Akademie prarodičů a vnoučat Perspektiva-Pružnost-Prozíravost-Porozumění-Potřebnost Mezigenerační vzdělávací projekt společného setkávání a „ studia“ vnoučat.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Advertisements

Dobrovolnictví v Soběslavi Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními prostředky z.
Vzdělávání seniorů není jen zájmové vzdělávání
Projekt uspěl při výběru v programu „Pomáháme lidem zlepšovat místo, kde žijí“ a byl podpořen Nadací VIA a Nadací České spořitelny částkou Kč.
Olomouc, RCO, 16. června 2008 ZÁVĚREČNÉ SETKÁNÍ A VYHODNOCENÍ VÝUKY PROJEKTOVÉHO ŘÍZENÍ NA VYBRANÝCH STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH Projektové řízení na SPŠS Olomouc.
PROJEKT: Co nám přinesl tento projekt? 1) Exkurze a)do firem - interaktivní přenos informací do výuky (ZKL Hanušovice, a.s.; Ondřejovická strojírna,
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
Bratrská jednota baptistů
Spojuje tři generace a pomáhá. Celý projekt je postaven na principech lidskosti a vzájemné pomoci a nejdůležitějším předpokladem pro jeho fungování je.
Spojuje tři generace a pomáhá. Program 3G Vznik Praha 2011 Je určen především pro občany ve věku 50+, kteří nemají vlastní vnoučata anebo s nimi nejsou.
ANOTACE DUMy Čára mého života I., II., III. tvoří celek materiálů, který vizuálně pomáhá žákům při úvahách o jejich životě minulém, budoucím blízkém a.
 Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
„ŽIVOČICH“ téma školního roku Výstava 6. – , vestibul kina Centrál a prostory Bílé věže na Velkém náměstí Děti milují zvířátka a.
Zkušenosti s dobrovolnictvím v Německu 3. konference Brno – město pro rodiny „Rodina spojuje generace“ Dana Žižkovská Brno.
ANOTACE DUMy Čára mého života I., II., III. tvoří celek materiálů, který vizuálně pomáhá žákům při úvahách o jejich životě minulém, budoucím blízkém a.
Zaměření VM:2. ročník – Jazyk a jazyková komunikace – Český jazyk a literatura – Slovní druhy autor VM:Monika Živnůstková období vytvoření VM:Září 2011.
ANOTACE DUMy Čára mého života I., II., III. tvoří celek materiálů, který vizuálně pomáhá žákům při úvahách o jejich životě minulém, budoucím blízkém a.
Aspekty seniorského vzdělávání na MZLU v Brně Konference AU3V, Kostelec u Zlína, 26. – Veronika Vejrostová, ICV MZLU v Brně.
MĚSTSKÁ KNIHOVNA LOUNY S knihovnou nezabloudíte, knihovna je majákem vašeho života Kadaň 29. dubna 2015.
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role Sekce pro evropské záležitosti Hana Kavánková Odbor koordinace evropských politik Sekce pro evropské záležitosti.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
Aktivity pro seniory v Brně - Líšni PROJEKT RÉVA ZPRÁVA O ČINNOSTI 1. pololetí 2016.
Městská knihovna Louny S knihovnou nezabloudíte, knihovna je majákem vašeho života.
Avízo výzvy č.02_16_022 Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování - Šablony pro MŠ a ZŠ I Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy,
1 Virtuální Univerzita třetího věku Seniorské vzdělávání přichází prostřednictvím ICT do regionů Praha, 5. listopadu 2013 Ing. Klára Nehodová Provozně.
WOSA – výchovou a vzděláváním k občanské společnosti, reg. čís. CZ.1.07/1.1.32/ Žadatel: Sdružení obcí Sedlčanska Projektový manažer:Štěpánka Barešová.
Workshop – KAP Pk Návrh Šablon pro SŠ a VOŠ Pardubice, 29. srpna 2016.
Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.
Konference knihovníků Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa „SENIOŘI V KNIHOVNÁCH – KNIHOVNY PRO SENIORY V EUROREGIONU NISA“ Městská knihovna Semily 27. až 28.
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B
Zkvalitnění výuky německého jazyka na Vyšší odborné škole Zahradnické v Mělníku CZ.1.07/2.1.00/
Zdravé MAS = aktivní a vzdělaný venkov Ing. Marta Krejčíčková, MAS Rozkvět zahrady jižních Čech Ing. Václav Kolář, MAS Blanský les – Netolicko, o.p.s.
Cross-Border Cooperation Austria – Czech republic Programming period Cross-Border Cooperation Austria – Czech republic Programming period
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Centrum pro všechny generace SRPDŠ při Základní škole a mateřské škole Červená Voda.
Leoš Heger Konference „Zdraví seniorů“ , PSP ČR Praha programové body TOP 09 zdravotnictví x senioři.
NEJEN ZA ZVÍŘATY k našim sousedům Prezentace na podporu Evropského regionu Dunaj-Vltava Autor: Nela Fialová, CR3.
Metodická pomoc realizátorům MAP zejména v oblasti podpory kvalitního a společného vzdělávání dětí a žáků.
Činnost lektora v Severočeské galerie výtvarného umění v Litoměřicích, příspěvkové organizaci Duben 2016 Zpracovala: PhDr. Olga Kubelková lektorka Severočeská.
Projekt Podpora práce učitelů - PPUČ
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Realizace vašich potřeb prostřednictvím OP VVV
Šablony OP VVV a podpora nadání
Plán vzdělávacích aktivit
DOBROVOLNICTVÍ „Na této Zemi nemůžeme dělat velké věci, ale pouze malé věci s velkou láskou.“ Matka Tereza Bc. Petra Moravcová, DiS.
Zdravá pětka Bylo to v pátek
Domov - Obce.
Výrobní faktory CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o.
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
Senioři s vnoučaty Velké Losiny 2017.
ANKETA „Vymysli název pro nové interaktivní vědecké centrum v Brně“
Gymnázium T. G. Masaryka, Litvínov
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
Šablony pro SŠ a VOŠ výzva I
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Virtuální Univerzita třetího věku v regionech
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou
Při technické univerzitě v Liberci
Studenti, vítejte! Jméno učitele.
Název školy Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm
Š A B L O N Y II.
Studijní obor Bc. Regenerace a výživa ve sportu NMgr
Vzorový projekt pro ZŠ.
Workshop 2: Šablony pro střední a vyšší odborné školy
Dobré příklady z praxe aneb Jak to chodí u nás
Dobrovolnické programy
Vzorový projekt pro ZŠ.
Třinecká obchodní akademie
Transkript prezentace:

Akademie prarodičů a vnoučat Perspektiva-Pružnost-Prozíravost-Porozumění-Potřebnost Mezigenerační vzdělávací projekt společného setkávání a „ studia“ vnoučat a jejich prarodičů. Dvojice prarodič-vnouče tvoří tým, který si vzájemně pomáhá a radí. Prarodiče v roli poradců uplatňují svoji moudrost a děti se seznamují s obory, které je zajímají a mohou se stát jejich budoucím profesním zaměřením.

Lektoři: odborníci UP Olomouc, dobrovolníci z řad seniorů, studenti Týmy: senior a vnouče 6-12 let, týmů v jednom místě Místo: v první fázi 4 obce Regionu Haná (Náměšť na Hané,..), pronajaté prostory, technika Témata: Výpravy za dobrodružstvím přírody Jak se co vyrábí a k čemu to slouží Lidské tělo, zdraví a pohyb Potraviny se vždy vyráběly na venkově Zvířata v lese, na poli, ve vodě, ve vzduchu Potřebujeme peníze ? Kámen, papír, tužka, psací stroj, počítač, tablet, inspirion.... Rozsah: 8 ( 2 hodinových )„ lekcí“,sobota 10-12, pátek 16-18, 1(2)x měsíčně, od září 2015 Cena: 1000Kč/dvojice/“semestr“

Pozn.: Souběžně 4 témata na čtyřech místech s následnou rotací Závěrečné setkání všech dvojic zúčastněných v Akademii Podpora obcí, seniorských klubů, knihoven... Perspektivně (2016) projekt OP Zaměstnanost (VVV) Garance: Region HANÁ, základní školy … Prostor pro upevňování vztahů tří generací