Šablona: III/2 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_NNA_453 Jméno autora: Václav Kulhánek Datum vytvoření: 3.7.2012 Předmět: NNA Tematická oblast: Nealkoholické nápoje a pivo Téma: Druhy piva Obor vzdělání: 65-42-M/01 Hotelnictví Popis způsobu použití výukového materiálu ve výuce: Výukový materiál určený pro výuku předmětu NNA dle ŠVP. Obsahuje dvě témata - nealkoholické nápoje a pivo. Druh učebního materiálu: Prezentace PowerPoint Ověřeno ve třídě: HŠ2.A
Druhy piva - Kvasnicové pivo (většinou pšeničné pivo s přidáním rozkvašené mladiny) pivo je zakalené, vyrábí se světlá i tmavá varianta a servíruje se ve zvláštním typu skla
Druhy piva Porter (tmavé pivo s obsahem extraktu ve sladině min. 18%)
Druhy piva Ale (svrchně kvašené pivo, středně silné až silné, s celou škálou barev. Další podskupiny: Pale ale, India pale ale, Bitter, Mild ale, Scotch ale atd.)
Druhy piva Stout (velmi tmavé až černé, silně hořké, hluboce prokvašené, různě silné pivo. Vyznačuje se kompaktní a trvanlivou pěnou, často s lavinovým efektem)
Druhy piva Bock (velmi silné světlé nebo tmavé pivo se sladko-hořkou chutí. Piva s koncentrací mladiny nad 18 % jsou označována jako Doppelbock)
Křížovka
Řešení křížovky
Zdroje Literatura: PIVO, David Kenning a Robert Jackson ISBN 978-80-7209-775-3, Slovart 2007 NÁPOJE, Vincent Gasnier ISBN 80-7209-839-X, Slovart 2006 Všechny obrázky a videa mají hypertextové odkazy na zdroj Pozadí