Baker & McKenzie International je švýcarské sdružení právních firem působících po celém světě. V souladu s terminologií běžně užívanou v organizacích poskytujících.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti spolupráce a sdílení dat v cloudu
Advertisements

Studie: Data retention v ČR v praxi Petr Kučera Iuridicum Remedium, o. s.
Internet - opakování.
Představení společnosti
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva Cíle a financování informační kampaně na podporu digitalizace.
KOUS Vysočina, o.s. KOUS je zkratka pro Koordinační uskupení nestátních neziskových organizací, které působí v kraji Vysočina.
 Příspěvek v rámci konference Student Business Forum 2011  Fakulta informatiky a managementu Univerzita Hradec Králové  autor: JUDr. Milan Plíšek Advokátní.
Hosting informačního systému K2
Internet Název materiálu: VY_INOVACE_xxx_internet2
Působnost soukromého práva na internetu1 Masarykova univerzita Právnická fakulta Pracovní skupina pro právo a informační technologie JUDr.
Odpovědnost ISP Masarykova univerzita Právnická fakulta
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Enterprise Europe Network Podpora mezinárodní spolupráce 18. června 2014.
E-Česko 2006 Státní informační a komunikační politika Praha Vladimír Mlynář.
Nové vzdělávací moduly pro řízení inovací a VaV v průmyslových firmách reg. č. projektu CZ.1.07/3.2.11/ Praha Realizátor projektu: AC.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: Fax:
MSEK – sdružení právnických a fyzických osob, které podnikají převážně na území Moravskoslezského kraje v odvětvích energetického průmyslu. Klastr sdružuje.
Teoretický model sociální firmy Ing.Markéta Würtherlová Fokus Praha, o.s.
INTERNET - TERMINOLOGIE
Praktické zkušenosti z oblasti agenturního zaměstnávání Luboš Rejchrt Viceprezident Asociace poskytovatelů personálních služeb Konference Agenturní zaměstnávání.
Návrh nového zákona o elektronických komunikacích Hradec Králové 30. března 2004.
INTERNET - Je počítačová síť celosvětového rozsahu, spojující stovky zemí, miliony počítačů a miliony uživatelů.
17. března 2003 Univerzální přípojka – brána do IVS Miroslav Nováček Libor Neumann.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_050 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Rozvoj nehlasových služeb Současnost a budoucnost mobilních sítí
E-utility report 9. Národní konference kvality 20.února 2013.
INTERNET Filip Fiala, 4C.  Internet je globální systém vzájemně propojených počítačových sítí. (World Wide Web)  Pro vzájemnou komunikaci v síti se.
Operační program Podnikání a inovace  USA: Silicon Valley Pilotní projekt 2010: Kde je CzechAccelerator?  USA: Silicon Valley  USA: Východní pobřeží.
SVATOMARTINSKÁ KONFERENCE 11. – 12. LISTOPADU 2010 ODBOR VÝROBY A SLUŽEB.
ROWANet Páteřní optická síť kraje Vysočina - ROWANet
Elektronická pošta Název školy
Příprava zákona o elektronických komunikacích Jaromír Šiška, CSc. náměstek ministra - ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb Konference.
Podpora integrace příslušníků sociálně vyloučených romských lokalit v Pardubickém kraji II Registrační číslo CZ.1.04./3.2.00/B
Úvodní konference projektu „Průvodce světem Multimédií“ 21. září 2010 LAPTUS s.r.o., rozvojová agentura.
Ekonomický rozvoj měst a regionů Projekty CityRegio a CityRegio II Seminář „Zapojení ČR do Nadnárodní spolupráce a zhodnocení programu Interreg IIIB CADSES“
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Naše společenství vzniklo jako reakce na neuspokojivou situaci ve státě, jako je…… Nezaměstnanost Zdražování produktů, služeb a energií Konkurenční nevyváženost.
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovační potenciál ČR Technologický profil ČR Cena Inovace roku 2011 Pavel Švejda Seminář Inovace a technologie v rozvoji.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
VÝUKOVÝ MATERIÁL V RÁMCI PROJEKTU OPVK 1.5 PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ROZVOJ VZDĚLANOSTI ČÍSLO ŠABLONY:
Občanské sdružení VETiNET Síť a levný internet pro lidi z Větřní a okolí.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR K čemu slouží Technologický profil ČR pro inovační firmy? Jsme připraveni na zvládnutí inovačních procesů? Pavel Švejda.
Vysoká škola Karlovy Vary, o.p.s. Výzkum, vývoj a inovace na VŠ v ČR Pavel Švejda INOVACE 2009, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR, 1. –
14. Informace vládnou sv ě tu Úloha ICT p ř i ř ízení podniku rb.
Nové vzdělávací moduly pro řízení inovací a VaV v průmyslových firmách reg. č. projektu CZ.1.07/3.2.11/ Praha Realizátor projektu: AC.
Konec volného internetu? Aleš MUSIL právník na GŘ pro hospodářskou soutěž Evropská komise, Brusel Názory v této prezentaci jsou názory přednášejícího,
Zákon roku 2014 Tomáš Babáček Ambruz & Dark Deloitte Legal Nejlepší (a nejhorší) legislativní počin pro podnikatelské prostředí v ČR.
Směrem k jednotnému digitálnímu trhu - harmonizace práv duševního vlastnictví JUDr. Jiří Čermák Baker & McKenzie, v.o.s., advokátní kancelář 12. září 2012.
PRAXE STUDENTŮ V PORADENSKÉ A BANKOVNÍ POBOČCE PARTNERS MARKET.
Právo hospodářské soutěže
Každý den se softwarovým právem 19.dubna 2016 JUDr. Jiří Matzner, Ph.D., LL.M. Advokátní kancelář MATZNER et al Anny Letenské 34/7, Praha 2
1 HR ve věku změn: výzvy trhu práce a Průmysl 4.0 Bohdan Wojnar, člen představenstva ŠKODA AUTO
Regulace v systému veřejného zdravotního pojištění v ohrožení? JUDr. Petr Šustek, Ph.D. Centrum zdravotnického práva, Právnická fakulta UK v Praze Šustek.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
J AK PRACOVAT S INTERNETEM Mgr. Marie Kardová leden 2014.
InovaJET Podnikatelský inkubátor ČVUT
Biology Park Brno a.s..
Lidské zdroje jako jedna z priorit RIS3 strategie
Podpora škol v rámci realizace dalšího vzdělávání v JMK
VOLEBNÍ PROGRAM ČESKÁ PIRÁTSKÁ STRANA INTERNET JE NAŠE MOŘE.
Historie Internetu.
A – FORUM CS A KVALITA Mgr. Bc. Jan Vojvodík A – FORUM CS
INTERNET - TERMINOLOGIE
Proč copyright? Zdeněk Kučera Kinstellar, FIT ČVUT
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Praktické zkušenosti z oblasti agenturního zaměstnávání
Vzdělávací systém v Olomouckém kraji
Transkript prezentace:

