SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dohotovování jídel

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_11_ODV_654_Str
Advertisements

SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Flambování masa
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dranžírování kuřete
Mgr. Miroslava Malušková Gastronomie
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Ochucování a míchání
ACCESS IMPORT TABULKY Z EXCELU- 04 Ing. Jana Horáková IKT MS Office
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, ROZDĚLENÍ
MS OFFICE - WORD ŠABLONY Ing. Petr Hanáček
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ ZASEDACÍ POŘÁDEK U TABULE
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ SLAVNOSTNÍ MENU, HLEDISKA PRO SESTAVOVÁNÍ MENU Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Free Powerpoint Templates.
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ SLAVNOSTNÍ MENU, PRAVIDLA SESTAVOVÁNÍ MENU Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Free Powerpoint Templates.
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ VÝZDOBA KONKRÉTNÍCH DRUHŮ TABULÍ
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY INVENTÁŘ NA PODÁVÁNÍ POKRMŮ
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_PŘÍPRAVNÉ PRÁCE, STUDENÝ STŮL
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY ROZDĚLENÍ INVENTÁŘE
VY_32_INOVACE_11_ODV_650_Str
Excel úpravy grafu, karta Návrh
ACCESS SESTAVY, CVIČENÍ Ing. Jana Horáková IKT MS Office
ACCESS PŘÍKAZOVÉ TLAČÍTKO, CVIČENÍ 20 Ing. Jana Horáková IKT MS Office
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dranžírování
Procentový počet Prezentace_12
Ing. Hana Kročová EKONOMIKA Anotace Materiál seznamuje se základními pojmy nabídka, faktory ovlivňující nabídku, cena. Musí být doplněn.
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY POMOCNÝ INVENTÁŘ
Kalkulace zboží Prezentace_16 Mgr. Silva Vaňková OPČ_Kalkulace zboží
ACCESS ÚVOD DO PROGRAMU - 02 Ing. Jana Horáková IKT MS Office
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY SKLADOVÁNÍ A ÚDRŽBA INVENTÁŘE
ACCESS DOTAZY Ing. Jana Horáková IKT MS Office
ÚPRAVA TABULKY VE WORDU
IKT MS Office Access Dotazy Ing. Jana Horáková
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ BANKETNÍ OBSLUHA Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ
PRESENT PERFECT QUESTION_15 Mgr. Filip Soviš ANJ_Tenses
PROGRAMOVATELNÉ AUTOMATY CV OBRAZOVKY 05 Ing. Jana Horáková Elektrotechnika
IKT MS Office Access Formuláře Ing. Jana Horáková
IKT MS Office Access Sestavy Ing. Jana Horáková
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dranžírování pstruha
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ TVARY TABULÍ Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ VÝZDOBA TABULÍ Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ PŘÍPRAVA A ÚPRAVA SLAVNOSTNÍ TABULE
Hydromechanika Síla na dno uzavřené nádrže 07
PRESENT SIMPLE AFFIRMATIVE_05 Mgr. Filip Soviš ANJ_Tenses
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY STOLOVÝ A SEDACÍ INVENTÁŘ
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_ CHARAKTERISTIKA
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY MALÝ STOLNÍ INVENTÁŘ
PRESENT CONTINUOUS QUESTION_14 Mgr. Filip Soviš ANJ_Tenses
OPTICKÉ JEVY OPTIKA 13. Vady oka Mgr. Marie Šiková
EXPRESSION HAVE GOT PRESENT_04 Mgr. Filip Soviš ANJ_Tenses
FUTURE SIMPLE QUESTION_16 Mgr. Filip Soviš ANJ_Tenses
ACCESS DOTAZY Ing. Jana Horáková IKT MS Office
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Flambovaní ovoce
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_ NÁPOJOVÝ STŮL
PRESENT CONTINUOUS NEGATIVE_10 Mgr. Filip Soviš ANJ_Tenses
FUTURE SIMPLE NEGATIVE_12 Mgr. Filip Soviš ANJ_Tenses
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ PROSTÍRÁNÍ UBRUSŮ
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, PŘÍBORY
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Chateabriand
Kalkulace jídla Prezentace_17
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY
Mgr. Miroslava Malušková Gastronomie
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Fondue
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ ZAKLÁDÁNÍ PŘÍBORŮ U BANKETU
ODSTAVEC Ing. Petr Hanáček MS OFFICE - WORD
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Andrea Mišurcová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Technika obsluhy – Příprava a obsluha rautu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 –
Složitá obsluha míchání předkrmového salátu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Andrea Mišurcová Název šablonyIII/2 – inovace.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Banketní obsluha Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu
Složitá obsluha fondue
Transkript prezentace:

SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dohotovování jídel Gastronomie SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dohotovování jídel Mgr. Miroslava Malušková www.zlinskedumy.cz

Anotace Materiál vysvětluje dohotování jídel u stolu hosta, musí být doplněn výkladem. Umožňuje použití pro učitele ve výuce. Je vhodné jej doplnit výkladem. Je možné jej poskytnout nepřítomným žákům. Autor Mgr. Miroslava Malušková (Autor) Jazyk Čeština Očekávaný výstup 65-42-M/01 Hotelnictví a cestovní ruch Číšník- barman, servírka –barmanka Kuchař - číšník Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova Složitá obsluha, dohotovování, tatarský biftek Druh učebního materiálu Prezentace Druh interaktivity Kombinované Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání odborné vzdělávání Typická věková skupina 16 - 19 let Vazby na ostatní materiály Je součástí výuky TOS, stolničení

Dohotovování polévek méně obvyklá úprava, zpravidla se polévky dochucují a zjemňují pravidla dochucování jsou stejná jako u omáček

Dohotovování polévek

Dohotovování polévek

Špagety připravované u stolu hosta nabízíme jako teplý předkrm nebo hlavní chod špagety přinášíme v timbálu nebo v hlubší pánvičce podle receptury nebo hostova přání přidáváme suroviny (šunku, žampiony, sýr apod.)

©Miroslava Malušková

Tatarský biftek oblíbená specialita u nás i v zahraničí při úpravě je poměrně vysoká spotřeba koření, především soli a pepře jako příloha jsou vhodné tousty

Tatarský biftek - základní suroviny: kvalitní hovězí maso ze svíčkové ( jemně mleté nebo naškrabané ), žloutek, cibule, okurky, sardelky, kapary, hořčice dresink připravujeme z oleje, žloutku, soli, pepře, tabaska, hořčice, drceného kmínu, kečupu, worcesteru a popř. dalších surovin dle přání hosta

Tatarský biftek -způsoby míchání: masovou vidličkou v pravé ruce promícháváme proti stěně nebo dnu nádoby masovou vidličkou v pravé ruce promícháváme proti lžíci v levé ruce překládacím příborem maso postupně prosekáváme a otáčíme

POUŽITÁ LITERATURA SALAČ, Gustav. Stolničení. Praha: Fortuna, 2001. ISBN 80-7168-752-9. SALAČ, Gustav, MVDr. Milan PRIBULA a Hana SEDLÁČKOVÁ. Technika obsluhy a služeb: pro 2. ročník středních hotelových škol. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1994. ISBN 80-04-26-586-3. ČERNÝ, Jiří a Antonín SRKALA. Moderní obsluha. Praha: IQ 147, s.r.o., 1997. ISBN neuvedeno.