P1 Střední škola a Základní škola Tišnov. Projektový záměr vytvořit síť základních škol, které budou spolupracovat s naší střední školou zvýšit zájem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CZ.1.07/2.2.00/ KA1 - Inovace laboratoří Geotechniky využívaných v rámci praktické výuky studentů Fakulty stavební a Hornicko-geologické fakulty.
Advertisements

Představení zajímavých projektů OPVK
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji Pracovní schůzka koordinátorů ZŠ
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Neratovice 24. ledna 2014 Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeským krajem Stáž pedagogických.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Neratovice 19. února 2014 Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeským krajem SETKÁNÍ.
Vykazování věcných aktivit v rámci MZ Datum: Zpracovala: Mgr. Mária Borovská „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Moravskoslezském.
Výuka chemie na ZŠ ve spolupráci se SŠ Mgr. Klára Helanová.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Aerodynamický tunel Střední škola letecká Kunovice,
Říjen A-2-4 Burza středoškolských služeb přírodovědných předmětů.
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
PROJEKT ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝUKY V ELEKTROTECHNICKÝCH OBORECH Realizátor projektu: Střední škola technická Žďár nad Sázavou od Vyšší odborná.
Leden A-2-1 Školení konstrukce, údržby a obsluhy s rozmetadly hnojiv.
Opravář zemědělských strojů
Projekt Digitální škola - její pozice v systému projektů na OA Orlová.
Prosinec A-2-1 Školení konstrukce, údržby a obsluhy.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU Nové talenty pro vědu a výzkum Lenka Mynářová koordinátor projektu.
VOŠL a SLŠ Bedřicha Schwarzenberga Písek, Lesnická 55 Aktivity (zkušenosti) v oblasti EVVO.
Popularizační a vzdělávací aktivity pro studenty a učitele středních a základních škol Oddělení obecné fyziky a didaktiky, Ústav fyzikální elektroniky.
Říjen A-2-3 Kroužek přírodovědných předmětů I.
Listopad A-2-1 Školení konstrukce, údržby a obsluhy pro práci s pluhy.
Únor A-2-1 Školení konstrukce, údržby a obsluhy pro práci s pluhy.
Leden A-2-1 Školení konstrukce, údržby a obsluhy pro práci s pluhy.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji Partner č Střední průmyslová škola Edvarda Beneše a Obchodní.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
Identifikace partnera
10. krajské setkání metodiků Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/
Miroslav Nečas Tomáš Vybíhal
Listopad A-2-1 Školení konstrukce, údržby a obsluhy.
Červen A-2-3 Kroužek odborných předmětů Soutěž v ovládání mechanizace.
DIDAKTIKA FYZIKY I. 5 Fyzikální experimenty
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/ Partner 19 Střední škola polytechnická,
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji CZ.1.07/1.1.00/ Střední škola dopravy, obchodu a služeb.
Purkyňovo gymnázium Strážnice
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
Evropský projekt vzdělávání pedagogických pracovníků Střední odborná škola a střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338.
S POLUPRÁCE PŘESHRANIČNÍCH REGIONŮ V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ projektový záměr Evropská územní spolupráce (EUS), INTERREG V-A AT-CZ.
Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI Leoš Křeček.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji I CZ.1.07/1.1.00/ I.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji.
HLAVNÍ CÍL PROJEKTU Zlepšit podmínky pro výuku strojírenských oborů.
Trojlístek – IRER a FChT Projekt: Trojlístek - podpora výuky přírodopisu, biologie a chemie žáků ve věku 11 až 15 let  Metodiky  Semináře pro pedagogy.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.1.00/ Ing.
EVROPSKÝ PROJEKT VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ VYHODNOCENÍ PROJEKTU.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Individuální projekt OP VVV
elektrotechnických měření
v oblasti biomedicínské a klinické techniky na Dnech otevřených dveří
Odborné učiliště Chroustovice, Zámek 1 závěrečná konference
Polytechnické vzdělávání v rámci šap
Implementační projekt KAP
Aktuální informace o stavu
10. ZÁVĚREČNÉ KRAJSKÉ SETKÁNÍ METODIKŮ
DIDAKTIKA FYZIKY I. 5 Fyzikální experimenty
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Neživá příroda ve výuce přírodopisu
Prezentace školy SOU Lázně Bělohrad.
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
Název projektu Cesta k vědě poznáním všemi smysly II
Krajský metodický kabinet AUTOMOBILNÍ TECHNIKY
Krajský akční plán vzdělávání 1 ÚK
Podpora technického vzdělávání v Kraji Vysočina
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
7. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Stod
Aerodynamický tunel Střední škola letecká Kunovice,
Transkript prezentace:

P1 Střední škola a Základní škola Tišnov

Projektový záměr vytvořit síť základních škol, které budou spolupracovat s naší střední školou zvýšit zájem o studium přírodovědných a technických oborů vybudovat laboratoř přírodních věd

Spolupracující základní školy 1)ZŠ Tišnov, Smíškova 2)ZŠ Tišnov, nám. 28. října 3)ZŠ, MŠ a ZUŠ Lomnice u Tišnova 4)ZŠ a MŠ Dolní Loučky 5)ZŠ a MŠ T.G. Masaryka Drásov

Spolupracující základní školy 6) ZŠ a MŠ Nedvědice 7) ZŠ a MŠ Žďárec 8) ZŠ Brno, Svážná 9) Waldorfská ZŠ a MŠ Brno 10) ZŠ a MŠ Pozořice

KA 1 – Vytvoření nové laboratoře přírodních věd KA 2 – Vybavení prostor pro výuku hmotným neinvestičním majetkem a spotřební materiálem laboratoř s demonstračním učitelským pracovištěm žákovské stoly a židle skříně na pomůcky, železné skříně na chemikálie laboratorní měřící přístroje a pomůcky

Laboratoř přírodních věd

KA 2 – Realizace povinné výuky pro žáky ZŠ s využitím nově vytvořené laboratoře a dílen střední školy Programový blok s názvem „Stroj – vývoj, práce, recyklace“ realizovaný každý školní rok ve 3 projektových dnech seznámit žáky s konstrukcí strojů s jejich využitím

1. projektový den – Zrození stroje Žáci prováděli laboratorní měření strojních součástí pomocí posuvných měřidel, údaje zaznamenávali do dokumentace.

1. projektový den – Zrození stroje Modelování pohybu těla robota pomocí počítačového programu.

1. projektový den – Zrození stroje Zkoumání stroje (automobilu) z hlediska použitých materiálů, seznámení se způsoby zpracování kovů a metodami ochrany proti korozi.

2. projektový den – Práce stroje Seznámení s přístroji, které ulehčují práci opravářům motorových vozidel a zemědělských strojů (přístroje na diagnostiku motoru, vyvažovačka kol)

2. projektový den – Práce stroje Žáci shlédli práci učňů při svařování a seznámili se s prací v kovárně.

2. projektový den – Práce stroje Součástí dne bylo představení asi 20 strojů zemědělské mechanizace včetně traktorů a sklízecí mlátičky.

3. projektový den – Materiálová recyklace Seznámení s principy ekologické likvidace vozidla. Většina žáků uvítala možnost vyzkoušet si demontáž pneumatiky a převodovky vozidla.

3. projektový den – Materiálová recyklace Návštěva provozovny STK.

KA 10 – Využívání technických památek a interaktivních expozic k přípravě školních projektů Exkurze do muzea a výrobních prostor závodu Škoda v Mladé Boleslavi žáky zaujala zejména komentovaná prohlídka výrobních prostor, možnost shlédnout způsob výroby vozidla možnost dozvědět se zajímavosti o historických a současných typech vozidel

Exkurze do muzea a výrobních prostor závodu Škoda v Mladé Boleslavi

Žákovský projekt: Stroje v muzeu Škoda

Exkurze do Muzea zemědělské techniky v Čáslavi unikátní sbírka traktorů a historických oradel KA 10 – Využívání technických památek a interaktivních expozic k přípravě školních projektů

Pro žáky ZŠ jsme uskutečnili 2 projektové dny pod názvem Základy chemie pro zš. žákovské a demonstrační pokusy cílem bylo přiblížit chemii jako vědu projektové dny s řadou pokusů uvítali zejména žáci ze škol, které nedisponují vybavenou laboratoří KA 3 – Sdílení nově vytvořené laboratoře přírodních věd pro povinnou výuku žáků ZŠ. Podpora spolupráce střední školy a základních škol v kraji.

1. Část – Kouzelnické pokusy Žákovské pokusy- příprava sektu, chemikova zahrádka, tajné písmo

2. Část – Víš, co jíš? Žáci zkoumali potraviny z hlediska jejich složení (dokazovali přítomnost cukrů, bílkovin, zjišťovali pH)

Pro žáky SŠ jsme realizovali jako volnočasovou aktivitu kroužek pod názvem Základy chemie pro sš. žákovské a demonstrační pokusy navazující na švp studijního oboru Mechanizace a služby a učebního oboru Opravář zemědělských strojů část hodin lektorovala studentka vysoké školy KA 3 – Sdílení nově vytvořené laboratoře přírodních věd pro povinnou výuku žáků ZŠ. Podpora spolupráce střední školy a základních škol v kraji.

V listopadu 2014 jsme realizovali 2 kurzy pro učitele základních škol. náplní kurzů byly ukázky chemických, fyzikálních a biologických pokusů a přiblížení nových metod ve výuce přírodovědných předmětů kurzy lektorovala RNDr. Eva Trnová (odborná asistentka na Pedagogické fakultě MU) KA 3 – Sdílení nově vytvořené laboratoře přírodních věd pro povinnou výuku žáků ZŠ. Podpora spolupráce střední školy a základních škol v kraji.

Kurzy pro učitele ZŠ Pedagogy zaujali především rady a zkušenosti paní lektorky při vlastní realizaci pokusu a typy na využití běžně dostupných materiálů jako chemických pomůcek.

Zhodnocení dosažení hlavního cíle vybudovali jsme a vybavili laboratoř přírodních věd, která je využívána pro realizaci povinné výuky a volnočasových kroužků byla navázána intenzivní spolupráce se základními školami z okolí Tišnova do budoucna je plánována další spolupráce na podobných aktivitách

Dostupnost výstupů Výstupy z projektu jsou dostupné na internetových stránkách školy:

Děkuji za pozornost. Mgr. Lenka Bednářová SŠ a ZŠ Tišnov