Kde končí Vámi zaplacené daně? aneb Povídka o transformaci daní Nebo chcete-li Práce----daně-----dávky-----zisk------blahobyt.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Poznej, kdo to řekl.
Advertisements

IP Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny systém minitendrů pro školy Praha.
Hmotná nouze Mgr. Terezie Pemová.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
€ 500 B.C Dostaneš 100% základního výdělku každé Tebou osobně sponzorované osoby. € B.C € B.C € 0 Vy € 150 B.C  Mega-Match ® (velká dvojice)
Grafika Martina Fabianová, Lyra. … rozhodla jsem se zúčastnit se grafické části VZSST z trošku jiné stránky, tak doufám, že mě s tím hned nevykopnete.
DŮSLEDKY SOCIÁLNÍCH UDÁLOSTÍ V RODINĚ Šimon Plecháček.
HOSPODÁŘSKÁ A SOCIÁLNÍ POLITIKA STÁTU
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 8. dubna 2013.
SOCIÁLNÍ POLITIKA – 3. nástroj hospodářské politiky – 1. ČÁST Autor: Autor: Ing. Vladimír Havlík Autor je výhradním tvůrcem materiálu. Datum vytvoření:
STÁTNÍ ROZPOČET Autor: Ing. Vladimír Havlík
SOCIÁLNÍ POLITIKA STÁTU
Občanské soudní řízení II.
Učíme se podnikat Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/
Sociální reforma 2011 Státní sociální podpora  Rodičovský příspěvek  Příspěvek na bydlení  Posuzování zdravotního stavu dětí  Sankce za neplnění povinné.
N EZAMĚSTNANOST Makroekonomické problémy na trhu práce.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
THEME 7 Social Security Welfare State Types of Social Security Systems.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
SNESITELNÁ LEHKOST BYTÍ
Autor výukového materiálu: Adéla Fišerová Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výukového materiálu:14. září 2012 Číslo.
VY_32_INOVACE_ 17 Státní rozpočet.  Je schvalován každý rok parlamentem  Obsahuje část příjmovou a část výdajovou VY_32_INOVACE_ 17 Státní rozpočet.
SOCIÁLNÍ POLITIKA – 3. nástroj hospodářské politiky – 5. ČÁST Autor: Autor: Ing. Vladimír Havlík Autor je výhradním tvůrcem materiálu. Datum vytvoření:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
Nové volební období a očekávaní obcí a měst Nové volební období a očekávaní obcí a měst XIII. celostátní finanční konference – 2. – 3. prosince 2010 Ing.
Zpracovali: Eva Maříková, Michal Tuček tel.: , červen 2011.
OSVČ – sociální zabezpečení 2014
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
MARIE TEREZIE JOSEF II..
Téma: Rodinný rozpočet
Obce jako oběť reforem? Obce jako oběť reforem? XIV. celostátní finanční konference 10. – 11. listopadu 2011 Ing. Dan Jiránek Předseda SMO ČR Primátor.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 20. dubna 2015.
Chudoba jako sociální problém
TÉMA 10 VÝDAJE NA SOCIÁLNÍ ZABEZPEČENÍ. Člověk se dostane v životě do nesnází, v nichž potřebuje pomoc a podporu - peněžní, věcnou i jinou POMOC může.
OSVČ – zdravotní pojištění 2014 Každý občan ČR a cizinec s přechodným či trvalým pobytem v ČR musí být zdravotně pojištěn Zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném.
ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ICT ve výuce OZNAČENÍ MATERIÁLU:VY_32_INOVACE_EKO_89 ROČNÍK: 4. VZDĚLÁVACÍ OBOR:65-42-M/01 HOTELNICTVÍ.
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová Jeronýmovy dny.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada41 AnotaceSociální.
INVESTICE DO VZDĚLÁNÍ – INVESTICE DO BUDOUCNOSTI PaedDr. LUDVÍK ZIMČÍK, ředitel ZŠ A MŠ BŘEZOVÁ (ŠKOLA NA KONCI SVĚTA)
Státní rozpočet a daně Občanský výchova 9. ročník.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Obsah veřejných rozpočtů III 18. dubna 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy 21.
ZÁKONNÁ POJIŠTĚNÍ - teorie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková.
ROZPOČET Mgr. Michal Oblouk. ROZPOČET seznam veškerých plánovaných výdajů a příjmů porovnání pravidelných příjmů a výdajů, rozdělování a užití peněz druhy:
Vytváření sítí dluhového poradenství 03/2014 Magda Besedová.
Adopce na dálku. Mnozí z nás často mívají pocit, že pomoc jednoho nic nezmůže. Není tomu tak. Pomoc každého jednotlivce je důležitá.
Název školy: MŠ a ZŠ,Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Jana Brákorová Název : VY_32_INOVACE_14/10_Protiprávní jednání Téma: Protiprávní jednání.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_04.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie o. p. s. AUTOR: Mgr.Dorota Šáchová NÁZEV: VY_32_INOVACE_145_NÁŠ SVĚT_ŠKOLNÍ ŘÁD TEMA: Školní řád.
Ideální banka 21.století Lassigová Kristýna Škola: SOŠS Kavčí hory Třída: S3.B.
VY_32_INOVACE_02A_Velká hospodářská krize - východiska Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor.
Daně a rozpočty (Státní rozpočet, daňová soustava, hospodaření domácnosti, mzda, ZP + SP) Finanční gramotnost pro 9. ročníky 2016 / 2017 Bc. Tomáš Janda.
MARIE TEREZIE (1740 – 1780) s. 38 s. 38.
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová
Obsah veřejných rozpočtů III
HAZARD V ČÍSLECH.
Je určena pro děti, které nemají ve své rodině dobrou péči a výchovu.
Politici zastavte konečně diskriminaci !!!
Střední pedagogická škola J.H.Pestalozziho Litoměřice
Název projektu: Moderní škola
ZŠ VRCHLICKÉHO ŠKOLNÍ družina.
Redistribuční účinky daní
Festival lokální ekonomiky 2016
Terezie Mertlíková, ředitelka
Češi v době Velké války Život v zázemí.
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Obsah veřejných rozpočtů III
Anotace Vysvětlit, jak správně hospodařit s penězi. Popsat, co je rozpočet a objasnit žákům, jak sestavit svůj měsíční rozpočet a rozpočet rodiny. Objasnit.
Vznik Rakouska - Uherska A život jeho obyvatel přijala habsburská říše nový název Rakousko – Uhersko se společným panovníkem Františkem Josefem.
Transkript prezentace:

