Ryby 7. ročník.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ROZDĚLENÍ RYB Přírodopis 7 třída.
Advertisements

Opakování ryby.
RYBY.
Ryby.
Základní škola Kladruby
RYBY.
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
Třída RYBY Obratlovci žijící ve sladké i slané vodě Obratlovci žijící ve sladké i slané vodě. Mají kostěnou kostru a dýchají pomocí žaber. Tělo.
Digitalizace výuky Příjemce
Třída RYBY. Osnova: Vnější stavba těla Vnější stavba těla Vnější stavba těla Vnější stavba těla Vnitřní stavba těla Vnitřní stavba těla Vnitřní stavba.
Prvouka 3.ročník Gabriela Mikulková 2012
OPAKOVÁNÍ TŘÍDA RYB A OBOJŽIVELNÍCI Přehled některých ryb a obojživelníků Skokan hnědý na snůšce (provázky jsou snůšky ropuchy ob. Snůška ropuchy.
Sladkovodní ryby ČR Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.36
Přírodní společenstvo řeky
Ryby.
Ryby v ČR Vytvořila Lenka Švejdarová 7.B.
Poznávačka: kruhoústí
Digitalizace výuky Příjemce
charakteristika obojživelníků
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Opakování ryb.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
ŽIVOČICHOVÉ.
bichir chrupavčití – bichiři kostěná kostra bez rostra
MOŘSKÉ RYBY 7. třída.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Prvouka, přírodověda Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_06_11.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s vnější stavbou těla ryb a mírně.
PŘÍRODOPIS 6. ROČNÍK RYBY
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Třída Ryby Nejpočetnější skupina obratlovců, výskyt od prvohor
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
OBRATLOVCI RYBY.
Život ve vodě Filip Bordovský.
VODNÍ EKOSYSTÉMY V ČR přirozené: umělé: se stojatou vodou:
TAJENKY.
Tvůrce: Mgr. Alena Výborná
Kmen: STRUNATCI podkmen: OBRATLOVCI nadtřída: bezčelistnatci
podkmen: žabernatí třída: korýši
 Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem  Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka  projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ.
vytvořila: Lucie Míková
Ekosystém lesa a rybníka
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
7. třída.  Ke každému očíslovanému obrázku napiš rodové a druhové jméno ryby Např. 1. hořavka duhová  Společně provedeme kontrolu (opravu)  Klíčová.
Třída: Ryby znaky: ● tělo protáhlé, ze stran zploštělé ● kůže kryta šupinami a slizem ● končetiny = ploutve: – párové – břišní, prsní – nepárové – hřbetní,
AnotacePrezentace k procvičení čtení s porozuměním a k rozvoji přírodovědných vědomostí o vodních plochách a zvířatech žijících u nich. AutorMgr. Zdeňka.
Ryby Obratlovci vypracovala: Mgr. Monika Štrejbarová.
Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod AutorMgr. Marie Hanzlíková Datum NázevVY_52_INOVACE_23_ryby TémaŽivočichové.
RYBY Přírodopis 7. třída.
Zástupci ryb Obratlovci vypracovala: Mgr. Monika Štrejbarová.
VY_52_INOVACE_65_Ryby - učební text + kontrolní otázky Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor.
Jméno:. * Pstruh říční * Zelené řasy * Rak říční * Kapr obecný * Štika obecná * Skokan hnědý * Blatouch bahenní * Leknín bělostný * Kachna divoká rybník.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Ladislava Kobzová NÁZEV: VY_32_13_08 Ekologie.
Anotace: Materiál je určen k výuce přírodopisu v 7. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se stavbou a základním systémem ryb. Materiál je plně funkční pouze s použitím.
Ryby - opakování Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Kršková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
RYBY VY_32_INOVACE_06-55 Ročník: 3. Vzdělávací oblast:
Třída: RYBY.
Autor: Mgr.Renata Viktorinová
Ryby - opakování Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Kršková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Autor: Olga Kociánová Datum ( období): říjen 2011 Ročník: 4
VÝZNAMNÉ MOŘSKÉ RYBY (po výkladu si zapiš do sešitu)
Obr.č.1.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
RYBY sladkovodní a mořské.
Ryby. AUTOR: Eliška Jurčicová
Třída: Ryby.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie o. p. s
AUTOR: Mgr. Danuše Lebdušková NÁZEV: VY_32_INOVACE_118_Ryby
Živočichové.
Elektronická učebnice - II
RYBY Původně sladkovodní, některé druhy se dokázaly přizpůsobit životu ve slané vodě. Je to nejpočetnější třída obratlovců( druhů, u nás žije asi.
Transkript prezentace:

Ryby 7. ročník

motivující otázky: Nejstarší vývojová skupina obratlovců? Kde se ryby vyvinuly? Jak se přizpůsobily? Druhy ryb podle potravy? Čím jsou ryby v současnosti ohrožovány? Jak se zachováš, když zjistíš, že do vody unikly škodlivé látky? až ½ miliardy let ve vodním prostředí ploutve, žábry, postranní čára býložravé a dravé znečištění a nadměrný rybolov

roztřiď jednotlivé druhy: mořské sladkovodní KAPR TRESKA ŠTIKA SUMEC MAKRELA TUŇÁK

OSMOTICKÝ TLAK Kapr by byl v moři odvodňován (trpí žízní ) Proč nemůže žít kapr v moři? moře řeka OSMOTICKÝ TLAK Kapr by byl v moři odvodňován (trpí žízní )

sestav z organizmů příklad potravního řetězce plotice řasy jepice štika správně: řasy jepice plotice štika

Zvláštní smyslový orgán ryb   ryba horských vod největší vodní plocha kryt žáber rozmnožování ryb velký říční členovec naše dravá ryba zařízení pro chov ryb snížení kvality vody samčí tekutina ryb samec Kachny divoké dočasné umístění u ryb rybí vajíčka naše nejznámější ryba S   T R U H P M Ř E O S  K Ř E L E Ř E N Í T R A K Š T I K A R Y B Í K N Z  E Č I Š T Ě N Í N M L Č Í Í K  A E R Č S D K Y Á J I K  Y R K  P R A

najdi názvy ryb KA N PST OUN SUM PR OK DÁT CAN KA LÍ RUH ŠTI EC