Ekonomika pivovarského průmyslu (iv)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obsah Základní informace Kde se nachází? Lid Závěr.
Advertisements

Výroba piva Nikola Pohrancová.
KVALITNÍ EVROPSKÝ VÝROBEK
15 DŮVODŮ, PROČ SI DÁT DENNĚ PIVO!
Moje budoucnost.
Radegast nefiltrovaný ležák
Plzeňský kraj                  Plzeňská brána Lucie Valentová, 9.C.
Informalční technologie jako klíčový faktor pro udržení konkurenceschopnosti společností na trzích EU.
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
JanáčeK značka pohody „Teprve pivem je žízeň krásná“
Voda Veronika Drzková, 2.E.
Vznik a vývoj piva Tomáš Kovařík 8.B
P I V O 203, Ing.Miroslava Prchalová, Potraviny a výživa 3.ročník,
- je pevná sestava pokrmů, doplněná vhodnými nápoji, používaná k určité příležitosti. Bc. Daniel Vančura.
Test všeobecný 1 otázka 2 otázka 3 otázka 4 otázka 5 otázka 6 otázka
VÝČEPNÍ ZAŘÍZENÍ, ČEPOVÁNÍ PIVA
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ PaV_1.18
Zpracovala Karolíne AL-Eraidiová a Barbora Vodňanská
Druhy piva, skladování piva
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Jen tak, pro radost, Ti posílám jednu malou vločku
Náměstí v Českých Budějovicích
PILSNER ENERGY AUTOŘI: Doubravová Monika Pavelka Martin Seďová Erika
Křečci a křečíci Tato prezentace je věnována mé zvířecí rodině.
Přečti pořádně hlavně konec !!! a nepodváděj !! A hlavně si přečti konec, to nemá chybu, jsi na správném místě! Učitel filozofie jednoho dne přisel, do.
15 DŮVODŮ PROČ SI DÁT DENNĚ PIVO Čerstvě naražený ležák není jen chutný,ale i zdravý. Pivo obsahuje fůru vitamínů (hlavně skupiny b) a kopu minerálů.
DRUHY PIV – OBECNÉ DĚLENÍ
KATALOG PIVA A POCHOUTEK
DEN ZEMĚ TEST.
Bc. Otakar Kalenda Prezentace k informační studii na téma „Privatizace podniku Budějovický Budvar“ Bc. Otakar Kalenda
Martin Fabián, Marketing v EU Jaro 2011.
Ekonomika pivovarského průmyslu
Ekonomika pivovarského průmyslu (iii)
Ekonomika pivovarského průmyslu (vii) - ostatní
Ekonomika pivovarského průmyslu (v) - slad
Ekonomika pivovarského průmyslu (vi) - chmel
Terénní základnu - Rohanov
Šablona: III/2 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_NNA_453 Jméno autora:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Nová. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Economics of Brewing Industry (iv) Tomáš Maier SS 2015/2016.
Zeměpisná označení a označení původu zemědělských produktů a potravin Ministerstvo zemědělství České republiky Oddělení průmyslově právní ochrany Mgr.
© CELIA – život bez lepku o.p. s Celoživotní onemocnění, způsobené nesnášenlivostí lepku Celiakie je: vrozená dědičná nevyléčitelná Celiakie.
Autoři: David Vrtěl, David Pleva. Plze ň ský kraj - Rozloha  Rozloha: km 2  obyvatel  Sousední kraje: Karlovarský, Ústecký, Středočeský,
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV54 Název školy.
Ekonomika pivovarského průmyslu (iii) - trh Ing. Tomáš Maier, Ph.D. LS 2014/2015.
SACHARIDY. Sacharidy neboli glycidy (řecky glykes = sladký) patří mezi tzv. základní živiny, jsou hlavní součástí lidské potravy (více než 55% objemu),
Regionální potravina. Projekt Regionální potravina podpora malých a středních producentů potravin cílem je představit to nejlepší z potravinářské produkce.
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Senzorická analýza Katedra kvality zemědělských produktů Ing. Lenka Zárubová.
Stredocesky kraj. Pivovar Rakovník Pivovar vyrábí klasickou českou technologií od roku 1454 pivo značky Bakalář. Nabízíme druhy piva: Bakalář světlý ležák,
6 NÁPOJŮ, KTERÉ BYSTE NEMĚLI PÍT PŘED BĚHÁNÍM Jak na běžecké tejpování.
Ing.Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV57 Název školy SPŠ.
Nealkoholické nápoje. Sodová voda uměle tvořená kyselina Výroba nezávadná voda + hydrogen uhličitan sodný + malé množství kuchyňské soli Sytí se pod tlakem.
Správní rada Program: Zahájení – Poděkování za práci v roce 2014 Legislativa -zrušená norma ČSN Autorizace 2016 – změny stanov Činnost.
Určeno pro:žáky 2.ročník středních škol Vzdělávací obor: Zeměpis Tematický okruh: Česká republika Téma: Česká republika – průmysl Jméno autora: Mgr. Tomáš.
Olomoucký kraj. ELZACO spol s.r.o. Naše společnost byla založena počátkem roku 1991 s cílem podnikat v elektrotechnických oborech. Sídlem společnosti.
Boží intervence ... Bůh na tvé straně
VŠCHT Praha Ústav konzervace potravin
Zemědělci a potravináři se ode dna musejí odrážet společně
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Jednoduchý, rychlý a skvělý recept
VŠCHT Praha Ústav konzervace potravin říjen 2017
15 DŮVODŮ PROČ SI DÁT DENNĚ PIVO
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
Název školy Střední škola obchodně technická s. r. o. Číslo projektu
Regulační funkce spotřebních daní
Podnikatelské koncepce
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Inovace výuky prostřednictvím.
Transkript prezentace:

Ekonomika pivovarského průmyslu (iv) Ing. Tomáš Maier, Ph.D. LS 2014/2015

Světový trh

Druhy piva

Trappisté Abbaye Notre-Dame de Scourmont-lez-Chimay (Chimay) - Belgium Abbaye Notre-Dame d’Orval (Orval) - Belgium Abbaye Notre-Dame de Saint-Remy (Rochefort) - Belgium Abdij der Trappisten (Westmalle) - Belgium Abdij Sint-Sixtus (Westvleteren) - BelgiumSint-Benedictusabdij De Achelse Kluis (Achel) - Belgium Abdij Onze-Lieve-Vrouw van Koningshoeven (Tilburg) - Netherlands Abdij Maria Toevlucht (Zundert) - Netherlands Stift Engelszell (Engelhartzell) - Austria Saint Joseph's Abbey Spencer (Massachusetts) - USA Abbaye du Mont des Cats (Godewaersvelde) - France

Citát „Pivo lze brát jednoduše jako nápoj nebo jako balzám na konci těžkého dne. Ovšem pivo nabízí všem, kteří si najdou čas na jeho vychutnání daleko víc. Pro každou náladu a každý okamžik existuje klasický druh piva. Jsou lidé, kteří denně přísahají na stejnou značku piva. O mnoho tím však přicházejí. Hledání toho správného půllitru může trvat celý život. Říkat, že ležák je lepší než stout, je totéž jako dohadování, zda je lepší chardonnay či sherry.“ „Já jsem ten svůj půllitr ještě nenašel a doufám, že se mi to nikdy nepodaří. Jako lovec dobrého piva nesmím to nejlepší nikdy najít. V tom okamžiku bych totiž ztratil práci i smysl svého života.“ Michael Jackson (1942 – 2007), novinářská legenda píšící o pivě

Teorie degustace Trojúhelníkový test Párový test Posloupnost Bodové hodnocení Každý za sebe x konsenzus

Požadavky na degustátora Vrozené schopnosti Zkušenost Věk Momentální rozpoložení: - zdravotní stav - kouření - konzumace jídla a pití - denní doba - počet degustovaných vzorků

Senzorický profil piva Je ovlivňován Surovinami Výrobním postupem Skladovacími podmínkami hotového výrobku Čepováním, podmínkami konzumace, rozpoložením spotřebitele

Cizí chutě Významná chuť Aktivní látka Popis Lak na nehty ethylacetát Lak na nehty, ředidlo Máslová Diacetyl Mléčná, máselná, zvyšuje plnost Banánová Isoamylacetát Banánová, ovocná Kukuřičná Dimetylsulfid Kukuřice, vařená zelenina, kečup Oxidační Směs látek Drsná, hrubá Fenol 2,6-diclorfenol Nemocnice, dezinfekce Světelná 3-metyl-2-butan thiol Skunk, pavilon opic Zelené jablko Acetaldehyd Pomačkaná jablka, nátěrová hmota Kyselá Kyselina citronová Kyselá chuť, citron Papírová Trans 2 nonenal Papírová lepenka

CHZO http://ec.europa.eu/agriculture/quality/door/list.html;jsessionid=pL0hLqqLXhNmFQyFl1b24mY3t9dJQPflg3xbL2YphGT4k6zdWn34!-370879141 Piv celkem 20 (18) ČR 9 (7), Německo 9, Spojené království 2

CHZO Černá Hora Březnický ležák Brněnské pivo ; Starobrněnské pivo Znojemské pivo České pivo Chodské pivo Münchener Bier Budějovické pivo Budějovický měšťanský var Českobudějovické pivo

CHZO Bayerisches Bier Hofer Bier Kulmbacher Bier Bremer Bier Dortmunder Bier Mainfranken Bier Reuther Bier Kölsch Kentish ale and Kentish strong ale Rutland Bitter

CHZO - žádosti Bayerisches Bier Oktoberfestbier Wernesgrüner Bier

BERNARD Černý ležák BERNARD Sváteční ležák Březňák Džbán PITO světlé nealkoholické pivo se sladidlem Samson 10° světlé výčepní pivo Samson 11° pivo světlý ležák Samson 12° pivo světlý ležák ZUBR Classic