Kde končí Vámi zaplacené daně? aneb Povídka o transformaci daní Nebo chcete-li Práce----daně-----dávky-----zisk------blahobyt

Plat, mzda,výdělek daně Transformace 1: Naplnění státní kasy z výdělků pracujících

Transformace 2: Přeměna daní ve výdaje státu a dávky Státní kasa VÝDAJE Dávky pro ty co nechtějí pracovat a raději dojí stát „Našim cielom nieje pracovat´či robit´, ale shromaždovat bohatstvo“ Vyjádření představitele jednoho etnika v ČT: Sociální dávky pro ty co nemohou najít práci

Transformace 3: Přeměna dávek v zisk Zisk z hazardu dávky

Transformace 3: Přeměna zisku na blahobyt Zlaté řetězy a baráky baronů onoho etnika

Vstupte, prohlídka vily je domluvena

BARONI A JEJICH OBYDLÍ

A TAKTO bydlí jejich podanní:

Politici vzbuďte se! Pokud Vám zaleží na prosperitě státu a ne jen na Vašem blahobytu - je třeba: - zakázat a zrušit herny a tvrdě potírat hazard a lichváře - dávky vydávat ve formě potravinových a spotřebních poukázek - dávky nedávat zadarmo, ale jen za jakoukoliv veřejně prospěšnou práci ( a když by to nešlo jinak tak třeba i za nepotřebnou práci) - vyplácení dávek rodičům vázat tvrdě a přísně na školní docházku jejich dětí - tvrdě trestat krádeže a napomáhání k ním Mnozí z příjemců dávek totiž v životě NIKDY nepracovali – oni ani neví co ta práce je