VČELY = ŽIVOT prosba o podporu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV
Advertisements

Ekologická výchova v Zoo Ostrava
Přehled pořádaných akcí, které můžete sponzorovat :
Bc. Lucie Ptáková,  Plánované spuštění systému: 2014  = evropská agentura pro vesmírný systém Galileo (GSA)  Bude zajišťovat především navigaci.
DENNÍ STACIONÁŘ OLGA.
Oddělení mládeže a sportu
Český červený kříž Oblastní spolek Chrudim
ZNAMENÍ 7 JEŽÍŠOVÝCH ZÁZRAKŮ O NĚČEM VÍC ALIANČNÍ TÝDEN MODLITEB 2014.
včelařské občanské sdružení APICENTRUM VZDĚLÁVÁNÍ Václava Jakše
VČELAŘSKÝ KROUŽEK MLÁDEŽE
I. OFICIÁLNÍ SETKÁNÍ PŘEDSTAVITELŮ OBCÍ V SO ORP KUTNÁ HORA GASK 12. ČERVNA 2014 PODPORA MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE Projekt Svazu měst a obcí reg. číslo: CZ.1.04/4.1.00/B
MEDMORAVIA s.r.o. Včelařská stanice Rajhradice
VČELAŘSKÝ KROUŽEK MLÁDEŽE Chřibští včelaříci schůzka
 SROP 3.3 = příprava na čerpání fin.zdrojů EU v programovém období – absorpční a administrativní kapacita Budování rozvojového partnerství za.
Hledá se Kamarádka knihovna (už podruhé). Kdo jde s námi Generální partner: firma 3M Česko O záštitu nad soutěží požádáno: Ministerstvo kultury ČR Odborný.
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
VČELAŘSKÝ KROUŽEK MLÁDEŽE
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Botanická zahrada Dalovice Virtuální procházka reálným areálem.
Program podpory regionů Společenská odpovědnost v ČSOB a Poštovní spořitelně.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu
KTV Pržno červenec - srpen 2009.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_577_VyOv6 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Předmět: Výchova k občanství.
SPOLUFINANCOVÁNO Z PROSTŘEDKŮ EVROPSKÉHO FONDU PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ
Komunitní a otevřená škola
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu: cz.1.07/1.4.00/ Autor:Miloslava Junková Název materiálu:Dorozumívání.
Ochrana přírody – společná věc ? Michaela Pruknerová Agentura ochrany přírody a krajiny ČR RP Správa CHKO Jeseníky.
Projekt partnerských MAS MAS Rozkvět zahrady jižních Čech MAS Blanský les – Netolicko MAS Vodňanská ryba.
Krajská koordinátorka prevence rizikového chování
Včelařství je jedním z nejstarších oborů lidské činnosti
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
Společnost Eurotel pro státní správu. 2 Silný partner pro veřejnou správu ›Společnost Eurotel poskytuje dlouhodobě všem zákazníkům profesionální servis.
Včelí produkty, jejich získávání a využití
Prázdninová nabídka pro pražské děti a mládež Hlavní město Praha podpořilo v roce 2010 prázdninové aktivity pro děti a mládež částkou cca 6,5 milionu.
Všechno v mém životě souvisí CZ.1.07/1.1.00/ Minipodnik Cestovní kancelář MAMUT.
Na dětské veletrhy s ODMAMINKY.CZ…. Podzimní dětské veletrhy 2015: 8. – 11. října PRAHA Letňany 8. – 11. října PRAHA Letňany 13. – 15. listopadu PRAHA.
„OBCE SOBĚ“ projekt meziobecní spolupráce Jak vnímáme meziobecní spolupráci na Rakovnicku Výsledky Dotazníku 1. část.
„Váš kraj, Váš rozpočet“. Projekt „Váš kraj, Váš rozpočet“  Běžná praxe: občané mají možnost vyjádřit se k návrhu rozpočtu až ve fázi, kdy je návrh rozpočtu.
SPOJENCI sbírkového projektu POMOZTE DĚTEM! Kateřina Tomášová – projektová manažerka.
Trocha historie na úvod začalo to v 90. letech zálibou několika nadšenců pro hlavolamy, kvízy a matematické hádanky 2004 vznik Muzea zábavného poznávání.
Fórum podnikatelů cestovního ruchu Liberec – Krkonoše – svazek měst a obcí Josef Nosek – manažer, regionální rozvoj.
Místní spolupráce v environmentálním vzdělávání na příkladu projektu Mgr. Lenka Pavelčíková Přírodovědné centrum Trnka při DDM Šikula Uherské Hradiště.
VY_32_INOVACE_09_VČELA_ život, význam včely AUTOR: Petra Kroupová ŠKOLA: ZŠ SPECIÁLNÍ.
Kamerové systémy na území MČ Praha 11 1.Městský kamerový systém hl. města Prahy 2.Kamerový systém MČ Praha 11 3.Multifunkční dohledové centrum 4.Vzdálená.
DĚJEPIS. Základní informace předmět se vyučuje na nižším i vyšším stupni na vyšším gymnáziu možnost volby semináře Kapitoly z dějepisu - dvouletý - jednoletý.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR 3. června 2014 Senát Parlamentu ČR SPOLEK PRO OBNOVU VENKOVA ČR.
Vyhlašuje veřejnou sbírku na pomoc obětem nepokojů Ukrajině Pomoc Charity bude zaměřena na podporu zdravotnických zařízení a následnou pomoc lidem, kteří.
DOBŘÍ(Š) V POZNÁNÍ aneb interaktivní poznání historie, kultury a přírody na Dobříši.
Kvalita života Chybí zázemí pro setkávání lidí Chybí setkávání a společně trávený čas lidí, jako prostředek komunikace, posilování sociálních vazeb atd.
Zdravé město V S E T Í N Fórum, 26. března Jak vidí lidé místní situaci? Nejdůležitější zlepšení = "10P" ? ZDRAVÍ KVALITA ŽIVOTA UDRŽITELNÝ ROZVOJ..
Autor: Zuzana Dvořáková Vedoucí práce: Ing. Ludmila Opekarová, Ph.D.
Veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí
Mateřská škola, Náchod, Havlíčkova 1848
Centrum Veronica Hostětín Potravinová soběstačnost
„Implementace Místní agendy 21 a principů udržitelného rozvoje v MSK“
poslání národního pedagogického muzea a knihovny j. a. komenského
Výroční zpráva Občanského sdružení Konipaska za rok 2014
„Jsme rovnocenní partneři“
Keltský archeoskanzen Nasavrky
22. – 26. června 2016 Palkovické Hůrky (okres Frýdek-Místek)
Dotace Olomouckého kraje v roce 2017
Mnozí z Vás každoročně zdobí a osvětlují svá okna, balkóny a rodinné domky. Je krásné vidět, jak v naší obci ve dne zdobí okna a balkóny.
Podpora regionálních projektů
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Státní zdravotní ústav Praha Centrum podpory veřejného zdraví
Jedu.cz|Individuální fundraising 2.0 – jak na to?
Velehrad - Centrum kulturního dialogu západní a východní Evropy
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Klíčové aktivity projektu
Sociálně aktivizační služby
Transkript prezentace:

