Tisková konference Praha, 19. 2. 2009. Témata 1. Boj s hospodářskou krizí: Návrh OSMD 2. Rozsudek Nejvyššího soudu zakládající kriminalizaci majitelů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní pravidla při finančním investování, rentabilita, riziko, likvidita Zdeněk Jelínek.
Advertisements

Pomůcka – bydlení s doprovodným sociálním programem (nejedná se o popis projektu, ale o vysvětlení schématu třístupňového systému bydlení) • NNO Centrom,
PŘÍJMY A VÝDAJE, CASH FLOW
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Deregulace nájemného Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Tisková konference
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
PROVOZ DOMÁCNOSTI Janderková Pavla
ZE SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝCH LOKALIT
Bydlení v obecních bytech
Podpis smlouvy. Na katastr podán návrh na vklad Tímto dnem se družstvo stane vlastníkem nemovitosti Tímto dnem se družstvo stane vlastníkem nemovitosti.
ZÁKLADY BYDLENÍ.
Majetkové narovnání Stručný přehled. Kontaktní údaje: tel.: , Jak je dnes financována naše církev? o Vlastní zdroje.
IAS 17 - Leasing ..
PRÁVNÍ ASPEKTY NÁJMU BYTů
KONCEPCE BYTOVÉ POLITIKY DO ROKU 2020 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ červen 2011.
Hospodářská úprava lesa Legislativa Bezpečnost osob a majetku.
Klíčová otázka č. 3 Prevence ztráty bydlení: základní teze Jan Milota 26. – 27. listopadu 2014.
Financování politických stran a regulace politických kampaní Prorůstání ekonomiky a politiky Vladimíra Dvořáková CESTA Praha, , hotel Jalta.
Občané za spokojené bydlení Srovnání privatizace v Praze Pracovní zasedání ZMČ
Státní fond rozvoje bydlení Konference o sociálním / dostupném / bydlení Jednací sál Senátu Parlamentu ČR JUDr. Ing. Eva Helclová Programy a.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Technické zhodnocení Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Dlouhodobý hmotný majetek - oceňování Vypracoval : Ing. Jana Šustrová Projekt Anglicky v odborných předmětech,
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_295.
Problémy sektoru nájemního bydlení , RNDr. Tomislav Šimeček.
Tisková konference Praha, Zveřejnění odpovědí pronajímatelů na doplňující otázky ESLP a komentář k navýšení regulovaného nájemného od 1. 1.
6. přednáška Finanční řízení podniku – základní charakteristika Finanční řízení podniku – základní charakteristika.
Úspory energie a regenerace
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Zkušenosti z činnosti PIS programu PANEL OK ČKAIT Plzeň Ing. Václav Klíma.
BYDLENÍ Všechno má svého majitele FINANČNÍ GRAMOTNOST.
Obce jako oběť reforem? Obce jako oběť reforem? XIV. celostátní finanční konference 10. – 11. listopadu 2011 Ing. Dan Jiránek Předseda SMO ČR Primátor.
TISKOVÁ KONFERENCE měsíců vlády z pohledu investic Investiční situace v ČR 16. července 2015.
Trh bydlení EKBY- 4. přednáška 15. března Specifika bydlení heterogenní, komplexní zboží zboží dlouhodobé spotřeby fixace v prostoru ostatní specifika:
Nájemní bydlení EKBY- 9. přednáška 26. dubna 2005.
KONZULTACE ČÍSLO 2 NĚKOLIK POZNÁMEK KE SPOTŘEBITELSKÉMU ROZHODČÍMU ŘÍZENÍ 1.
Sociální bydlení Ekonomika bydlení Přednáška č duben 2006.
Naklady a jejich členění
ŘÍZENÍ STAVEBNÍHO DÍLA I Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
FINANČNÍ GRAMOTNOST Spoření ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Bydlení českých seniorů a nedořešené problémy Ing. Milan T a r a b a předseda Sdružení nájemníků ČR.
Deregulace nájemného v bytech RPG Deregulace nájemného v bytech RPG.
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ. Výhody programu Panel žadatelům stačí pouze 10 % vlastních prostředků (v režimu de minimis), není třeba vyhlašovat.
FINANČNÍ GRAMOTNOST Finanční stránka podniku. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Dávky SSP, pomoci v hmotné nouzi a příspěvek na péči.
Státní bytová politika Ing. David Slavata, Ph.D Ekonomika bydlení.
NOVELA ZÁKONA Č. 334/1992 SB., O OCHRANĚ ZEMĚDĚLSKÉHO PŮDNÍHO FONDU
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Aktuální údaje o stavební výrobě a bytové výstavbě Tisková konference Stavebnictví.
Prodej bytů v MČ Brno-Kohoutovice Axmanova Chopinova 5 Jírovcova 8 – Pavlovská 7 – Pavlovská 13 – Voříškova
Bytové družstvo Seminář „Zákon o obchodních korporacích“
Rozpočet Evropské Unie ING. DAVID SLAVATA, PH.D..
Platforma pro sociální bydlení: Prevence ztráty bydlení a potřeby lidí bez domova 27. leden 2015 Jan Milota.
Snižování podpory z hlediska příjmů projektů – pozice OP Doprava
Zákon o sociálním bydlení pohledem obcí a menších měst Ing. Radim Sršeň, Ph.D., 1. místopředseda.
1 Konzultace pro starosty a místostarosty Legislativa v bytové oblasti.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR PLÁNOVANÉ POUŽITÍ FINANČNÍHO NÁSTROJE.
Daně a rozpočty (Státní rozpočet, daňová soustava, hospodaření domácnosti, mzda, ZP + SP) Finanční gramotnost pro 9. ročníky 2016 / 2017 Bc. Tomáš Janda.
VYJÁDŘENÍ K DOPISU ZE DNE DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE K PROJEKTU
Veřejné finance Mgr. Oldřich Hájek.
Jste nájemníci? Pak jsme tu pro vás.
Mgr. et Mgr. Michal Tuláček 30. října 2017
Sociální bydlení v České republice Petr Krčál.
2. Nemovitosti (stavby, byty, nebytové prostory, pozemky a trvalé porosty), jejichž cena je plně nebo částečně hrazena ze státního rozpočtu, státního fondu.
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ
4. Nemovitosti (stavby, byty, nebytové prostory, pozemky a trvalé porosty), jejichž cena je plně nebo částečně hrazena ze státního rozpočtu, státního fondu.
Daně.
Transkript prezentace:

Tisková konference Praha,

Témata 1. Boj s hospodářskou krizí: Návrh OSMD 2. Rozsudek Nejvyššího soudu zakládající kriminalizaci majitelů domů 3. Vyjádření OSMD k chystanému prodloužení první fáze deregulace nájemného o další 2 roky

Hospodářská krize Současný stav = ekonomická krize – pozice státu je potřeba zvýšit investiční výstavbu – pozice majitelů nemovitostí my můžeme investovat finanční rezervy, pokud nám stát nabídne určité fiskální výhody

Řešení? Navrhujeme: převést na dobu cca 5 let všechny modernizace vedoucí ke snížení energetických ztrát budov do skupiny se sníženou hodnotou DPH a současně z daňové kategorie modernizace do kategorie oprav.

Řešení? Navrhujeme: zkrátit odpisové lhůty pro nástavby a vestavby na domech z 30 na 10 let a opustit princip historických cen pro výpočet odpisů.

Konkrétní kroky? - role státu: Stát může uvolnit až 13 mld. Kč ze strukturálních fondů na zateplování budov. - role majitelů nemovitostí: - Majitelé bydlící ve svém mohou dostat zpět investovanou částku v ušetřené platbě za energii. - V případě nájemních domů nelze zateplování nařídit, neboť smyčka návratnosti není uzavřena. Investuje vlastník a šetří nájemce. Proto je třeba výrazná státní finanční pobídka.

Očekávaný výsledek? - urychlené uvolnění finančních prostředků na zateplování budov, budování půdních vestaveb a modernizace bytového fondu - urychlený rozběh stavební výroby

Rozhodnutí Nejvyššího soudu Podpora neplatičů. Nedodržování smluvních závazků. Ignorace nadřazenosti ústavního práva nad ustanoveními obecných předpisů. Pronajímatel se stává rukojmím pro neplatiče!

Stálá regulace nájemného nebo Zákon o sociálním bydlení ? Proč stát neřeší problematiku bydlení sociálně potřebných ???

Zákon o sociálním bydlení Účel zákona o sociálním bydlení adresná pomoc všem sociálně potřebným Výhody? využití celého fondu nájemního bydlení pro sociálně potřebné s nejnižšími náklady ze státního rozpočtu Kdo na tom prodělá? jediní, kteří na tom přestanou vydělávat, budou bohatí regulovaní nájemníci

Zákon o sociálním bydlení Co se stane, pokud nebude situace okamžitě řešena? - stát bude stále zbytečně přispívat i movitějším nájemníkům - vznikne nebezpečí vysokých výdajů státu na kompenzaci škod a odsouzení České republiky Evropským soudem pro lidská práva - nejvíce na to doplatí sociálně potřební, nezaměstnaní a starobní důchodci

Závěr Státe, nezbavuj se své zodpovědnosti! Státe, nečekej a jednej ihned! Jen tak ušetříme peníze státu – nás všech!

Děkujeme za pozornost