměření Automatizační a robotizační systémy
„ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ“ 1 Spolupráce technických univerzit s podniky = významná podpora inovací Český národní komitét IMEKO Vladimír Haasz.
Elektrotechnické a elektronické systémy v dopravě (ESD)
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Systémy pro podporu managementu 2
Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola, Písek, Karla Čapka 402 Střední průmyslová škola Vyšší odborná škola Bankovní institut vysoká škola, a.s.
O fakultě... Fakulta vznikla 1. ledna 1991 rozdělením Fakulty strojní a elektrotechnické na dvě samostatné fakulty. Fakulta elektrotechniky a informatiky.
Magisterský obor Ekonomika a řízení elektrotechniky a energetiky.
Ústav automatizace a měřicí techniky
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
Systémy pro podporu managementu 2 Inteligentní systémy pro podporu rozhodování 1 (DSS a znalostní systémy)
Informační podpora při krizovém řízení
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Šaratice Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání.
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
Výuka Informačních technologií na DFJP
stránka.
Ostravice Možnosti mobilních technologií při řešení projektů a v organizaci času Mgr. Rostislav Fojtík Ostravice
NAIL028. Úvod  Kdo David Obdržálek  Co algoritmy software hardware  Jak přednáška, cvičení 2/2 Z+Zk.
Přehled metod umělé inteligence a její historie (bakalářská práce) Vedoucí práce: Ing. Ladislav Beránek, CSc., MBA Vypracoval: Michal Jelínek.
B i o c y b e r n e t i c s G r o u p Nový obor - počítače v medicíně a biologii  Proč je management informací ústřední otázkou v biomedicínském výzkumu.
Reaktorová fyzika I pro 3. ročník zaměření TTJR, JEŽP a JZ
Elektrotechnická fakulta ČVUT KATEDRA KYBERNETIKY Vedoucí prof. Ing. Vladimír Mařík, DrSc. KATEDRA KYBERNETIKY ELEKTROTECHNICKÁ.
Katedra počítačů ČVUT FEL
Bakalářský obor STM-ECTS Manažerská informatika. Vidíte své budoucí uplatnění spíše v managementu a řízení, než v čistě inženýrské/technické pozici? Chcete.
Obor: Kybernetika a měření Jaké studium zajišťují katedry typ obor stud./rok bakalářské Kybernetika a měření 150 magisterské Kybernetika a měření - RT,
CW – 05 TEORIE ROZHODOVACÍCH PROCESŮ Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně Ing. Václav Rada, CSc. Leden 2009.

Fakulta informatiky Masarykova univerzita Brno. Fakulta informatiky MU Brno Brno – univerzitní město Masarykova univerzita – druhá největší univerzita.
Katedra počítačů ČVUT FEL Program STM Obor Web a Multimédia (garant oboru: prof. Jiří Žára)
ČVUT V PRAZE Fakulta stavební ČVUT V PRAZE Fakulta stavební Magisterský studijní program „Budovy a prostředí“ prof.Ing.Karel Kabele,CSc. Katedra TZB.
Elektrotechnická fakulta ČVUT KATEDRA KYBERNETIKY Vedoucí prof. Ing. Vladimír Mařík, DrSc. KATEDRA KYBERNETIKY ELEKTROTECHNICKÁ.
Silnoproudá elektrotechnika zabývá se řízením toku a přeměn elektrické energie.
B i o c y b e r n e t i c s G r o u p Úvod do biomedicínské informatiky Lenka Lhotska Gerstnerova laboratoř, katedra kybernetiky ČVUT FEL Praha
Elektrotechnická fakulta ČVUT KATEDRA KYBERNETIKY Vedoucí prof. Ing. Vladimír Mařík, DrSc. KATEDRA KYBERNETIKY ELEKTROTECHNICKÁ.
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE
KATEDRA CHEMIE Fakulta pedagogická Západočeské univerzity v Plzni 2016.
A PLIKACE OZE NA SPŠ A VOŠ, P ÍSEK, K ARLA Č APKA 402 Ing. Jiří Uhlík Ing. Miroslav Paul.
Sekce elektrotechnická Ing. Jaroslav Král SPŠ elektrotechniky a informatiky Ostrava.
Studijní obor AUTOMATIZACE a ŘÍDICÍ TECHNIKA Bc.Ing. Bc. a navazujícího Ing. studijního programu Chemické a procesní inženýrství PROČ? Automatizace a řídicí.
Výuka oboru DE. O bor O bor Dopravní elektroinženýrství a autoelektronika Odborná zaměření: Automobilová elektronika Elektrická trakce Sdělovací a zabezpečovací.
Centrum pro výzkum, vývoj a inovace Life for Science. Science for Life.
Technologie dopravních průzkumů Ing. Martin Langr Prezentace projektů – nový studentský projekt.
ČVUT zítra prof. RNDr. Miroslav VLČEK, DrSc.. ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE 2 Postavení univerzity v měnícím se světě  Boloňské deklarace a společný.
Katedra elektrotechniky
ČVUT Fakulta elektrotechnická
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
MEZIFAKULTNÍ MAGISTERSKÝ STUDIJNÍ PROGRAM INTELIGENTNÍ BUDOVY
Zpráva o studiu za rok 2016 Zdeňka Chmelíková
Projekt - K620 Řízení a modelování silniční dopravy
Silnoproudá elektrotechnika
FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
UNIVERZITA PARDUBICE Dopravní fakulta Jana Pernera
Bakalářský studijní program Elektroenergetika Garant : doc. Ing
Silnoproudá elektrotechnika
Výukové a výzkumné centrum v dopravě
Možnosti studia techniky a technických projektů na fakultách ZČU
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
ČVUT v PRAZE Fakulta dopravní ÚSTAV LETECKÉ DOPRAVY PROFIL STUDENTA
Aplikovaná elektronika
Transkript prezentace:

Informace o bakalářském oboru Kybernetika a měření studijního programu Elektrotechnika a informatika prezentuje prof. Ing. Václav Hlaváč, CSc. Katedra kybernetiky FEL ČVUT Praha 2, Karlovo náměstí 13

ODBORNOU NÁPLŇ ZAJIŠŤUJÍ Katedra řídicí techniky (Karlovo náměstí) Katedra měření (Dejvice) Katedra kybernetiky (Karlovo náměstí) Centrum aplikované kybernetiky (Karlovo náměstí)

V čem se stanete odborníky? Naučíte se řešit složité úlohy reálného světa počítačovými (informačními) technologiemi, např.: Popsat a řídit dynamické systémy (např. letadlo, výrobní proces, biotechnologii). Získávat údaje o reálném světě (od jednoduchých senzorů, přes techniky počítačového vidění po dolování údajů z databází). Řešit algoritmicky těžké úlohy metodami umělé inteligence.

Proč doporučujeme tento obor? Stojí na základních principech, které dobře odolávají i při překotném vývoji technologií (i když je využívají). Díky obecnosti zaručuje možnost velmi různorodého zaměstnání. Obor učí katedry, které ve výzkumu a praxi dokazují, že svoji věc umějí. Mají Největší úspěchy ve výzkumu na ČVUT. Mnoho praktických realizací. Budou vás učit mladí učitelé a výzkumníci.

ROBOT PRO INSPEKCI KANALIZACE Vývoj a nasazení české technologie všesměrového vidění pro britského výrobce se 70% podílem na světovém trhu. K projektu přispěli také studenti bakalářské etapy. Výsledek ročního projektu podpořeného Evropskou komisí.

ROZPOZNÁVÁNÍ V OBRAZECH Detekce a rozpoznávání obličejů, dopravních značek, registračních značek automobilů, ... Indexování a vyhledávání v obrazových databázích Párování oblastí v obrazech Sledování objektů ve videosekvencích KATEDRA KYBERNETIKY ELEKTROTECHNICKÁ FAKULTA ČVUT

3D POČÍTAČOVÉ VIDĚNÍ Geometrie 3D vidění Snímání mnoha nekalibrovanými kamerami Řešení korespondenčního problému 3D rekonstrukce Zpřesňování mnoha měřeními a odolnost proti hrubým chybám Snímání a analýza hloubkových map

INTELIGENTNÍ MOBILNÍ ROBOTIKA Zpracování senzorických dat inerciální sensory sonarové a laserové dálkoměry Navigační systémy pro roboty a osoby Metody pro lokalizaci a mapování prostředí Plánování ve skupině robotů

MULTIAGENTNÍ SYSTÉMY Aplikace agentních technologií v průmyslu plánování výroby vnitropodnikové mezipodnikové řízení dodavatelských řetězců diagnostika v průmyslu řešení bezpečnosti při komunikaci v multi-agentních systémech

CEPOT – Centrum podpory talentů Tříměsíční průmyslově orientované studentské projekty během studia alternativa pro zaměstnání během studia pravidelná mzda možnost pokračování v bakalářské nebo diplomové práci specializované kurzy pod vedením uznávaných lektorů z praxe (marketing, prezentace, projektové řízení, image) snadnější přechod do komerčního prostředí po ukončení studia www.cepot.cz

HYBRIDNÍ MOTOR Výzkum a vývoj hybridního motoru kombinace spalovacího motoru lineárního el. motoru aktivní tlumení

ŘÍZENÍ SLUNEČNÍ ELEKTRÁRNY Plataforma Solar de Almería - Andalusie, Španělsko Kolektorové pole ACUREX

STIMULOVÁNÍ SVALŮ PARAPLEGIKŮ ve spolupráci s Centre for Rehabilitation Eng. University of Glasgow analýza, návrh algoritmy, software teorie

Z výzkumu katedry měření Měřicí přístroje pro evropský vesmírný výzkum Programovatelné kamerové systémy pro průmyslovou automatizaci a bezkontaktní měření

Z výzkumu katedry měření Automobilová elektronika Komunikace po napájecí síti vozidla Systémy pro diagnostiku vozidlových datových sítí Testování elektronických řídicích jednotek Avionické systémy Řídicí systém bezpilotního letounu SOJKA (spolupráce s VTUL Praha) Systémy inerciální navigace

Oblasti uplatnění absolventů bakalářského oboru Kybernetika a měření Skoro všechny obory, např.: elektrotechnika, strojírenství, chemie, energetika, plynárenství, vodárenství, bankovnictví, zdravotnictví, doprava a řada dalších. Profese, např: konstruktér, provozní technik, vedoucí výrobních skupin, obchodní referent, informatik, správce počítačových sítí, správce databázových systémů a další.

KDE NÁS NAJDETE? Katedra měření – zde v monobloku Katedra kybernetiky Katedra řídicí techniky v budovách E, G na Karlově náměstí