Baker & McKenzie International je švýcarské sdružení právních firem působících po celém světě. V souladu s terminologií běžně užívanou v organizacích poskytujících profesionální služby, výraz „partner” znamená osobu, která je v dané advokátní kanceláři společníkem či partnerem, nebo která má rovnocenné postavení. Obdobně, výraz “kancelář” znamená kancelář příslušné právní firmy. Zdeněk Kučera Baker & McKenzie, advokát Fakulta informačních technologií ČVUT, vyučující Právnická fakulta Univerzity Karlovy v Praze, Mezioborové centrum rozvoje právních dovedností, vyučující Konec volného internetu? LAW FIT května 2015

© 2013 Baker & McKenzie, v.o.s., advokátní kancelář Co je to volný internet? 2 „Historie, která se nebude opakovat.“

© 2013 Baker & McKenzie, v.o.s., advokátní kancelář 3

Volný internet (free internet) aneb o čem je tato konference? 4 –Volný přístup k internetu –Stejná přenosová rychlost a poplatky –Poskytovateli připojení neblokovaný přístup ke všem stránkám a službám –Třetími stranami (i prostřednictvím poskytovatelů připojení) neblokovaný přístup ke všem informacím

© 2013 Baker & McKenzie, v.o.s., advokátní kancelář Tendence I 5

© 2013 Baker & McKenzie, v.o.s., advokátní kancelář Tendence I 6

© 2013 Baker & McKenzie, v.o.s., advokátní kancelář Tendence II 7 –Různé přenosové rychlosti –Poskytovateli připojení neblokovaný přístup ke všem stránkám a službám –Příklady  Madison River (VoIP)  Comcast (P2P)

© 2013 Baker & McKenzie, v.o.s., advokátní kancelář Dohoda o prioritizaci mezi Comcast a Netflix 8

© 2013 Baker & McKenzie, v.o.s., advokátní kancelář Regulace (podpora síťové neutrality) 9 ANO –Na trhu je nedostatečná konkurence –Problém – vertikální intergrace (blokování konkurenčních služeb, dohody v rozporu se soutěžním právem) –Motorem inovace je otevřený trh NE –Vícerychlostní internet povede k vytvoření více speciálních služeb (např. na e- mail netřeba vícerychlostní internet) –Velcí hráči jsou motorem inovace

© 2013 Baker & McKenzie, v.o.s., advokátní kancelář Wired broadband providers 10

© 2013 Baker & McKenzie, v.o.s., advokátní kancelář Tendence III 11 –Třetími stranami (i prostřednictvím poskytovatelů připojení) blokovaný přístup k informacím  UPC Telekabel Wien  Google Spain –Základní problémy  narušování bezpečných přístavů nevinných poskytovatelů  neschopnost výkonu práv proti rušitelům  přenášení rozhodovací pravomoci na soukromé subjekty  „různý internet“ podle lokality připojení  svoboda informací x právo na podnikání

© 2013 Baker & McKenzie, v.o.s., advokátní kancelář Uzákonění síťové neutrality 12 –2012 Nizozemí –2012 Slovinsko –velké diskuse ve Francii –2015 EU? –USA – rozsáhlé debaty –2014 Verizon v. FCC

© 2013 Baker & McKenzie, v.o.s., advokátní #lawfit sdílené poznámky: Děkuji za pozornost! 13

Baker & McKenzie International je švýcarské sdružení právních firem působících po celém světě. V souladu s terminologií běžně užívanou v organizacích poskytujících profesionální služby, výraz „partner” znamená osobu, která je v dané advokátní kanceláři společníkem či partnerem, nebo která má rovnocenné postavení. Obdobně, výraz “kancelář” znamená kancelář příslušné právní firmy. Zdeněk Kučera Konec volného internetu? LAW FIT května 2015