Zastoupení žen ve vedení českých médií HlidaciPes.org.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název DUM: Žurnalistika – základní pojmy
Advertisements

Řešte své zahraniční pohledávky opravdu rychle!. Rozhodčí soud při HK ČR a AK ČR •byl založen v roce 1949; •v posledních deseti letech rozhodoval více.
TEST 1. Kdo byl předchůdcem novin a kdy? 2. Které noviny patří k nejstarším v Evropě? 3. Zapamatovali jste si alespoň tři názvy dnešních nejvýznamnějších.
Tisková konference při příležitosti uvedení avokádového oleje Avocadoil na český trh Kulinární studio Chefparade+ 16. říjen 2012.
Mediální produkt.
Podmínky účasti Zaslat alespoň dvě čísla časopisu Časpis musí tvořit především děti a studenti Zvláštní kategorie „Článek měsíce”
Kde najdu informace?. Hledám Informace o svém státu Informace o projednávaných tématech informace o dané problematice stanovisko mého státu k dané problematice.
Internetové televizní a rozhlasové vysílání pro seniory
S námi máte informační předstih!
Jak oslovit zájemce o náhradní rodinnou péči Přednáška tematického bloku Marketing a PR Semináře v rámci projektu Zn. Náhradní rodič č. CZ.1.04/5.1.01/
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Vyšší odborná škola Jana Ámose Komenského Nádražní 120, Ostrava.
Analýza KSČM– Prezentace KSČM ve zpravodajství a politických diskuzních pořadech rok 2004.
Zobrazování politiky (a političek) v médiích Ústí nad Labem, Jana Smiggels Kavková, M.A. o. s. Fórum 50 %
Nikola Burdová, C1B Gymnázium Jiřího Ortena
Ohlédnutí za ročníkem 2007 Pořadatel: SIA – Rada výstavby Garanti: SPS ČR, ČKAIT.
MEDIÁLNÍ VÝCHOVA VÝZNAM SLOVA MÉDIUM ZNÁŠ VÝZNAM TOHOTO SLOVA? zprostředkující činitel, prostředí osoba zprostředkující spiritistickou informaci masový.
<< ZVOLTE POLICEJNÍHO PREZIDENTA Anketa:
MEDIÁLNÍ VÝCHOVA- NOVINY 1
Atlantic Road (Atlanterhavsveien – v norštině) je velkolepá možnost jak se z kontinentu skokem dostat na ostrov Averøy fantastickou cestou přes moře po.
Anotace Materiál slouží k: objasnění pojmu MÉDIA rozšíření povědomí o nich Zdokonalení schopnosti třídit jednotlivá média pochopení významu médií v lidském.
Sport a psaná média redakční praxe v moderním newsroomu.
Styl publicistický Marcela Jurková.
Jak vzniká zpráva Podpora využití ICT ve výuce průřezových témat na základních školách (CZ.1.07/1.1.00/ )
Spolupráce nebo boj s médii aneb
Internetový speciál VOLBY 2006 (v rámci iHNed.cz) Unikátní volební internetový speciál vydavatelství Economia. cíle projektu komplexní a profesionální.
Jaké budou dětské zprávy na ČT :D?
© 2007 MEDIA TENOR 1 Mediální analýza zpravodajství o ČRo1 - Radiožurnálu Mediální analýza zpravodajství o ČRo1 – Radiožurnálu.
PUBLICISTICKÝ STYL = NOVINÁŘSKÝ. Internetové zpravodajství – např Úkol : prohlédněte.
STRUKTURA NOVIN. STRUKTURA NOVIN Noviny se rozlišují typickou grafickou úpravou a záhlavím Na první stránce hlavní zprávy, úvodník, přehled důležitých.
Sociologie zpravodajství. Perspektivy zkoumání zpravodajství podle Michaela Schudsona sociologická kritické politické ekonomie kulturálních studií.
Printforum 2009 Znáte toto? Stránky se při obracení rozpadají …
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Novinky na webovém serveru Ministerstva vnitra
Kdo ve skutečnosti řídí NPÚ?
ČTK a státní správa komunikace v zájmu veřejnosti.
Naši sou č asní politici Ivana Pavlí č ková 7A/
Události Aktuality Občanská výchova.
Mediální systém jeden ze subsystémů sociálního systému (soustava elementů n. subsystémů, institucí a jednotek v sociálních rolích) Slovník. Med kom., s.
PUBLICISTICKÝ STYL = NOVINÁŘSKÝ.
Tiskový mluvčí jako profese
Lucie Mištová David Šupita Petr Horák
NEON TV Televizní studio UTB Mgr. Jan Čada, tel.:
Buďte v obraze Služby pro veřejnou správu oblasti monitorování médií NEWTON INFORMATION TECHNOLOGY, s.r.o. Politických vězňů 10, Praha 1
 Čím se liší časopisy a noviny?  Na jaké skupiny se dají časopisy dělit?  Ke každé skupině přiřaď konkrétní časopis, který znáš.
Profese v médiích   a) některé profese v mediálních společnostech jsou prakticky stejné jako v jiných firmách (personalista, účetní aj.)  b) liší se.
Masmédia.
Ústřední knihovna FSS MU Zprávám z médií a tisku na stopě!
Struktura, organizace a fungování redakce
ADAM MICHNIK. Adam Michnik Narozen , Warszawa Významný polský publisicta, eseista a historik Šéfredaktor Gazety Wyborczej.
Když je 50 % víc než 100 %. Základní informace Cíl: Zhodnocení mediálního pokrytí a obrazu organizace Fórum 50 % v období Metoda:
„Minipodniky“ ZŠ a MŠ Bělá pod Pradědem. Na na naší škole pracují tři minipodniky:  Reklama a marketing  Ekologie  Školní časopis.
Lucie Rendlová 9.B 2.ZŠ Plzeň 2015
Zpravodajský profil. Od roku 1998 On-line magazín deníku Právo a společnosti Seznam.cz Zpravodajský server V roce místo v soutěži Křišťálová Lupa.
Tiskový mluvčí a media relations Cvičení , od 14:00 do 15:30 Ing. Martin Švehla
Euro versus koruna Kdy je optimální přijmout euro? 18. října 2007 Hlavní sál, Senát PČR Centrum pro studium demokracie a kultury Výbor pro záležitosti.
Dana Mazancová Databáze Anopress a ČTK ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
ANOPRESS IT PhDr. Ivana Reznerová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Speciální nabídka titulů vydavatelství Economia - Zvýhodněné předplatné na nové nebo navýšené kusy.
České noviny Základní škola Choltice, okres Pardubice – „Učíme se pro život“ Šablona: č. III/2 Inovace a zkvalitnění výuky pomocí ICT Pořadové číslo: 36.
PUBLICISTIKA Mgr. Michal Oblouk. ŽURNALISTIKA  popisuje novinářské povolání i produkty této činnosti, které přinášejí informace o aktuálním společenském.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Zdeněk Kóňa PUBLICISTICKÝ STYL S publicistickým stylem se nejčastěji setkáváme v … (viz.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193, Tel.: , Tel.řed./fax: ,
Romové a média Mgr. Alica Sigmund Heráková Muzeum romské kultury O roma vakeren, Romano hangos.
Přehled reklamní kampaně letiště Chotěboř pro Otevřené Mistrovství ČR v letecké akrobacii 2017 a Mistrovství Evropy v letecké akrobacii kategorie Advanced.
Media relations Přednáška ve 12:15 – 13:45
Časopis pro profesionály ve stavebnictví
Projekt: Šance pro každého žáka
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Organizační struktura SŠES platná od
Transkript prezentace:

Zastoupení žen ve vedení českých médií HlidaciPes.org

Ženy ve světě řídí či řídily nejvlivnější média -V čele prestižního světového týdeníku The Economist stojí žena. - Od tohoto léta bude žena vést i britský Guardian. - Šéfredaktorky již řídily New York Times, Le Monde, Time či Newsweek. - Na sousedním Slovensku vedou ženy-šéfredaktorky nejvýznamnější deníky Pravda, SME či Hospodárske noviny.

Mezi čtyřmi desítkami novinářů, kteří mají největší vliv na to, co se dočtete v šesti největších tuzemských denících, figurují jen tři ženy. U nás zpravodajská média ovládají prakticky zcela muži 7,5 % žen ve vedení deníků

Muži/ženyŠéfredaktorZástupci Šéfové zprav. rubrik a koment. Šéfeditoři MF Dnes1/02/03/12/0 Právo1/04/0 - - Hospodářské noviny 1/02/04/02/0 Lidové noviny1/0Ředitel redakce3/14/0 Deník0/1--2/0 Blesk1/04/0-- Zastoupení žen ve vedení nejvlivnějších deníků Některá média v tiráži vedoucí rubrik ani šéfeditory neuvádějí Šéfredaktorka centrální redakce regionálních mutací Deníku Marie Dlouhá, vedoucí ekonomické rubriky v MF Dnes Zuzana Kubátová, zahraniční rubriku LN vede Leona Šlajchrtová.

Muži/ženyŠéfredaktorZástupci Šéfové zprav. rubrik Šéfeditoři iDnes.cz1/0 Ředitelka redakce 1/12/0 Aktuálně.cz1/00/13/11/0 Lidovky.cz1/0--4/0 Novinky.cz1/0--- iHNed.cz1/0--3/0 Ženy ve vedení zpravodajských serverů Některá média v tiráži vedoucí rubrik ani šéfeditory neuvádějí Zuzana Kleknerová, zástupkyně šéfredaktora serveru Aktuálně.cz a šéfka zahraniční rubriky. Naděžda Petrová, ředitelka redakce iDnes.cz mající na starosti i obsah. Ivana Kchimelová vede všeobecné zpravodajství.

Muži/ženyŠéfredaktorZástupci Šéfové zprav. rubrik Vedoucí vydání Česká televize1/03/0 2/0 TV Nova1/ FTV Prima0/ Ženy ve vedení zpravodajských redakcí televizí Jitka Obzinová zastává jeden ze dvou nejvyšších postů v českých médiích – šéfuje zpravodajství FTV Prima.

Muži/ženyŠéfredaktorZástupciŠéfeditoři Respekt1/02/03/0 Echo1/0 2/1 Týden1/04/03/1 Euro1/0 3/0 Téma1/0 - Ekonom1/0 Reportér1/0-- Ženy ve vedení zpravodajských týdeníků

Zastoupení žen ve vedení nejvýznamnějších tuzemských médií – deníků, zpravodajských serverů, televizního zpravodajství a názorových týdeníků: < 9 %