Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

TAJENKY.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "TAJENKY."— Transkript prezentace:

1 TAJENKY

2 PARYBY Všechny paryby dýchají s ________. 1. Nejznámější parybou je ?
1. Nejznámější parybou je ? 2. Jaká je žraločí kostra ? 3. Čím s e především žralooci živý ? 4. Které paryby mají sploštělé tělo ? 5. Žraloci mají četné zuby s ostrými ? Všechny paryby dýchají s ________.

3 Všechny paryby dýchají s žábry.
Ž R A L O K CH U P V Č I T Á Y B M E J N C H Všechny paryby dýchají s žábry. 1. Nejznámější parybou je ? 2. Jaká je žraločí kostra ? 3. Čím s e především žralooci živý ? 4. Které paryby mají sploštělé tělo ? 5. Žraloci mají četné zuby s ostrými ?

4 SAVCI Mislivci nazývají výběžky na paroží u srnců a jelenů ________.
1. Jak se nazývá vykastrovaný býk ? 2. Jak se nazývají savci, kteří mají žludek složený z nekolika částí ? 3. Co patří do řádu chobotnatců ? 4. Jak se nazývá samice jelena ? 5. Která kočkovitá šelma nemá zatažitelné drápky ? Mislivci nazývají výběžky na paroží u srnců a jelenů ________.

5 V Ů L P Ř E Ž Ý K A C I S O N Ň G R D T Y
Mislivci nazývají výběžky na paroží u srnců a jelenů výsady. 1. Jak se nazývá vykastrovaný býk ? 2. Jak se nazývají savci, kteří mají žludek složený z nekolika částí ? 3. Co patří do řádu chobotnatců ? 4. Jak se nazývá samice jelena ? 5. Která kočkovitá šelma nemá zatažitelné drápky ?

6 KRUHOŮSTÍ Do třídy kruhoústých patří _______.
Do třídy kruhoústých patří _______. 1. Doplň : Mihule má _________ bradavku. 2. Kostra kruhoústých je ? 3. Mihule tvarem těla připomíná ? ( zvíře ) 4. Mihule má rohové ? 5. Co kruhoústí nemají vyvinuto ? 6. Co především tvoří potravu kruhoústých ?

7 Do třídy kruhoústých patří Mihule.
Č P H L A V N Í CH R U I T Á Ú Ř E Z B Y S K Do třídy kruhoústých patří Mihule. 1. Doplň : Mihule má _________ bradavku. 2. Kostra kruhoústých je ? 3. Mihule tvarem těla připomíná ? ( zvíře ) 4. Mihule má rohové ? 5. Co kruhoústí nemají vyvinuto ? 6. Co především tvoří potravu kruhoústých ?

8 RYBY Kapr má u ústního otvoru hmatové_____. 2. Ryby mají ______ čáru.
1. Jaká je teplota ryb ? 2. Ryby mají ______ čáru. 3. Ryby se pohybují pomocí ? 4. Kostru ploutví vystužují kostní ? 5. Ryba stará 5-6 dní se nazývá ? Kapr má u ústního otvoru hmatové_____.

9 Kapr má u ústního otvoru hmatové vousky.
Ě N L I V Á S T A Í U K Y Ů D E J 1. Jaká je teplota ryb ? 2. Ryby mají ______ čáru. 3. Ryby se pohybují pomocí ? 4. Kostru ploutví vystužují kostní ? 5. Ryba stará 5-6 dní se nazývá ? Kapr má u ústního otvoru hmatové vousky.

10 1) Především v tekoucích vodách ale i v rybnících žije drává ryba-__________obecná.
2) Čím ryby dýchají? 3)Okoun říční roste velmi_______ 4) Které mořské ryby se k nám dovážejí nejčastěji jako potraviny?Makrela obecná a ________obecná 5) V jakých vodách žije štika obecná? 6)Kapr má ploutev prsní,hřbetní,řitní,ocasní a _______ 7) Tělo ryb je kryto šupinami a _______? 8) Jaká je naše největší ryba?_________velký 9) Čím vnímá kapr obecný proudění vody,náraz vln a otřesy půdy?________čarou. 10) Jak se jmenuje měchýř který napomáhá stabylitě těla a ve vodě a pohybu k hladině nebo ke dnu? X

11 Š T I K A Ž Á B R M P O L U S D N E C Í CH Ř Z Y V Ý
X E C Í CH Ř Z Y V Ý


Stáhnout ppt "TAJENKY."

Podobné prezentace


Reklamy Google