WWW.PRORODINY.CZ Centrum pro rodinu a sociální péči o.s. 1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Advertisements

Zn. NÁHRADNÍ RODIČ CZ.1.04/5.1.01/ Jak aktivně nacházet náhradní rodiče P rofesionalizace procesů při výběru adeptů na nový typ zaměstnání.
Citigroup soutěž o nejlepší firmu s rovnými příležitostmi pro ženy a muže v ČR Bc. Jitka Kolářová, Gender Studies o.p.s.
Dobrovolnické centrum Ostrava. DC ADRA Ostrava Nejsme poskytovatel soc. služeb 3 akreditace MV ČR na vysílání dobrovolníků do soc. a zdrav.zařízení –
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Pokus Jen tak Městská charita České Budějovice. Mnozí dělají charitu, my jsme CHARITA Nestátní nezisková církevní organizace Součást Charity ČR, mezinárodní.
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
1 EICO - nevyšlapanou cestou. 2 Evropský sociální fond Operační program Rozvoj lidských zdrojů (OP RLZ) Opatření 2.3 Posílení kapacity poskytovatelů sociálních.
Zavedení systému opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání na Magistrátu města Brna 9. Národní konference kvality ve veřejné správě
Plánování sociálních služeb v Třinci. „Pověz mi a já zapomenu, ukaž mi a já si vzpomenu, ale nech mne zúčastnit se a já pochopím.“ Konfucius.
Centrum pro rodinu a sociální péči o.s. 1.
Implementace systému flexibilních benefitů
Chůvička Brno Agentura na hlídání dětí v Brně a okolí
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Konference Brno - město pro rodiny Poradní sbor Rady města Brna pro rodinu Shrnutí realizovaných pro-rodinných činností Mgr. Ing. Pavel Šmýd,
Projekt: Klidnější život s dobrým rodinným rozpočtem „Jak se starat o rodinné finance“ InHelp, o.p.s. 5.Května 3, Milovice.
KomunitníCentrum. ČESKÉHO ŠVÝCARSKA TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR  4 národní.
Představení projektu Trojlístek Konference Rodina spojuje generace Mgr. Gabriela Vybíralová Brno.
Centrum sociálních služeb Ostrava, o. p. s
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Deinstitucionalizace... Deinstitucionalizace pobytových sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením Závěrečná konference k individuálnímu projektu.
Brno–město pro rodiny Projekt ANIMA PLUS CZ Inovativní opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání Mgr. Lenka Zemanová.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Moderní rodina. Institut rodiny se mění V ČR transformace – oddálení od tradičního modelu.
Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno
Projekt dětská skupina MOTÝL
Květen Historie sociálního podniku Vznik v červenci 2005 v sekci sociálně podnikatelských aktivit Ligy 16 pracovních míst pro cílové skupiny osob.
Konference Net ZP – Síť péče o osoby se zdravotním postižením Včasná pracovní diagnostika pro tělesně postižené CZ.1.04/5.1.01/B Mgr. Martin Korych.
Vstřícný zaměstnavatel Kritéria soutěže. 1. Organizace práce Vstřícnost a reálné možnosti využívání flexibilních forem práce Další úpravy pracovního režimu.
Zkušenosti získané při realizaci projektu Brandýský Matýsek o.s.
PRORODINNÁ POLITIKA.  Prorodinná politika = souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny. Obecně se jedná o podporu rodin ve výkonu jejich přirozených.
Občanské sdružení rodičů a přátel dětí s handicapem ORION Adresa: Centrum ORION Panská 1493 Rychnov nad Kněžnou Telefon:
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
RODINNÁ POLITIKA Rodinná politika na úrovni krajů a obcí, Metodické „doporučení“ MPSV ČR, 2008) souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny podpora.
Zkušenosti z inspekce přímé péče na základě práce s biografií Domov pro seniory Velké Meziříčí, příspěvková organizace Mgr. Eliška Gregorová.
Rodina na Vysočině výsledky empirických výzkumů uskutečněných v kraji Vysočina v letech 2005 – 2010 konference Rodinná politika v centru pozornosti krajů.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
Monitoring a vyhodnocování KPSS na Otrokovicku PŘEDVÁNOČNÍ SETKÁNÍ PRACOVNÍCH SKUPIN A ŘÍDICÍ SKUPINY.
Freibergské sdružení pro přátelský vztah k rodině Vyhodnocení ankety rodičů a podniků k přátelskému vztahu města Freiberg k rodině červen 2008.
Prezentace služeb Komunitní plánování Litomyšl
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Kamýk nad Vltavou Počet obyvatel : 907 Kamýk nad Vltavou a Velká nad Vltavou zdravotní středisko, poštovní úřad, mateřská škola, základní škola spojená.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Sociální služby a Projekt Zdravý kraj v Jihomoravském kraji J.Drbal, V.Kytnerová, K.Zouharová Plánování rozvoje sociálních služeb Dobrá praxe zdravých.
„SLAĎUJEME V JIHOMORAVSKÉM KRAJI“ Ing. Jaromíra Vítková
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Výměna mezinárodních zkušeností a dobré praxe v sociální oblasti Oblast rovných příležitostí žen a mužů PhDr. Ivana Štrossová Havlíčkův Brod, 23. dubna.
PROJEKTY ZAMĚSTNANOSTI V REGIONU HRANICKO Ing. Marcela Tomášová 25. listopadu 2014 Nástroje podpory zaměstnanosti ve venkovských oblastech Olomouckého.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
PREZENTUJÍCÍ Rodinné audity Metodika opatření na podporu slaďování rodinného a pracovního života PhDr. Lada Nováková Mgr. Klára Čmolíková Cozlová.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Standardizace orgánů sociálně-právní ochrany PhDr. Miloslav Macela Odbor rodiny a ochrany práv dětí.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Rodina a zaměstnání Henry Schein Česká republika
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Bezradný rodič? Bezradný zaměstnavatel? Hledejme společnou řeč…
Shrnutí výsledků vzdělávacího projektu
Slučitelnost zaměstnání a rodiny
Jitka Altmanová vedoucí Centra podpory náhradní rodinné péče.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
Podpora implementace dětských skupin CZ /0.0/0.0/15_009/
LET ZAPOJENÝCH DĚTÍ PROJEKTŮ 6 15 KOL PROJEKTU ROZHLED.
náhradní rodinné péče II setkání zástupců KÚ OSPOD a NNO
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
Prorodinné aktivity Olomouckého kraje
Transkript prezentace:

Centrum pro rodinu a sociální péči o.s. 1

 Posláním Centra pro rodinu a sociální péči o.s. je podporovat manželství, rodinu a mezilidské vztahy na základě křesťanských hodnot.  Centrum založeno v roce 1993 – 20 let činnosti 2

Centrum pro rodinu a sociální péči o.s. Tři střediska činnosti:  Středisko RODINA prorodinné aktivity  Projekt Výzva podpora rodin s dětmi se zdravotním postižením  Klub ÁMOS interaktivní projekty pro děti a celé rodiny 3

Klub ÁMOS – interaktivní výstavy 4

Klub ÁMOS – hlavolamy pro celou rodinu 5

Centrum pro rodinu a sociální péči o.s. Jako zaměstnavatel: v průběhu práce na auditu a při vytváření realizačního plánu došlo k podstatným změnám Leden zaměstnanců45 úvazků Leden zaměstnanců40 úvazků Především díky klesajícím dotacím. Jako NNO se u nás situace několikrát ročně mění, žádný finanční zdroj nemáme jistý, jednotlivé zdroje se dozvídáme v průběhu celého roku. 6

Osobní asistence – cca 25 z 50 zaměstnanců 7

Centrum pro rodinu a sociální péči o.s.  „prorodinnost“ máme už v názvu a v poslání organizace, je naším denním chlebem  byli jsme zapojeni (v rámci OP RLZ) do projektů na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání – realizovali jsme různé kurzy a semináře, máme vyškolené lektory atd.  přihlásili jsme se do auditu, abychom si ověřili prorodinnost organizace vůči zaměstnancům 8

Kurz rozvoje kompetencí – využití na trhu práce 9

Centrum pro rodinu a sociální péči o.s. S čím jsme vstupovali – co už jsme uměli:  velký důraz na rodinnou pohodu zaměstnanců – vstřícnost, pružnost, pochopení – vědomí priorit  individuální přístup – úvazek, pracovní doba, rodinná situace, péče v rodině  přátelské vztahy a atmosféra – narozeniny, opékání, předvánoční setkání, ples  zaměstnanci jsou velmi loajální a spokojení i přes nízké příjmy a neustálou finanční nejistotu 10

Z našich akcí … 11

Centrum pro rodinu a sociální péči o.s. 12 Z našeho realizačního plánu (do ):  formalizovat nabídku flexibility a pružnosti pracovní doby, práce z domu a na telefon – zřetelně dle pracovní pozice  zpracovat směrnici ohledně RD – komunikace před ní, během ní, po ní  zpracovat adresář lidí na RD – zvát na vzdělávací a společenské akce  zavést jasnou zpětnou vazbu spokojenosti zaměstnanců v oblasti R+Z

Centrum pro rodinu a sociální péči o.s. 13 Z našeho realizačního plánu (do ):  intranet organizace – pro zaměstnance i na RD:  informace a dokumenty k tématu R+Z  nabídka naší knihovny  nabídka služeb, vzdělávání, prázdninové akce  možnost dítěte na pracovišti (dětský koutek)  zpracovat systém benefitů  slevy na naše akce  příspěvky (sňatek, dítě, penze)  akce pro rodinné příslušníky atd.

Centrum pro rodinu a sociální péči o.s. Překážky:  nedostatek financí – finanční nejistota  v průběhu auditu jsme propouštěli zaměstnance  přetíženost lidí – krácení úvazků  nemožnost některé procesy plánovat  věnujeme čas a energii „záchraně organizace“ Velké pozitivum:  práce v Centru je pro většinu lidí srdeční záležitost 14

Centrum pro rodinu a sociální péči o.s. 15  Centrum pro rodinu a sociální péči o.s. Kostelní nám Ostrava   Děkuji za pozornost