Speciální základní škola a mateřská škola Litomyšl,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Advertisements

VYSOKÁ PEC – SUROVINY A PRODUKTY
Výroba železa Železné rudy : Magnetovec(magnetit) až 70% Fe
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Speciální základní škola a mateřská škola Litomyšl,
Při výrobě železa se využívají také redoxní reakce
Výroba železa a oceli.
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Pracovní list VY_32_INOVACE_41_01
K O V Y ŽELEZO - Fe VY_32_INOVACE_05 - ŽELEZO.
Výroba železa.
Nerosty Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.07
OPAKOVÁNÍ: b) SO2 + H2O → H2SO3 c) Fe + H2SO4 → H2 + Fe2SO4
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: březen 2013 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII Vzdělávací.
Výroba železa.
Jméno autoraMgr. Eva Truxová název projektuModernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ číslo šablony V/2 Inovace.
Speciální základní škola a mateřská škola Litomyšl,
Řešení otázek na železo
PaedDr. Ivana Töpferová
Redoxní reakce. Výroba železa a oceli. OPAKOVÁNÍ
Železo Richard Horký.
CESTA ŽELEZA A DRUHY KOVŮ
Základy chemických technologií 2009
ZÍSKÁVÁNÍ KOVŮ Chemie 9. ročník
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda, Chemie Název: Opakování vlastností oxidů Autor: Zdeněk Fikejs Datum, třída: , 9.roč. Stručná anotace: Opakovací.
Ch_094_Prvky_Vlastnosti a použití chemických prvků-Kovy-Železo, hliník
Těžební průmysl II. Martin VRZALA.
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda, Chemie Název: Zlato, Stříbro Autor: Zdeněk Fikejs Datum, třída: roč. Stručná anotace: Seznámení se základními.
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda, Chemie Název: Oxid siřičitý a dusičitý Autor: Zdeněk Fikejs Datum, třída: , 9.roč. Stručná anotace: Seznámení.
Speciální základní škola a mateřská škola Litomyšl,
ŽELEZNÉ RUDY A JEJICH TĚŽBA
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: V/2 Název: Využívání.
Speciální základní škola a mateřská škola Litomyšl,
Výroba kovů.
Speciální základní škola a mateřská škola Litomyšl,
Speciální základní škola a mateřská škola Litomyšl,
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda, Chemie Název: Opakování kovy a nekovy Autor: Zdeněk Fikejs Datum, třída: , 9.roč. Stručná anotace:Opakovací.
Nejpoužívanější kovy na Zemi Železo, měď, hliník Autor: Mgr. Vlasta Hrušová.
KOVY I ŽELEZO, HLINÍK. ŽELEZO latinský název Ferrum značka Fe vlastnosti: šedý, lesklý, pevný, magnetický kov, vysoká hustota, nesloučené se v přírodě.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 29 Anotace.
KOVY Výroba kovů redukcí ze sloučenin. KOVY  významná skupina látek využívaná od starověku  většina kovů se v přírodě vyskytuje vázaná ve sloučeninách.
Anotace Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Zbožíznalství, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Materiály a technologie Mechanik elektronik 1. ročník OB21-OP-EL-MTE-VAŠ-M Rozdělení ocelí a litin.
Zapiš, nebo nalep do sešitu!!! „K O V“ Používání kovů lze právem považovat za velmi důležitý mezník v lidských dějinách. Pomocí kovů člověk mnohonásobně.
Výroba kovů. Kovy se vyskytují převážně ve sloučeninách – rudách (magnetit, hematit, sfalerit…). Z těchto rud se získávají technologiemi, které jsou založené.
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: leden 2013 Ročník, pro který je výukový materiál určen: IX Vzdělávací.
Projekt:OP VK Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Autor:Mgr. Alena Přibíková Číslo DUM:Ch Datum ověření ve výuce: Ročník:8.
Železo Autor: Mgr. Alena Víchová Škola: Střední umělecká škola v Ostravě Číslo projektu: CZ.1.07./1.5.00/ Číslo dum: VY_32_INOVACE_CHE_1_57 Název.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Výroba surového železa
Autor: Stejskalová Hana
Autor: Mgr. Jitka Pospíšilová
Prezentace – výklad učiva
VÝROBA ŽELEZA A OCELI - VYSOKÁ PEC
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výroba železa Chemie pro 9. ročník ZŠ.
Výroba kovů.
Ocel Vypracoval. Lukáš Karlík
Název školy ZŠ Elementária s.r.o Adresa školy Jesenická 11, Plzeň
Název vzdělávacího materiálu Železo
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Kovy VY_32_INOVACE_29_588 Projekt.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Lucie Tuhá Číslo
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Autor: Mgr. M. Vejražková
Speciální základní škola a mateřská škola Litomyšl,
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Kateřina Wernerová Název materiálu: VY_52_INOVACE_Ch.8.We.02_Kovy_priklady_vlastnosti_vyuziti.
VY_52_INOVACE_12 Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice, okres Náchod cz. 1.07/1.4.00/ „Blíže k přírodním vědám“ Mgr. Markéta Ulrychová ŽELEZO.
Výroba železa a oceli - opakování
Transkript prezentace:

