Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:NNA Tematická oblast:Nealkoholickénápoje a pivo Téma:Druhy piva Obor vzdělání:65-42-M/01 Hotelnictví Popis způsobu použití výukového materiálu ve výuce: Výukový materiál určený pro výuku předmětu NNA dle ŠVP. Obsahuje dvě témata - nealkoholické nápoje a pivo Druh učebního materiálu:Prezentace PowerPoint Ověřeno ve třídě:HŠ2.A 1.Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_NNA_454
Druhy piva Pšeničná piva (min. 1/3 pšeničného sladu)
Druhy piva Trappist (velmi silná, svrchně kvašená piva, připravovaná trapistickými mnichy na území Belgie a Nizozemska). Všechna trapistická piva jsou klášterní piva, avšak ne všechna klášterní piva jsou trapistiská! Pravidla ochranné známky Trapistické pivo pivo musí být vařeno v prostorách kláštera a pod dohledem mnichů peníze z prodeje piva musí být použity pouze pro potřeby kláštera, nebo na pomoc chudým
Druhy piva Ochucená piva (ovoce, byliny, med, káva apod.)
Druhy piva Lambic (spontánně kvašené pivo, vaří se hlavně od podzimu do jara, protože přes léto jsou "vzdušné" kvasnice příliš divoké. Lambic je charakteristický i tím, že žádná várka nechutná stejně a má malý obsah CO 2. Dozrává v dřevěných kádích, často je ochucený ovocem)
Druhy piva „Radler“ (původem z německy mluvících zemí Radler = cyklista, je to pivo smíchané s limonádou pro snížení obsahu alkoholu a ochucení)
Křížovka
Řešení křížovky
Zdroje Literatura: PIVO, David Kenning a Robert Jackson ISBN , Slovart 2007 NÁPOJE, Vincent Gasnier ISBN X, Slovart 2006 Všechny obrázky a videa mají hypertextové odkazy na zdroj Pozadí