Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_344 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Baristika Téma:Pěstování kávy Obor vzdělání:65-42-M/01 Hotelnictví Popis způsobu použití výukového materiálu ve výuce: Výukový materiál určený pro výuku předmětu TOS dle ŠVP. Jedná se o prezentaci v programu PowerPoint, která slouží k předvedení činností baristy a seznámení se všemi informacemi, které barista potřebuje. Druh učebního materiálu:Prezentace PowerPoint Ověřeno ve třídě:HŠ2.B
Pěstování: 900 – 2000m600 – 1500m Znaky: podélná kulatá náročná odolná cca 75% produkce Chuť:kyselost, sladkostméně aromatická ovocné tónydrsnější, kořeněná kyselost dominujezemitá, více kofeinu Chemiekofein 0,9 – 1,4 %1,8 – 4% kyseliny 6,5 %10 % oleje 16 %10 % ARABICA vs. ROBUSTA
Pěstování kávy vyklíčit sazenice plantáž po třech letech první sklizeň od květu ke třešni zhruba 6-9 měsíců (podle odrůdy)
sklizeň mokrá, „honey“ a suchá metoda zbavení dužiny třídění kávových zrn: podle velikosti zrna: nejmenší – peaberry, malá, velká a sloní – monstrosní podle původu: nadmořská výška, typ půdy podle vzhledu: barva zrna a jeho aroma Pěstování kávy
Křížovka
Řešení křížovky
Zdroje Literatura: VESELÁ, P. Kniha o kávě. Smart Press ISBN: Obrázky: každý obrázek má hypertextový odkaz na zdroj Video: Pozadí: