Zelené úterý Jazykový rozbor. Určete v souvětí slovní druhy. (kartičky) Za zelenou barvu rostlin odpovídá chlorofyl, který pohlcováním slunečního světla.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Lidské zdraví a potrava - pokračování
Advertisements

Projekt: Moderní environmentální vzdělávání v přírodě
Buňka základní stavební a funkční jednotka organismů funkce buňky:
MSŠZe a VOŠ Opava Projekt: Moderní environmentální vzdělávání v přírodě Kvíz: modul č. 5 „Ovocný sad“ Význam ovoce a zeleniny Z písmensprávných odpovědí.
„EU peníze středním školám“
Bezobratlí živočichové
„EU peníze středním školám“
PřírodaZábavaVzorceHistorie  Tento plyn mohli nebo mohou produkovat bakterie žijící ve vlhčích oblastech hluboko pod suchým povrchem.
Základní vzdělávání - Člověk a příroda – Přírodopis - Biologie rostlin
Základní pojmy ve výživě
PaedDr.Pavla Kelnarová ZŠ Valašská Bystřice
FOTOSYNTÉZA – JEDINEČNÝ DĚJ
Podstatná jména pomnožná, hromadná, látková a abstrakta
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory 1.4 – Zlepšení podmínek ve vzdělávání na základní škole OP VK Podmět.
„EU peníze středním školám“
Výživa Metabolismus = látková výměna – soubor chemických dějů v buňkách katabolismus: štěpení živin na jednodušší látky, definitivně končí u CO2, H2O a.
Rostliny - význam a jejich dělení.
VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.02 Anotace: Prezentace seznamuje s nejdůležitějším jevem na Zemi. Vzdělávací oblast: Organismy se schopností fotosyntézy Autor:
Digitalizace výuky Příjemce
Základní skupiny organismů
69.1 Stavba věty jednoduché, základní skladební dvojice
KOLOBĚH LÁTEK A TOK ENERGIE
ABIOTICKÉ PODMÍNKY ŽIVOTA
Vitamíny Lépe přírodní než umělé! Obr. 1
CJL mluvnice Tvarosloví Mgr. Zina Omelková
Zdravá výživa I Dagmar Šťastná.
Fotosyntéza a dýchání Fotosyntéza Dýchání
Řešíme logický problém (všeobecný jazykový rozbor) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jarmila Karlovcová. Dostupné z Metodického.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Urbášek Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Základní škola, Moravský Krumlov, náměstí Klášterní 134, okres Znojmo, příspěvková organizace VY_32_INOVACE_04_PR_ZÁKLADNÍ SLOŽKY POTRAVY.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
BÍLKOVINY. DEFINICE Odborně proteiny, z řeckého PROTEIN=PRVNÍ. Jsou to přírodní makromolekulární látky vznikající z aminokyselin. Obsahují vázané atomy.
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořenízáří 2012 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka ( DUM 04) Rozmanitost.
Podstatná jména látková. Látková podstatná jména mají zpravidla jen tvary jednotného čísla a označují se jimi jak část, tak i celek, tedy látku samu bez.
NÁZEV ŠKOLY: ZAKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62 AUTOR: Mgr. Iva Zatřepálková, OBDOBÍ: březen 2012 NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_CJ4_Shoda přísudku s podmětem.
Anotace Výukový program pro žáky 8. ročníku na 2. stupni ZŠ. Téma: Přeměna látek a energií - výživa. Možnost využití: interaktivní tabule.
Výživa a zdraví. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět práce–
Předmět:chemie Ročník: 3. ročník učebních oborů Autor: Mgr. Martin Metelka Anotace:Materiál slouží k výkladu učiva o fotosyntéze. Klíčová slova: fotosyntéza,
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětPotraviny a výživa Tematický okruhÚvod.
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Bakterie Přírodopis 6. třída.
Název školy: Základní škola Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 Autor: Mgr. Olga Slováková Název materiálu: VY_32_INOVACE_03_JABLKO Výchova.
Získávání energie pro život
Monosacharidy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Skladba 9. ročník
KOMPLEXNÍ VĚTNÝ ROZBOR
VY_32_INOVACE_CJ.6.A.14 Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Nikola Grbavčicová Název materiálu: VY_32_INOVACE_CJ.6.A.14_pridavna_jmena Název:
ŽIVÁ PŘÍRODA Anotace: Materiál je určen k výuce přírodovědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základními znaky a dělením živé přírody.
Opakování na závěrečnou písemnou práci
Název školy:ZÁKLADNÍ ŠKOLA NOVÝ KOSTEL,OKRES CHEB
Název školy:ZÁKLADNÍ ŠKOLA NOVÝ KOSTEL,OKRES CHEB
Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213
Škola Základní škola Tehov, okres Praha-východ, Tehov 78, Autor
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
ROSTLINY - ŘASY Přírodopis VI..
AUTOR: Blanka Petlánová
ČLOVĚK A JEHO VNITŘNÍ ÚSTROJÍ
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
= přeměna látek a energií
Rostliny a houby našich lesů  ŘASY - nejjednoduší rostliny.
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
Rostliny - význam a jejich dělení.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ PARDUBICE - SPOŘILOV
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
9. ABIOTICKÉ PODMÍNKY ŽIVOTA
Dýchání všechny organismy dýchají stejně (ve dne i v noci)
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Živé organismy.
Transkript prezentace:

Zelené úterý Jazykový rozbor

Určete v souvětí slovní druhy. (kartičky) Za zelenou barvu rostlin odpovídá chlorofyl, který pohlcováním slunečního světla vytváří energii využívanou rostlinami pro růst. Napište vzorec souvětí. V první větě souvětí určete základní skladební dvojici. Určete stavbu slova vytváří a vymyslete 2 příbuzná slova. Určete mluvnické kategorie + vzor u podstatných jmen (na pomůcce). Určete slovesné kategorie u sloves (na pomůcce).

Určete v souvětí slovní druhy. (kartičky) Chlorofyl má blahodárný účinek na lidský organismus, povzbuzuje množení červených krvinek, omezuje krvácení dásní a paradentózu. V první větě souvětí určete základní skladební dvojici. Určete stavbu slova omezuje a vymyslete 2 příbuzná slova. Určete mluvnické kategorie + vzor u podstatných jmen (na pomůcce). Určete slovesné kategorie u sloves (na pomůcce).

Určete v souvětí slovní druhy. (kartičky) Okurky pomáhají odstranit z těla nadbytečné tekutiny a díky tomu eliminují i různé škodlivé látky v nich obsažené. Určete mluvnické kategorie + vzor u podstatných jmen (na pomůcce). Určete slovesné kategorie u sloves (na pomůcce).

Určete v souvětí slovní druhy. (kartičky) Jablka jsou velmi bohatým zdrojem vlákniny, která pomáhá odstranit z našich střev nestrávené zbytky potravin, mají také velké množství vitamínu C. Určete mluvnické kategorie + vzor u podstatných jmen (na pomůcce). Určete slovesné kategorie u sloves (na pomůcce).