VČELY = ŽIVOT prosba o podporu Projekt ZO ČSV Frýdek-Místek,o.s. postoupil do veřejného hlasování 10.ročníku programu Prazdroj lidem. Nahlédněte do naší činnosti:

J. Á. Komenský: „Z včelařství naučil jsem se přírodu více znáti a více milovati, než z mnoha knih učených.“

Priorita naší činnosti Výuka včelařství Práce s mládeží

Proč jsou včely ve společnosti důležité? Nejdůležitější je opylovací činnost. Bez opylení nebude v konečné fázi potrava pro obyvatelstvo. Bez opylování se změní ráz krajiny. Vliv včelích produktů na zdraví člověka je nezanedbatelný.

ZO ČSV Frýdek-Místek se od r ZO ČSV Frýdek-Místek se od r. 2003 intenzivně pustila do propagace oboru včelařství Práce s mládeží – vznik včelařského kroužku, organizace letních včelařských táborů, akce pro širokou veřejnost, přednášky na školách Pořádání kursů a přednášek Rozšíření včelařské expozice (včelařské muzeum je ojedinělé na světě sbírkou medometů) Vybudování naučného areálu

Kde probíhá výuka? Dům včelařů Chlebovice (Frýdek-Místek) Naučný areál: včelařské muzeum, včelařský skanzen, naučný včelín, naučná zahrada včelařsky významných rostlin, včelařská prodejna

Včelařské muzeum vzniklo v r. 2005 v r. 2008 otevřena nová expozice obohacením jsou naučné panely o životě včel, včelí pastvě, nemocech, o historii, včelích produktech atd.

