Sociální zabezpečení EU Administrativa. Administrativní komise úkoly vyřizování administrativních otázek a otázky interpretace vyplývající z tohoto nařízení.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální zabezpečení migrujících pracovníků z pohledu ČSSZ
Advertisements

 Je v ČR organizováno a garantováno státem.  Vychází z Listiny základních práv a svobod, která zaručuje každému občanu právo na sociální zabezpečení.
Sociální správa - prosinec
Mgr. Vít Holubec Oddělení koordinace sociálního zabezpečení
Moc výkonná ii VY_32_INOVACE_ 08 - Moc výkonná II.
Sociální zabezpečení rodiny cizího příslušníka pracujícího na území ČR: dávky v mateřství a odpovídající otcovské dávky rodinné dávky dávky v případě.
Kvalita a bezpečí pro naše pacienty – náš základní cíl Mezinárodní konference pořádána Svazem zdravotních pojišťoven ČR ve spolupráci s o Association Internationale.
Veřejná správa – úvod.
Sociální zabezpečení 3. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sociální zabezpečení a důchodová politika
PRÁCE V EU/EHP A ŠVÝCARSKU
Organizace sociální správy
Komerční a nekomerční pojištění
Právo sociálního zabezpečení J.Kožiak. Předmět úpravy  Pojem Právní odvětví, které upravuje pomoc občanům v tíživé společenské situaci z veřejných zdrojů.
Systém zdravotní a sociální péče v České republice
 Ministerstvo kultury je podle tzv. kompetenčního zákona ústředním orgánem státní správy pro.... věci církví a náboženských společností...".  Hlavní.
Koordinace dávek v nezaměstnanosti
EURES – vaše práce v Evropě
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Sociální zabezpečení 3. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Obecní zřízení N SP1 Přednáška M. Horáková. Rozsah problematiky 1/2 Základní právní úprava Obec Druhy obcí Základ obce Působnost obcí Oprávnění obce vydávat.
Správa sociálního zabezpečení Sociální pomoc. doplňkový systém pomoc fyzickým osobám, které ocitly v tíživých sociálních situacích, které nemohou překonat.
REALIZACE PRÁV PŘÍSLUŠNÍKŮ NÁRODNOSTNÍCH MENŠIN
Správa sociálního zabezpečení
Státní správa Petr Machala.
Státní správa.
1 Sociální zabezpečení v EU Základní zásady, osobní a věcný rozsah.
1 Dáky v nemoci, mateřství a rovnocenné otcovské dávky.
TÉMA 10 VÝDAJE NA SOCIÁLNÍ ZABEZPEČENÍ. Člověk se dostane v životě do nesnází, v nichž potřebuje pomoc a podporu - peněžní, věcnou i jinou POMOC může.
Sociální zabezpečení v EU Základní zásady, osobní a věcný rozsah.
1 Pracovní úrazy Pracovní úrazy : Zaměstnavatel je povinen vést příslušnou evidenci pracovních úrazů v souladu s nařízením vlády č. 201/2010.
Správa sociálního zabezpečení Nemocenské pojištění druhá část.
Správa sociálního zabezpečení
Orgány a instituce působící v oblasti sociální politiky a jejich kompetence. JUDr. Jana Komendová, Ph.D.
Systém sociálního zabezpečení Úvod. Používané zkratky ÚP – úřad práce OSVČ – osoba samostatně výdělečně činná OBZP – osoba bez zdanitelných příjmů ČSSZ.
Prezident a vláda. Prezident ● Prezident je titul, kterým se označuje vedoucí organizace, obchodní společnosti nebo státu. V některých jazycích (francouzština)
VLÁDA. Vláda – předseda vlády (premiér) - místopředsedové - ministři Vláda České republiky  je vrcholný orgán výkonné moci  vláda je jmenována vždy.
Evropské služby zaměstnanosti EURopean Empolyment Services (EURES) Seminář Průvodce zdravotním a sociálním pojištěním v EU Hradec Králové,
POVINNÉ A NEPOVINNÉ POJIŠTĚNÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_9_INOVACE_EKO59 Název.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
ZÁKONNÁ POJIŠTĚNÍ - teorie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková.
Role MŠMT a Národní rady pro kvalifikace v procesu tvorby, posuzování a schvalování NSK Monika Pokorná.
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
Zaměstnání v sousední zemi a související právní předpisy EU David Chlupáček poradce EURES Úřad práce ČR Krajská pobočka v Jihlavě Jihlava
OBECNÁ ZJIŠTĚNÍ ZE ZKUŠENOSTÍ ZAMĚSTNAVATELŮ A ZAMĚSTNANCŮ S ODŠKODŇOVÁNÍM PRACOVNÍCH ÚRAZŮ A NEMOCÍ Z POVOLÁNÍ 6. konference Společně bezpečně v EU –
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Sociální politika Definice Objekty sociální politiky Předmět sociální politiky Úrovně sociální politiky osobní rozsah věcný rozsah.
2. února 2016 TISKOVÁ KONFERENCE. Co je KOBRA? -Nemá vlastní budovy, -nemá zaměstnance, -nemá dokonce ani korespondenční adresu, protože není institucí,
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_14/12_VLÁDA__MINISTŘI_PREZIDENT Téma: Vláda, ministři,
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Autor bakalářské práce: Martina Moravcová, DiS. Vedoucí bakalářské.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
SOCIÁLNÍ A ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ II.
Správa sociálního zabezpečení
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Koordinace dávek v nezaměstnanosti
Správa sociálního zabezpečení
Zákon o Generální inspekci bezpečnostních sborů
Realizace pilotního vzdělávacího kurzu pro specialisty v oblasti prevence kriminality (PK) odbor prevence kriminality Ministerstvo vnitra ČR
Sociální systém České republiky
Sociální politika EU Dávky v nemoci.
Sociální politika Předmět, metoda a prameny právní úpravy SZ
Centrum mezistátních úhrad Tereza Hylmarová
Sociální politika Předmět, metoda a prameny právní úpravy SZ
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Sociální zabezpečení v EU
Blízká budoucnost Možnosti po ukončení základní školy
Správa sociálního zabezpečení
Transkript prezentace:

Sociální zabezpečení EU Administrativa

Administrativní komise úkoly vyřizování administrativních otázek a otázky interpretace vyplývající z tohoto nařízení vypracovávat všechny překlady dokumentů vztahujících se k provádění nařízení podporovat a rozvíjet spolupráci členských států v záležitostech SZ podporovat modernizaci postupů pro výměnu informací shromažďovat faktory, které ovlivňují vyúčtování nákladů mezi institucemi předkládat návrhy na vypracování následných nařízení vypracovává vzory dokumentů nezbytných pro provádění nařízení složení Komise zástupci vlád členských států představitel Komise ES s hlasem poradním odborní poradci

Poradní výbor pro sociální zabezpečení migr. pracovníků složení zástupci členských států dva zástupci vlády (alespoň jeden musí být členem Administrativní komise) dva zástupci odborů dva zástupci zaměstnavatelských organizací jeden náhradník za každou skupinu představitel Komise jako předseda s hlasem poradním úkoly zkoumá obecné otázky a problémy vznikající z provádění nařízení formuluje pro Komisi stanoviska k těmto otázkám a návrhy na revizi nařízení

Příslušné úřady ČESKÁ REPUBLIKA Ministerstvo práce a sociálních věcí, Praha. Ministerstvo zdravotnictví, Praha. Ministerstvo obrany, Praha. Ministerstvo vnitra, Praha. Ministerstvo spravedlnosti, Praha. Ministerstvo financí, Praha.

Příslušné instituce Nemoc a mateřství: Věcné dávky: zdravotní pojišťovna, u kteréje dotyčná osoba pojištěna; Peněžité dávky: obecně: Česká správa sociálního zabezpečení, Praha, a její regionální složky; pro příslušníky ozbrojených sil: Vojáci z povolání: specializovaný útvar Ministerstva obrany; Příslušníci policie: specializovaný útvar Ministerstva vnitra; Příslušníci vězeňské služby: specializovaný útvar Ministerstva spravedlnosti; pro příslušníky celní správy: specializovaný útvar Ministerstva financí;

Příslušné instituce - pokračování Invalidita, stáří a úmrtí (důchody): obecně: Česká správa sociálního zabezpečení, Praha; pro příslušníky ozbrojených sil: vojáci z povolání: specializovaný útvar Ministerstva obrany; příslušníci policie: specializovaný útvar Ministerstva vnitra; Příslušníci vězeňské služby: specializovaný útvar Ministerstva spravedlnosti; pro příslušníky celní správy: specializovaný útvar Ministerstva financí;

Příslušné instituce - pokračování Pracovní úrazy a nemoci z povolání: Věcné dávky: zdravotní pojišťovna, u které je dotyčná osoba pojištěna; Peněžité dávky: obecně: náhrada škody v souvislosti s pracovním úrazem nebo nemocí z povolání: zaměstnavatel nebo pojišťovna, která jedná jeho jménem; Česká pojišťovna a.s.; Kooperativa pojišťovna, a.s.; důchody: Česká správa sociálního zabezpečení, Praha; krátkodobé dávky: Česká správa sociálního zabezpečení, Praha, a její regionální složky; pro příslušník ozbrojených sil: Vojáci z povolání: specializovaný útvar Ministerstva obrany, Praha; Příslušníci policie: specializovaný útvar Ministerstva vnitra, Praha; Příslušníci vězeňské služby: specializovaný útvar Ministerstva spravedlnosti, Praha; pro příslušníky celní správy: specializovaný útvar Ministerstva financí, Praha

Příslušné instituce - pokračování Pohřebné: Určené obecní úřady podle bydliště (pobytu) dotyčné osoby. Dávky v nezaměstnanosti: Úřady práce podle bydliště (pobytu) dotyčné osoby. Rodinné dávky: Určené úřady práce podle bydliště (pobytu) dotyčné osoby

Instituce místa bydliště a místa pobytu Věcné dávky: zdravotní pojišťovna (podle volby). Peněžité dávky: v nemoci a mateřství: Česká správa sociálního zabezpečení, Praha a její regionální složky; v invaliditě, stáří a úmrtí (důchody): Česká správa sociálního zabezpečení, Praha a její regionální složky; při pracovních úrazech a nemocech z povolání: Česká správa sociálního zabezpečení, Praha a její regionální složky; v nezaměstnanosti: Úřady práce podle bydliště (pobytu) dotyčné osoby; rodinné a ostatní dávky: Určené obecní úřady podle bydliště (pobytu) dotyčné osoby

Styčná místa Věcné dávky: Centrum mezistátních úhrad, Praha. Peněžité dávky: v nemoci a mateřství: Česká správa sociálního zabezpečení, Praha; v invaliditě, stáří, úmrtí (důchody): Česká správa sociálního zabezpečení, Praha; při pracovních úrazech a nemocech z povolání hrazených zaměstnavatelem: Ministerstvo práce a sociálních věcí, Praha; v nezaměstnanosti: Ministerstvo práce a sociálních věcí- Správa služeb zaměstnanosti, Praha; rodinné a ostatní dávky: Ministerstvo práce a sociálních věcí, Praha.