Prezentace Projektové soustředění žáků Gymnázia, Pardubice, Mozartova 449 Žáci semináře z biologie a vybraní úspěšní řešitelé soutěží zúčastnilo se 30.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mateřská škola POHÁDKA,Zábřeh ČESKÁ REPUBLIKA „PROSTŘEDÍ,VE KTERÉM ŽIJEME“
Advertisements

Přírodovědný projekt 2. tříd
Ekologická výchova v Zoo Ostrava
Střední škola zemědělská a přírodovědná
Pavel Škvor Vítek Raus Španělsko Pavel Škvor Vítek Raus.
PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI Ing. Zdenka Kučerová.
Ukázková prezentace HORY 2012.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Neratovice 24. ledna 2014 Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeským krajem Stáž pedagogických.
Jak získat nadané žáky pro nové technologie Dora Kroisová 1.
Ve středu jsem se svými spolužáky a s učiteli vyrazil na přátelskou návštěvu do Polska. Cesta trvala asi 4 hodiny a vedla do.
Střední škola zemědělská Olomouc Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR. Analytická fáze projektu.
Malovací a poznávací zájezd do Českého Krumlova PO ŠKOLE DO ŠKOLY Tento projekt je spolufinancován Evropským Sociálním fondem a státním rozpočtem.
Říjen A-2-4 Burza středoškolských služeb přírodovědných předmětů.
Projekt UNDP-GEF Název: Zachování biologické rozmanitosti trvalých travních porostů v pohoří Karpat v České republice prostřednictvím cíleného využití.
Domácí zvířata – druhy, chov
Krkonošský národní park
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Regionální turistické.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu:
Krkonošské rostliny Jiří Ryba. Krkonošské rostliny rostliny jsou zařazeny dle botanického systému poznámky u některých druhů vycház ejí z citované literatury.
Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Šablona/číslo materiálu:III/2 VY_32_INOVACE_BI619 Jméno autora:Mgr. Lucie Křepelová Třída/ročník3. ročník.
Firma Backaldrin Firma Haubiversum (Haubis) Firma Backaldrin Firma Haubis.
Koňská farma Vysoká CHRASTAVA. Po příjezdu a dobrém obědě procházka a průzkum okolí.
Weidenberg I tento rok se naše škola ve spolupráci s gymnáziem v Saarbrücken zúčastnila semináře v německém Weidenbergu, na téma.
DELEGACE V GALANTĚ UBYTOVÁNÍ STRAVA KONFERENCE ZASTÁVKA V BRATISLAVĚ.
Krkonoše Robin Plch IX.A
Ing. Jaroslav Vašátko Aktivity VUZ v projektu POSTA Přenos znalostí a zkušeností z aktivit projektu POSTA Pardubice,
Klíčová aktivita: 03 Člověk a příroda 3. Přírodovědný pobyt Pec pod Sněžkou - penzion Zákoutí 2. skupina.
Klíčová aktivita: 03 Člověk a příroda 3. Přírodovědný pobyt Pec pod Sněžkou - penzion Zákoutí 3. skupina.
Zemědělství ČR Živočišná výroba
KRAJSKÉ SESTKÁNÍ METODIKŮ STROJÍRENSTVÍ A AUTOMATIZACE ÚNOR 2015 PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI.
PŘÍRODOVĚDNÝ POBYT KOŇSKÁ FARMA – VYSOKÁ CHRASTAVA KOŇSKÁ FARMA – VYSOKÁ CHRASTAVA.
Prezentace Křemešník (přednáška v rámci projektu Brána do světa) © Mgr. Eliška Rychecká, 2011.
Anglie / Školní studijní  V druhém dubnovém týdnu se někteří studenti primy, sekundy a kvarty zúčastnili studijního pobytu v jihoanglickém.
Doprovod: Mgr. Dvořáčková, Mgr. Dolíhalová –
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_66.
SADA č. VIII Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA VIII_ČJS, DUM 2 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Název: Krkonoše.
Plán výuky předmětu "Akvaristika 2010": 1. blok - ST – 1. přednáška “úvod do akvaristiky” (2 Policar) 6h – 8:00 -11:00 2. přednáška “ekonomika.
STÁŽ SLOVINSKO 2015 Stáže se zúčastnily: P. učitelky: Hana Kunzfeldová, Bc. Olga Širanová z MŠ Okružní 23, Bruntál Navštívené školy: MŠ Škofije Pedagogická.
VY_32_INOVACE_ZCR_ M/01 Hotelnictví Ročník: 3. 4.
Projektový den 8.A Zaječí skok nejstarší přírodní rezervace na Vysočině (botanická a jiná zkoumání)
PROJEKT DOMÁCÍ A HOSPODÁŘSKÁ ZVÍŘATA
Purkyňovo gymnázium Strážnice
Anotace Materiál je určen žákům 3.třídy k seznámení s učivem o ochraně přírody v nejvyšším pohoří naší vlasti, také v nejbližším okolí naší obce. Materiál.
EMISE PROJEKT STUDENTŮ SLEZSKÉHO GYMNÁZIA, Opava, p. o.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Marie Polanská NÁZEV:VY_32_INOVACE_18_ Národní park Šumava TÉMATICKÝ.
Ochrana přírody - legislativa Martina Sobotková, B 775 Konzultační hodiny: dle dohody Katedra hydromeliorací a krajinného.
Královehradecký kraj je vyšší samosprávný celek České republiky. Leží celý téměř na severovýchodě Čech. Na jihu sousedí s Pardubickým.
Co je program Mládež v akci? Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Rozvoj technického vzdělávání v Jihočeském kraji Exkurze Praha 16. –
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí FAREMNÍ PLÁNOVÁNÍ plán péče o farmu Ing. Milan Kouřil DAPHNE ČR –
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Vojtěch Kawan Název materiálu: VY_32_INOVACE_2_EKOLOGIE_17.
OKOLÍ BYSTŘICE PROJEKT NAŠÍM ÚKOLEM BYLO: Ekologicky zhodnotit území od Doubravy po silnici na Jeníkov - Stávající situace - Proč je Bystřice.
Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 PODPOŘENO 2015, 2014, 2013 a.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
ŠABLONY 32 VY_32_INOVACE_18_22_ROSTLINY A ŽIVOČICHOVÉ EVROPY.
STATEK HORNÍ DVORCE Pecinová Václava, Pererka Vojtěch.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Jak ty ke mně, tak já k tobě Aneb ochrana přírody
Střední odborná škola veterinární
VY_32_INOVACE_Fi_III_05 Název Zemědělství /živočišná výroba/
Polytechnické vzdělávání se zaměřením na tvorbu ŠAP/PA 22. března 2017
DEN ZEMĚ
Škola v přírodě Černá hora
POVRCH ČESKÉ REPUBLIKY
Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková
Panorama Krkonoš Autor: Kozuch.
Bryologie na Katedře botaniky
Pracovní stáž na Slovensku – Martin - v rámci programu Erasmus+
Bryologie na Katedře botaniky
Transkript prezentace:

Prezentace Projektové soustředění žáků Gymnázia, Pardubice, Mozartova 449 Žáci semináře z biologie a vybraní úspěšní řešitelé soutěží zúčastnilo se 30 vybraných studentů z různých ročníků Pec pod Sněžkou – 19. –

Botanická stáž Pec pod Sněžkou 2014 ♦ ♦ ♦ ♦ stáž probíhala ve dnech 19. až 21. června místem konání byla Pec pod Sněžkou zúčastnilo se 30 vybraných studentů z různých ročníků cílem bylo rozšíření znalostí v oblasti botaniky a ekologie

Ubytováni jsme byli na horské chatě Krakonoš

Plán akce ♦ ♦ návštěva ekofarmy na Lesní boudě (přednáška o historii místní farmy a o ekologickém chovu hospodářských zvířat) celodenní výlet na Růžovou horu a do Obřího dolu (s odborným výkladem člena KRNAPu zahrnujícím informace o geologickém vzniku Krkonoš, o místní fauně a flóře a o problémech postihujících zdejší biotop; přednáška byla obohacena o názorné ukázky vzácných a chráněných rostlin

Společné foto před cestou na Lesní boudu

U řady studentů první setkání s hospodářskými zvířaty

Vyděšena nebyla zjevně pouze zvířata

Na ekofarmě jsme se dozvěděli řadu zajímavých věcí ♦ ♦ na výrobu 10 kilogramů kozího sýra je potřeba 100 litrů mléka ovčí vlna obsahuje lanolin – látku voskové povahy, chránící ovce před vodou (lidé ji využívají do např. do krémů) ♦ ovce i kozy přezimují ve stájích vybavených ústředním topením

Druhý den jsme se vydali do Obřího dolu

Lanovkou jsme vyjeli na Růžovou horu

Cestou nám průvodce z KRNAPu ukázal mnoho zajímavých rostlin jako například pryskyřník platanolistý

Navštívili jsme i jeden z vodopádů

Krakonošova zahrádka je místo s nejvyšší biodiverzitou

Viděli jsme i jednu z našich orchidejí – Prstnatec májový

Výlet do Obřího dolu nám přinesl ještě mnohem více informací ♦ ♦ viděli jsme řadu morén – terénních vln z materiálu, který před sebou tlačily čtvrtohorní ledovce spatřili jsme Krakonošovu zahrádku – jde o takzvané biologické smetiště, kam jsou zanesena semena i z několikasetkilometrové vzdálenosti, a proto zde roste více než 200 druhů rostlin, zatímco v okolních lokalitách nenaleznete více než 30 ♦ bohužel jsme měli i tu čest seznámit se s kůrovcem (lýkožrout smrkový), který ničí rozsáhlé lesní porosty

Ubytování, strava a cesta byly hrazeny v rámci projektu OP VK „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Pardubickém kraji“ Autor: Mgr. Marek Procházka