Speciální základní škola a mateřská škola Litomyšl, 9. května 1181, 570 01 Litomyšl Vzdělávací oblast: Člověk a příroda, Chemie Název: Železo Autor: Zdeněk Fikejs Datum, třída:10.10, 2011 9.roč. Stručná anotace: Seznámení se základními vlastnosti železa, výskytem, výrobou a použitím.

Železo - Fe Výskyt, výroba, použití 6.2 nové učivo

Železo- Fe

ŽELEZO- Fe v přírodě Meteorit Železo se v čisté podobě v přírodě vyskytuje jen velmi vzácně a to hlavně v meteoritech. Je obsaženo v horninách, kterým říkáme železná ruda Meteorit Magnetovec (Fe3 O4) Ocelek (FeCO3) Hnědel Fe2 O3 Krevel Fe2 O3

ŽELEZO-Fe výroba Železo se vyrábí v zařízeních, nazývaných vysoká pec. Vysoká pec je stavba, která je vysoká 30 až 50 m. Z vysoké pece vytéká surové železo, ze kterého se získává litina. Dalším zpracováním se z litiny vyrábí ocel. Ocel je vlastně směs železa a dalších prvků – uhlíku, fosforu, manganu, chrómu atd. Vlastnosti oceli se mění podle množství příměsí.

ŽELEZO-Fe Zapiš si! Železo se vyrábí v zařízeních, nazývaných vysoká pec, která je vysoká 30-50m Z vysoké pece vytéká surové železo –litina. Dalším zpracováním se z litiny vyrábí ocel. Ocel je vlastně směs železa a dalších prvků – uhlíku, fosforu, manganu, chrómu atd. Vlastnosti oceli, jako tvrdost, pružnost atd., se mění podle množství příměsí. Nepříjemnou vlastností železa je, že rezaví - koroze. Železo proti korozi chráníme nátěrem.

ŽELEZO - Fe použití Zapiš si! Železo je všestranný materiál Používá se na výrobu strojů a zařízení Různých nástrojů

Použité materiály Text je zpracován podle učebnice Chemie pro devátý ročník zvláštní školy, nakladatelství Parta ISBN 80-901709-8-6 a pracovního sešitu Chemie pro 9.ročník zvláštní školy, nakladatelství Parta Vysoká pec-http://www.zschemie.euweb.cz/zelezo/zelezo3.html Obrázky železné rudy-http://www.zschemie.euweb.cz/zelezo/zelezo3.html Meteorit- http://www.ian.cz/detart_fr.php?id=578 Meteorit přílet k zemi-http://technet.idnes.cz/ Obrázek člověka - Chemie pro devátý ročník zvláštní školy- ISBN 80-901709-8-6 Koroze-http://www.i-dum.cz/CZ/page/40/tri-ucinky-upraven-vod-cwt-vulcan-calmat-i-catronic-vita.html http://www.hobbystranky.cz/jak-na/odstraneni-laku-novy-nater-dveri obrázek.-nátěr a smirkování-http://www.hornbach.cz/cms/cs/cz/projekty/bydleni/vsechny_navody_pro_bydleni/pracovni_postup_22113.html?p=1&hpp=10 Hasičské auto-http://www.vyprostovani.estranky.cz/clanky/soutezici/ Pluh-http://paral.blog.respekt.ihned.cz/c1-46125230-opatrovat-vlastni-rukou-ne-drtit-ocelovou-pesti Nůž-http://eshop.krasnenoze.cz Nádobí-http://kuchyne.dumazahrada.cz/clanky/kuchyne