Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Křečci a křečíci Tato prezentace je věnována mé zvířecí rodině.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Křečci a křečíci Tato prezentace je věnována mé zvířecí rodině."— Transkript prezentace:

1 Křečci a křečíci Tato prezentace je věnována mé zvířecí rodině.
Zde najdete to nejdůležitější…. Mé studium o těchto neskutečně roztomilých tvorech.

2 Chov Chov těchto neskutečně roztomilých zvířátek není vůbec náročný. Stačí jim útulná klec, jídlo, pití a spousta lásky. Každý dává do svého chovu křečků i křečíků rozdílné množství lásky. Ale je nejlepší jim dát tak akorát. Vždyť tu budou s námi asi jenom 2-3 roky.

3 Rozdělení Křečík Křeček
U křečků rozlišujeme v ČR pouze křečka zlatého. Původně syrského. Křečci jsou docela náladoví, a mohou kousnout, ale bát se jich nemusíte. Dají se perfektně vychovat. Křečík U křečíků rozlišujeme v ČR křečíka roborovského, džungarského a občas se objeví křečík čínský. Křečíci jsou menší, a dle mě lépe jdou vychovat. Při dobrém chovu vám křečík věří. Mě věří snad všichni. Nejvíc mi věřil Zoubek…. Zalez za ledničku. Lákali ho, jak chtěli, ale šel jenom za mnou. A já neměla žádný pamlsek!

4 Krmení Pro křečky i křečíky dělají speciální krmiva nejrůznějších chutí a vůní. Stačí jenom přijít na to, co chutná vašemu křečíkovi nejvíc. Pak dalším zdrojem živin jsou pamlsky. Dnešní věda už vymyslela pro křečky dokonce bonbonky. Říká se jim dropsy. Mají v sobě lecithin a některé chutě mají dokonce vitamín A a C. Existují: Jablko, borůvka, lesní ovoce, mrkev a maliny (dohromady), jahoda, pomeranč a sýr. Když to vašemu křečíkovi dáte, bude nadšený jako jindy.

5 Denní režim KAŽDÝ den musíte pro svého křečíka udělat tyto věci:
Vyměnit mu vodu do napáječky Dát mu jídlo Odstranit zbytky jídla a trusu Vzít ho ven a pomazlit se s ním TÝDNĚ musíte udělat: Vyčistit mu klec A to je nejspíš vše! 

6 Sladký spánek…. Mmm…..! Takže teď, vám řeknu jedno zlaté pravidlo všech křečků! NIKDY KŘEČKA NEBO KŘEČÍKA NEBUĎTE KDYŽ SPÍ!!!!!!!!!

7 Zdraví Kdo zná vašeho křečka nejlépe? No přece VY!
Jednoduše, když vám připadá vás křečík, že se chová divně, mohou to být 2 možnosti: Stáří. Křečíci a křečci stárnou průměrně v 1 roku. Ale kolem 3 roku se chovají… no jako stařečci. Vtom případě si křečka skoro vůbec neberte, aby mohl spát. Spánek je pro ně jako pro nás droga. Tedy nedělejte žádný rámus. Nemoc. Jednoduše. Máte nemocného křečíka. A co tedy udělat? Zajít ke zvěřolékaři. Na mapy.cz si najděte nejbližšího doktora pro zvířátka a s křečkem tam zajeďte. Víte jak poznat, jestli je křeček starý nebo nemocný? Jednoduše. Pozorujte ho. Jí méně, či více? Pije tak, či tak? U starého křečíka je to stejné. Jí a pije stejně. U nemocného to tak není. Nemocný k. většinou moc nejí ale pije celkem stejně. Nemocný křeček má většinou očíčka potažená jakoby tenkou blánou. Může mít výtok, či dokonce být agresivní. Je lepší tedy zajít k doktorovi!!!!

8 rozmnožování Další a poslední kapitolou je rozmnožování. Křeček i křečík se může začít rozmnožovat už od 2 měsíců svého života. Je březí dní. Většinou se narodí tak 2-5 mláďat. Ale může i více. Když chcete mladé, pořiďte si k samičce samečka a naopak. Když ale samička rodí poprvé, může se stát, že svá mláďátka sežere. Což je bohužel běžné. V přírodě, i v zajetí. Ale většinou je samička nesežere . Každopádně, jakmile najdete mladé, oddělte od nich tatínka. Mohl by je také sežrat.. Ale je fakt úžasné mít tolik malých a roztomilých křečíků!

9 Loučení Děkuji za shlédnutí prezentace. Doufám, že se vám líbila. Všechny tyto zkušenosti zde jsou mé. Ano, zažila jsem porod, nemoc… atd. Každopádně…. Stálo to za to. 


Stáhnout ppt "Křečci a křečíci Tato prezentace je věnována mé zvířecí rodině."

Podobné prezentace


Reklamy Google