Včelařský skanzen

Naučný včelín k činnosti včelařského kroužku k výuce při kursech a přednáškách k ukázce živých včel pro školy a širokou veřejnost

Naučná zahrada k výuce včelařsky významných rostlin sledování včel při sběru pylu, nektaru, medovice naučné panely

Včelařská prodejna Poradenské místo pro včelařskou i nevčelařskou veřejnost Prodej včelařských potřeb, včelích produktů, literatury Výukové místo pro včelařské kroužky mládeže

Nabídka pro školy a širokou veřejnost Videoprojekce o životě včel Přednášky o včelách, včelaření a včelích produktech Prohlídka celého naučného areálu s ukázkou živých včel Ochutnávka medu

Práce s mládeží Vznik včelařského kroužku v r. 2003 Účast na včelařských soutěžích a postup do celostátních kol Organizace Letních včelařských táborů a akcí pro veřejnost

Činnost s handicapovanými

Projekt VČELY=ŽIVOT Dobudování naučného areálu Zastřešením venkovních exponátů Vytvořením popisů k exponátům včetně překladů Aktivity s mládeží a širokou veřejností Naučné materiály Propagace

Prosba o podporu tohoto projektu V rámci 10. ročníku programu PRAZDROJ LIDEM postoupil do veřejného hlasování projekt ZO ČSV Frýdek-Místek, o.s. „VČELY=ŽIVOT“ . Hlasování bude probíhat od 11. 11. do 31. 12. 2011. Do hlasování se mohou zapojit pouze občané starší 18 let s trvalým pobytem na území ČR. Každý dvoustý hlasující bude odměněn drobným dárkem. Možnosti hlasování: ONLINE HLASOVÁNÍ Hlasovací formulář bude od 11. 11. 2011 přístupný na www.prazdrojlidem.cz, kde také naleznete podrobná pravidla hlasování. HLASOVACÍ KUPÓN Tištěný hlasovací kupón bude zveřejněn v Moravskoslezském deníku 20. 12. a 23. 12. Je možné jej odeslat na adresu uvedenou na kupónu nebo vhodit do některé z hlasovacích uren. Místa, kde budou hlasovací boxy umístěny: na Magistrátu města Frýdek-Místek, Radniční 1149, v redakci Frýdecko-Místeckého a Třineckého deníku, 8. pěšího pluku 1975, F-M DÁRCOVSKÉ ZPRÁVY DMS zprávy umožní projektu získat od veřejnosti také přímou finanční podporu, a zároveň vyšší počet bodů. První DMS z jednoho telefonního čísla přinese na konto projektu 2 body (oproti 1 bodu u ostatních způsobů hlasování) a 27 Kč. Cena DMS je 30 Kč, z toho naše organizace obdrží 27,- Kč. Službu DMS provozuje Fórum dárců Dárcovskou SMS odešlete ve tvaru DMS PLR5 na telefonní číslo 87 777. (DMSmezeraPLR5)

Marie Knödlová – předseda ZO www.vcelaricifm.cz Děkuji všem, kteří jste se rozhodli podpořit náš projekt. V posledních letech jsme ušli kus cesty a výsledky jsou vidět. Vše záleží na finančních možnostech. Čerpáme z různých zdrojů a jsme rádi, že jsme postoupili i do veřejného hlasování projektu Prazdroj lidem. Máme ojedinělou možnost získat finance k dobudování naučného areálu, ale vše záleží na počtech hlasů, které získáme od Vás. Prosím Vás všechny , kteří si uvědomujete potřebnost oboru včelařství, o podporu, a o to, aby jste tuto prezentaci poslali dál s Vaší přímluvou. Při této příležitosti Vám přeji hezké prožití Vánoc a v dalším roce spoustu medových dnů. Ještě jednou vřelé díky. Marie Knödlová – předseda ZO www.vcelaricifm.cz