Rodina a zaměstnání inovace pro venkov registrační číslo projektu: CZ.1.04/5.1.01/77.00382 Michal Jarolímek 4. listopadu 2014.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Advertisements

Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Strategické plánování rozvoje územních celků a neziskové organizace Zuzana Guthová, Rosa - společnost pro ekologické informace a aktivity.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU E-INKLUZE 50+. OBSAH Základní informace Komu je projekt určen Cíle Aktivity Harmonogram.
Spolupráce na venkově a další rozvoj metody LEADER v JMK výstupy setkání zástupců MAS JMK Milotice
Projekt Místních partnerství zaměstnanosti
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
Představení komory, akce, projekty
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Sociální podnikání v ČR Prosinec Sociální podnikání Inovativní přístup k podnikání s pozitivním dopadem na společnost Společensky prospěšné podnikání.
PRIORITY A CÍLE DOKUMENTU REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE ZLÍNSKÉHO KRAJE MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje.
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
Místní akční skupiny a vzdělávání Horní Ředice
Aplikace komunitně vedeného místního rozvoje do venkovského prostředí Venkovská konference Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. (20.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Základní informace o projektu  Název projektu:Posílení inovací prostřednictvím nových klastrových konceptů za podpory nově vznikajících a mezisektorových.
Konference Inovace ve vzdělávání a vzdělávání o inovacích Praha, Technologické centrum AV ČR Centrum pro transfer technologií CeTT.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto SPL : „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“
28. listopadu 2011, Brno ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy Seminář - inovace v regionech.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
Strategie příprav obcí, mikroregionů a dalších subjektů na zpracování projektů Mgr. Michal Jarolímek Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
1 Analýza nabídky a poptávky po dalším profesním vzdělávání v Královéhradeckém kraji Jaroslava Mikulecká Univerzita Hradec Králové.
Místní partnerství zaměstnanosti Projekt Místních partnerství zaměstnanosti Ing.Tomáš Müller MAS Uničovsko,o.p.s. Informační seminář 19.2.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Sociální ekonomika PhDr. Jaroslava Šťastná, PhD. Předmět představuje studentům koncept sociálního podnikání, jeho zásadní principy, včetně praktických.
Sociální ekonomika PhDr. Jaroslava Šťastná, PhD. Předmět představuje studentům SOuhrnkoncept sociálního podnikání, jeho zásadní principy, včetně praktických.
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
REGIONÁLNÍ ŠKOLA ROZVOJE VENKOVA zájmové sdružení právnických osob Partner Středočeského kraje v opatření 3.3. SROP.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Trhové Sviny CZ /0.0/0.0/15_005/
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Regionální hospodářská komora Zlínského kraje Projekty přeshraniční spolupráce Kroměříž
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
Role KOUS Vysočina v projektu
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy
- CESKY SEVER FLE Chřibská 2017.
Moje práce na Broumovsku
Vybrané právní aspekty podnikání v digitálním věku
PODPORA CHYTRÉHO VENKOVA VE STŘEDOČESKÉM KRAJI
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma
Kariérové poradenství a podnikavost
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Enterprise Europe Network: Výsledky a příprava období 2022+
Transkript prezentace:

Rodina a zaměstnání inovace pro venkov registrační číslo projektu: CZ.1.04/5.1.01/ Michal Jarolímek 4. listopadu 2014

Mezinárodní partnerství Nositel – Novohradská občanská společnost Partner – MAS Sdružení růže Partner – Město Nové Hrady Zahraniční partner – PLANED, Wales (Pembrokeshire Local Action Network for Enterprise & Development)

Základní informace 3 Doba realizace: – Rozpočet: ,- Kč

Cíle projektu využít zkušeností a metod zahraničního partnera v oblasti sociálního podnikání rozvíjet je v území Sdružení Růže a dále je šířit v rámci JČ kraje i celé ČR. zvýšit povědomí o výhodách a možných efektech sociálního podnikání a motivovat subjekty v území k rozvoji sociální ekonomiky

Aktivity projektu Založení a činnost pracovní skupiny Úvodní a závěrečná konference Exkurze do Walesu Mapování příležitostí pro rozvoj SP (poptávka, nabídka, lidské zdroje) Vzdělávací aktivity (semináře, stáže) Zpracování metodiky s příklady z praxe Akční plány založení SP Vydávání zpravodaje

Pracovní skupina Zástupce JHK Zástupce ÚP ČB Zástupce firmy Bemagro a.s. Zástupce sdružení Nazaret, o.s. Zástupce MAS Pomalší Zástupci nositele a partnerů projektu

Exkurze do Walesu (jihozápadní Wales) – Účastníci: NNO, Úřad práce, JHK, podnikatelé Návštěva příkladů dobré praxe - podniků a organizací, jejichž činnost má atributy sociálního podnikání (komunitní centrum, bazar, parkoviště, odběratelské družstvo, Vision 21) Dílčí účast na konferenci Leading the Way – Communities 2020

Exkurze do Walesu - postřehy Ve srovnání s ČR není velký rozdíl ve výstupech Rozdíl je ve výsledcích a dopadech Cesta k cíli je poctivější a profesionálnější Aktivizace místních zdrojů (finančních a lidských) Družstevní vlastnictví a podnikání Patriotismus – lokální i národní Silnější pocit společenské odpovědnosti a důvěry Není to o cihlách, ale o lidech

Vzdělávací aktivity Skupinové a individuální 1)Podpora místní ekonomiky venkova 22. říjen, Vráž u Trhových Svinů Plugging the leaks – workshopy Analýza zdrojů území MAS Sdružení Růže Družstevnictví ve Walesu a České republice a jeho podpora Komunitní pivovar v Borovanech – cíle, právní forma, stanovení pravidel 2) Za příklady dobré praxe v oblasti sociálního podnikání na území Jihočeského kraje (1.sociální družstvo VLNA, Bemagro Malonty a.s., Technické služby Kaplice, AVIZO Zliv, Domov sv. Anežky, Kavárna PONTES Písek) 9

Mapování příležitostí pro rozvoj sociálního podnikání  Výstupem aktivity je materiál, jehož obsahem je zmapování území Sdružení Růže ve vztahu k možnostem rozvíjet sociální podnikání v daném území. Byl popsán potenciál i limity a bariéry a byla navržena témata vhodná pro rozvoj sociálního podnikání  Z hlediska obsahu šlo o: a) analýzu současného stavu sociálního podnikání v zájmovém území (mikroregionu Sdružení Růže), včetně přehledu podnikatelských subjektů (s prvky sociální odpovědnosti firem) a neziskových organizací vytvářejících pracovní místa pro sociálně vyloučené osoby, které by mohly být nositeli rozvoje sociálního podnikání v regionu. b) Analýza zdrojů pro podporu místní ekonomiky a jako příležitost pro rozvoj sociálního podnikání c) součástí byla i identifikace oblastí (bílých míst), které by mohly nové podnikatelské aktivity v našem regionu zaplnit. 10

Zpracování metodiky Praktická příručka, která možné zájemce o rozvoj sociálního podnikání povede krok za krokem od založení k vlastnímu provozu sociálního podniku. stručná charakteristika sociálního podnikání, definice příležitostí i barier, analýza z území Sdružení Růže příklady dobré praxe ze zahraničí a ČR výstupy akčních plánů

Vydávání zpravodaje Představení partnerů a členů PS Informace o výstupech a výsledcích projektu Příklady dobré praxe a zkušenosti odjinud Příspěvky k metodice SP Aktuality

Děkuji za pozornost Michal Jarolímek Tel: