Pivovar Krakonoš V pivovaru Krakonoš se začalo pivo vařit v roce 1582, ale pivo Krakonoš existovalo už před tím. Pivo se vařilo po 149. domech v Trutnově.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Trutnov Centrem města, obklopeného až do roku 1861 kamennými hradbami ze 14. století, je Krakonošovo náměstí . Jeho domy se středověkým podloubím, rekonstruované.
Advertisements

Výroba piva Nikola Pohrancová.
PK 26.
Lidé a čas 1) DÁVNÁ MINULOST.
Kostelec nad Černými lesy
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
JanáčeK značka pohody „Teprve pivem je žízeň krásná“
OBCHODNÍ MAJETEK Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Zuzana Mikulová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná.
Vznik a vývoj piva Tomáš Kovařík 8.B
Katedrála v Chartres.
VY_32_INOVACE_418, 21. sada, Přírodověda
Potraviny rostlinného původu
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Paníčková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
Sluneční hodiny Zajímavost
VY_12_INOVACE_85 Pro žáky 7. ročníku Člověk a společnost – Dějepis – Křesťanství a středověká Evropa Prosinec 2011 Mgr. Regina Kokešová.
Literatura 20 Literatura 30 Literatura 40 Literatura 50 Pohádky 10 Pohádky 20 Pohádky 30 Pohádky 40 Pohádky 50 Všeobecné 10 Všeobecné 10 Všeobecné 20 Všeobecné.
Druhy piva, skladování piva
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Paníčková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2014.
DRUHY PODSTATNÝCH JMEN
DRUHY PIV – OBECNÉ DĚLENÍ
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze st ř edním školám Č íslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzd ě lanosti Č íslo šablony:
VY_52_INOVACE_ZBP1_3764VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Výroba piva.
Bc. Otakar Kalenda Prezentace k informační studii na téma „Privatizace podniku Budějovický Budvar“ Bc. Otakar Kalenda
Moje Rodina.
Inovace profesní přípravy budoucích učitelů chemie CZ.1.07/2.2.00/ I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Tento projekt je spolufinancován.
Martin Fabián, Marketing v EU Jaro 2011.
Velká písmena Český jazyk 6. ročník ZŠ
Šablona: III/2 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_NNA_453 Jméno autora:
Úvodní strana Trezor na korunovační klenoty – Kvíz
CO JE EKOSYSTÉM? Soustava živých organismů = společenstvo a jejich neživého prostředí, které se vzájemně ovlivňují a vyvíjejí v určitém prostoru a čase.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.3.8 Život na vesnici a ve městě Téma: Člověk a jeho svět - Dějiny.
VÝZNAM OBILOVIN A CHLEBA PRO VÝŽIVU ČLOVĚKA PRO SVĚTOVÝ DEN CHLEBA MUDR. KATEŘINA CAJTHAMLOVÁ.
Vzdělávací oblast:Odborné vzdělávání Tematická oblast:Nápojová gastronomie Název vyučovací oblasti: Suroviny pro výrobu piva Ročník / obor studia:2. a.
Pivovar Vratislavice. PIVOVAR VRATISLAVICE ZALOŽENO 1872 Již téměř jeden a půl století je život Vratislavic spojen se zdejším pivovarem. Vratislavický.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Mgr. Dana Vítková NÁZEV: VY_32_INOVACE_171_O klášterech TÉMA: STŘEDOVĚK.
Analýza odvětví Vyjednávací síla dodavatelů Připravili: Dudíková, Nečas, Horák.
Ing.Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV57 Název školy SPŠ.
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Vzdělávací oblast:Odborné vzdělávání Tematická oblast:Nápojová gastronomie Název vyučovací oblasti:Pivovarnictví Ročník / obor studia:2. a 3.. ročník /
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Václav Havel „Naděje je stav ducha, který dává smysl našemu životu.“
Alkoholické nápoje – Pivo Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Vinterová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Olomoucký kraj. ELZACO spol s.r.o. Naše společnost byla založena počátkem roku 1991 s cílem podnikat v elektrotechnických oborech. Sídlem společnosti.
JEDNOTKY OBJEMU 6.třída. A) Převeď na jednotku v závorce: 0,06 dm 3 (cm 3 ) 0, m 3 ( cm 3 ) 2,3cm 3 (mm 3 ) 27 cm 3 (dm 3) 5,4 dm 3 (m 3 ) 1 989mm.
VY_32_INOVACE_286_Rozhledny Jesenicka Šablona Identifikátor školy: Jméno autora: Ivana Kašpárková Datum vytvoření: Vzdělávací obor,
Objemové jednotky a jejich převody
DRUHY PODSTATNÝCH JMEN
Česká republika Plzeňský kraj.
ALU Aritmeticko-logická jednotka
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
JAGELLONCI NA ČESKÉM TRŮNĚ
AUTOR: Bc. Leona Vejrostová
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Slad Základní surovinou při výrobě sladu je kvalitní sladovnický ječmen Cílem výroby sladu je přeměnit většinu škrobu v obilkách na sladový cukr, a tím.
PLZEN Plzeň je statutární město na západě Čech a metropole Plzeňského kraje. Leží na soutoku řek Mže, Radbuza, Úhlava a Úslava, z nichž vzniká řeka Berounka.
Hlavní město Praha - pražské metro, letiště Václava Havla - Ruzyně,
Název školy: ZŠ a MŠ Březno Autor: Jaroslava Pilná
Přirozené a umělé ekosystémy.
Ledečský hrad Ledeč nad Sázavou.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
Největší město v okolí naší obce!
VY_32_INOVACE_04_Matematika_10.ročník 07_Převody – hl, l
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
AUTOR: Dana Vítková NÁZEV: VY_32_INOVACE_165_O životě na vesnici
Události 19. století Plzeňské pivo…  Groll ovšem nepočítal se specifiky místních surovin měkká plzeňská voda, žatecký chmel a světlejší slad připravovaný anglickou technologií.
Název školy Střední škola obchodně technická s. r. o. Číslo projektu
Procvičování matematických řádu Více informací na webu: emagister.proweb.cz
Transkript prezentace:

Pivovar Krakonoš V pivovaru Krakonoš se začalo pivo vařit v roce 1582, ale pivo Krakonoš existovalo už před tím. Pivo se vařilo po 149. domech v Trutnově. Trutnov 13. vyhořel a sním to odnesl i pivovar, ale vždy se po katastrově naštěstí opravil nebo obnovil.

Pivo se v Trutnově vařilo obyčejně z pšeničného sladu, někdy bylo použito na lepší piva i sladu ječmenného. Používali se i různé druhy koření, kvasnic a chmelu. Dokonce se dříve v Trutnově chmel i pěstoval. Pivo bylo potřebné ovšem i za válečných dnů. V seznamu povinností ukládaných nepřítelem městu bylo pivo na třetím místě za chlebem a masem. Například v sedmileté válce roku 1756 muselo město odevzdat všechny zásoby piva a roku 1866 pruské komando zabavilo v trutnovském pivovaru pivo v hodnotě 16 512 zlatých.

V současné době vyrábí pivovar Krakonoš 5 druhů piva (světla desítka, jedenáctka dvanáctka a tmavá desítka) v celkovém objemu přes 100 tisíc hl. ročně. Na vánoce a velikonoce obohacujeme trh o speciální světlé pivo Krakonoš 14.

Pivovar roku 1899

Pivovar ve 21. století

Trutnovský pivovar byl v sedmdesátých letech 20 Trutnovský pivovar byl v sedmdesátých letech 20. století místem působení disidenta a pozdějšího prezidenta Václava Havla a jeho hra Audience je inspirována právě jeho „zaměstnáním“ v trutnovském pivovaru. Dodnes tu jsou lidé, kteří s Václavem Havlem pracovali.

Konec