Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_402 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Barmanství Téma:Druhy barů Obor vzdělání:65-42-M/01 Hotelnictví Popis způsobu použití výukového materiálu ve výuce: Výukový materiál určený pro výuku předmětu TOS dle ŠVP. Jedná se o prezentaci v programu PowerPoint, která slouží k předvedení činností barmana a seznámení se všemi informacemi, které barman potřebuje. Druh učebního materiálu:Prezentace PowerPoint Ověřeno ve třídě:HŠ3.B
Druhy barů Dělení podle čtyř hlavních hledisek: gastronomické dislokační společenské kinetické (american bar, koktejlový bar, tematický bar, snack a grill bar) dle umístění (lobby bar, restaurant bar, pool bar, centrální bar) (bar – night bar, night club, discobar; piano bar) (příležitostný bar, trolley bar)
American bar Definice: „Místo kde se připravuje a podává bohatý sortiment nápojů, kde se především pije, ale většinou nejí.“ Jan G. Van Hagen
American bar Typické znaky: dominuje barový pult na stěně za barem je barový display personál by měli tvořit zkušení barmani
Koktejlový bar Typické znaky: široká nabídka míchaných nápojů servírování i v netradičních „nosičích“ (vydlabaný ananas, sklenice od zavařeniny, ledová koule...) více světla, barev, hudby proti American baru barmani musí znát novinky v MN, twistovat klasické nápoje, popř. i working flair
Tematický bar Zdůrazňuje orientaci na určitý nápoj či produkt: Whisky bar Champagne bar Cigar bar Typické znaky: nabídkový lístek začíná seznamem hlavní skupiny oblečení personálu odpovídá tématu (skotská sukně, mexické poncho a sombréro...) interiér je vybaven stylově
Křížovka
Řešení křížovky
Zdroje Literatura:BAR, Alexander Mikšovic, ISBN Obrázky:v každém obrázku je hypertextový odkaz na jeho zdroj Pozadí: